Шефът на Пирогов за подкупния хирург: Ще се съобразим с полицията

Директорът на Пирогов ще се срещне със служителите на “Икономическа полиция” във връзка със задържания за подкуп хирург от болницата
13 мар 2007 09:54,
Шефът на Пирогов за подкупния хирург: Ще се съобразим с полицията
Доцент Спасков каза, че болницата не одобрява такъв тип отношения между лекари и пациенти. Снимка: БГНЕС
Директорът на Института за спешна медицинска помощ “Пирогов” утре ще се срещне със служителите на “Икономическа полиция” във връзка със задържания за подкуп хирург от болницата.

Болницата реално е изпълнила всичко за въпросния пациент, той е бил излекуван и след това са последвали “грозните картини”, обясни доц. Спасков. Ще направим всичко възможно да се изяснят докрай нещата и ще се съобразим с решението на компетентните органи – следствието, прокуратурата и съда.

Такъв тип взаимоотношения между пациенти и лекари ръководството на болницата категорично не одобрява и ще правим всичко възможност да се пречи на такива взаимоотношения, каза още доц. Спасков.

Вчера 47-годишен коремен хирург бе задържан с подкуп в института Пирогов. Полицаите арестуваха Стоян Пернишки с 300 лв.

Хирургът поискал 1500 лв от съпруга на пенсионерка, която оперирал по спешност. Човекът успял да събере само 300 лв, междувременно решил да алармира и полицията за искания подкуп. Полицаите арестуваха Пернишки, след като той взел сумата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание