Спящият снегорин

Трагикомедия в едно действие и с един актьор - общината
2 яну 2008 09:23,
94
Спящият снегорин
Снимка: Булфото
Тази сутрин София се оказа затрупана от над 50 сантиметра сняг.

Снегът продължава да вали, а столичните пътища са ... лед, сняг и тук там луга.

За снегорини няма да говорим - или са препили или пък са отхапали парче отровна ябълка, спят.

От общината обаче не спят, тръбят, че са пуснали 250 снегопочистващи автомобила. Даже вече правели трета обиколка на улиците, по които се движи градския транспорт.

Бойко Борисов пък изискал от МВР да му направят справка с номерата на снегорините, за да ги следи лично.

В 3 сутринта обиколил и София, за да установи качеството на работата. То, тя се вижда. Отлична е!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
14
 
! Отговори
Ко преди 16 години
Тези хорица, които са от градчета в които има 1 светофар и той не работи защото няма смисъл от него да не се обаждат много много. Няма друг град в България, който дори да се доближава до размерите на София. Ако при вас може да се разхождате с гумени ботуши и да си метате дърва в печката, тук при перфектно време се придвижваш до работа за 1ч. и почистените улици са много важни за придвижването на всички, било то с коли, градски транспорт. За мен лично е непонятно, как снегорините изтикват снега на тротоара, после *** минават и го връщат на платното !! за мен лично това е супер глупаво !!
52
0
 
14
 
! Отговори
ne sofianec преди 16 години
za sujalenie sofia ne e liceto na BG, a nai-smotania grad w drujavata...ujas...
51
0
 
14
 
! Отговори
Spiro преди 16 години
"СофияНАЧАЛО България СофияСпящият снегорин02.01.2008 09:23 50Снимка: Булфото Тази сутрин София се оказа затрупана от над 50 сантиметра сняг.Снегът продължава да вали, а столичните пътища са ... лед, сняг и тук там луга.За снегорини няма да говорим - или са препили или пък са отхапали парче отровна ябълка, спят.От общината обаче не спят, тръбят, че са пуснали 250 снегопочистващи автомобила. Даже вече правели трета обиколка на улиците, по които се движи градския транспорт.Бойко Борисов пък изискал от МВР да му направят справка с номерата на снегорините, за да ги следи лично.В 3 сутринта обиколил и София, за да установи качеството на работата. То, тя се вижда. Отлична е! Всички новини от категорията КОМЕНТАРИ (50) Напиши коментар | Скриване на коментарите 50. - 10:50 - Do SpiroОт: DevilishSoulАз предлагам да си намерим един перманентен форум 9не новинарски, който се позабърсва след като новината изгуби актуалност) и там всеки да си изказва впечатленията от градовете до които пътува, в България или в чужбина, но да го прави с конкретни факти, а не на база лични преценки само:)"Сори пич, на мен тази битка "София срещу провинцията" вече не ми се води. Важното е да се чувстваш добре сред приятелите си и да правиш пари :) Другото е комплексарщина и глупости.
50
0
 
14
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Аз предлагам да си намерим един перманентен форум 9не новинарски, който се позабърсва след като новината изгуби актуалност) и там всеки да си изказва впечатленията от градовете до които пътува, в България или в чужбина, но да го прави с конкретни факти, а не на база лични преценки само:)
49
0
 
14
 
! Отговори
Bat' Goiko преди 16 години
Браво, улиците са толкова чисти, че от чистота не може да се мине. снегорините сутринта с очите си ги видях как са насядали да си пият кафето.
48
0
 
14
 
! Отговори
of преди 16 години
starata pesen na nov glas... vie tva dnes.bg go imate samo da pliuete we hora, pak provinciqta na pricel... mn ste zle! BG e neuredena, i kakto gledam, takava 6te si ostane, problemyt ne e samo v stolicata, navsqkyde e taka
47
0
 
14
 
! Отговори
Vasilev преди 16 години
И има ли друг гдето с такова настървение да си избират такъв ***, бившо мафиотче (в смисъл не чак като висаджиите и сикаджиите, но дребно такова едно мафиотче) като Бойко Борисов.*** софиянци, тъпички тъпанарчета...- хак им е
46
0
 
14
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Spiro, напълно съм съгласен с това! "Гурбетчиите" от провинцията в София не са цвета на провинцията:) Аз затова и казвам - буклука си търси бунището:) просто ужасно много дразнят някои твои съграждани дето тръгват да обиждат на "селянин" и т.н. при условие, че града в който живеят далеч не е нещо повече от някои провинциални градове:)
45
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
Ujas!Qzuk 4e sme v EU,ako doidat na proverka shte se izplashat ot sustoqnieto na putishtata ni.Kak moje v centura na Sofia da ne sa po4isteni ulicite...dori v t.n. 'kvartal na bogatite'-lozenec..bul.djeims bau4er i t.n. ...ami carigradsko,kudeto vseki minava pone po nqkolko puti na den....SRAMOTA!NIkakva organizaciq!Bas lovq ,4e sega v edna strana kato Hurvatiq,koqto oshte ne e v EU...v momenta ili ako beshe na nashe mqsto ulicite tam shtqha da sa SUHI!!!!!Hilqdi puti sum bila tam i takova neshto ne e imalo!Sofqnski li shte e ,Borisov li...vse taq...vsi4kite sa edin dol drenki!Nikakva organizaciq,nikakvo jelanie!
44
0
 
14
 
! Отговори
galia преди 16 години
Наистина благодаря за съпричастието и за бързата информация.СПОКОЙНА ГОДИНА ТИ ЖЕЛАЯ :)
43
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
Това е то селянията, ти го плюеш то мисли, че дъжд го вали. Снега няма нищо общо със селяните, така че няма какво да се изказват тук. Снегорините са проблем, че не рият като хората и улиците са ужасни, а може би управниците на тия фирми са селяни и за това се върти темата. Хора ако европейците дойдат и видят как се справяме в тази най обикновенна и нормална обстановка за януари ще изпаднат в транс. Смешно е жалко е тъпо е да се слагаме в голямото семейство ЕВРОПЕЙЦИ, а ние сме си селяни та селяни.
42
0
 
14
 
! Отговори
Spiro преди 16 години
"А между другото, има ли друг град в България дето вече 10 години да си "строи" завода за *** и все да не е започнал строежа?:) Има ли друг такъв нагъл град, дето да си натриса буклуците в други градове?:) Наистина- отивайте да бачкате и стига се изхвърляхте:)"А има ли друг град, в който за последните 15 години да се изсипали 2 милиона души ? И се пише "***" ....
41
0
 
14
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Галя, в района на Търново всички пътища са проходими при зимни условия, опесъчени са и почистени. Не те съветвам, ако пътуваш шрез старата столица да минаваш през центъра:) Ползвай южният пътен възел->бул. Магистрална-> Техномаркет->Детелината->София . направи си справка за района на Полски Тръмбеш- възможно е там да има проблеми :)
40
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
...."Бойко Борисов пък изискал от МВР да му направят справка с номерата на снегорините, за да ги следи лично." ...Урааааааа ...Бат Бойко е Велик !!!!
39
0
 
14
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
"Selendurite" ви се присмиват защото хем сте ужасно глезени, хем сами си избирате общинарите, хем все сте недоволни, който и да си изберете и на всичкото отгоре раздавате голямото софиянско (умишлено използвам точно тази дума!) самочувствие:) Да ме извиняват софиянците, които не са такива-не визирам тях. Просто стига сте се мрънкали, и стига сте се изхвърляли, защото ВЕЧЕ не сте най-хубавия град на българия и по тази причина не върви да го раздавате гъзарско заради града в който живеете:) А между другото, има ли друг град в България дето вече 10 години да си "строи" завода за *** и все да не е започнал строежа?:) Има ли друг такъв нагъл град, дето да си натриса буклуците в други градове?:) Наистина- отивайте да бачкате и стига се изхвърляхте:)
38
0
 
14
 
! Отговори
MADE_IN_SOFIA преди 16 години
трябва да се въведат визи за провинциалистите , а за имиграция и точкова система като в австралия както и изпит по български език
37
0
 
14
 
! Отговори
Spiro преди 16 години
"Спиро, те тия наши "съграждани" дето са в Шопия са най-големия ни *** и затова са при вас:) Не съди по тях за хората, които трайно си живеят в провинцията:)"Съгласен съм. Аз имам много приятели от провинцията, всички до един свестни и интелигентни хора. От тях не съм чул нито една дума за софиянци и София. Съгласи се, обаче, че в София се е изляла невероятна и невъобразима пасмина от провинцията в последните години. Аз много добре знам какво беше и какво е сега.
36
0
 
14
 
! Отговори
galia преди 16 години
За много години на всички :)Нужна ми е информация за пътищата... От Русе до София дали може да се пътува, или и магистралите са потънали в непроходимост? Ако знаете за условията по пътя в момента, моля ви, пишете!
35
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
И понеже братята богопомазани да живеят в най-грозната столица от ЕС се заяждат с "чудните ни градчета" се чудя защо ли нямат търпение да дойдат празниците и да ни заринат със знаменитото си гражданско присъствие, на което бях свидетел завчера като бях спрял на пешеходната пътека да направя път на пешеходците (нещо което правят и в Денвър и затова им излизват пътищата), на което автомобила отсреща (бежово пежо 407 със регистрация CA**** не се си направи труда даже да намали при все че пешеходците се движеха още по пешеходната пътека и едната жена даже спря по средата за да не бъде смачкана от Вас мрънкащите защо ли им е толкова зле... ами защото именно вие които се оплаквате от "селяните" сте баш със селския манталитет... И понеже съм селянин от дълбоката провинция... да ви предупредя че за петък и събота го дават -30 градуса по целзий... и тогава чудно кой ли ще ви е виновен може би Бог? Или хан Аспарух че ни е цвъкнал тук държавата ;)
34
0
 
14
 
! Отговори
Spiro преди 16 години
"Zashto vinagi trqbva da se delim na grajdani i selqni? Stiga ste si gubili vremeto po forumite, a otivaite da bachkate!!! Kato ne vi haresva v Sf otivaite si po selata."\Хубав въпрос Сандо. Ами прочети всички мнения от началото и ще разбереш от къде точно идва цялото това противопоставяне. Просто провинциалистите се дразнят от всичко свързано със София, това им е фикс идея. Идват тук, работят, взимат големи заплати, мазнят се, усмихват се, и после зад гърба ти говорят какъв гаден град бил София и какви били софиянци. Имам едно кратко мнение за това - селска работа.