Бойко "изчисти" София, заяде Сергей за страната

Борисов: "И днес ген. Гурко би предпочел преспите на Стара планина, пред непочистените пътища на страната"
4 яну 2008 13:52,
98
Бойко "изчисти" София, заяде Сергей за страната
Снимка: БГНЕС
„На генерал Гурко му е било по-лесно да премине Стара планина, отколкото сега да се стигне до София, каза Бойко Борисов.

Кметът подчерта, че ако днес генерал Гурко трябваше да стигне в София, за да освободи България от турско робство, той щеше пак да предпочете да премине през 3 метровите преспи на Стара планина, вместо да използва националната пътна мрежа за поддържането на която отговаря премиерът.

Столичният кмет подчерта, че за разлика от страната София е изчистена и е в много добър вид при минус 15 градуса.

Борисов изтъкна, че премиерът е дезертирал и затова състоянието на пътищата от републиканската мрежа, за които той отговаря не е добро.

„Нормално е премиерът да се обади на кметовете и да ги попита от какво имат нужда, а аз вече трети ден не мога да го видя“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Нищо не е почистено. Аз живея на нормална улица и е непроходимо! Аз не съм доволна от почистването
56
0
 
0
 
! Отговори
комунист преди 16 години
абе мушмороци ,що не си избрахте Бриго ,сега да са ви излъскани паветата:)))
55
0
 
0
 
! Отговори
ъйфэф преди 16 години
той е номер 1
54
0
 
0
 
! Отговори
Петров преди 16 години
Егати и смешника е Бойкорин Боклуко Борисов! Направо си плаче за Оскар, голям артист! Заслужава си някоя от големите телевизии да направи "Шоуто на Б. Борисов" както примерно Слави всяка вечер. Може да се нарече и "Кметски делници" и там Бойко да разказва всеки ден какво му пречи да си върши работата като хората, пък ние зрителите да се смеем до припадък, щото тоя верно е адски смешен и това ще е най-успешната комедия в българския ефир, а може и да го купят и чужди телевизии и така България ще стане много известна комедийна дестинация. :))) Откакто е станал кмет, Бойко Борисов нищичко не е свършил, само се оплаква че му пречат и че не му помагат, а той дори за 5 стотинки не е свършил работа, само мрънка и плаче като зарязана мутреса! Те за това и концесионерите не го *** да го слушата си знаят тяхното и не му обръщат внимание. Весело е в София, кмета ни развлича с всичка сила!
53
0
 
0
 
! Отговори
Antony преди 16 години
Evala Boiko! Niama spor che e nai zabelejitelniata lichnost v momenta. Shtiahte li da se habite tolkova ako beshe niakoia nevzrachna mishka kato g-n Stanishev naprimer. Ne mislia.
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Само за няколко часа столичният кмет Бойко Борисов промени коренно отношението си към концесионера за непочистените снежни улици на София. Вчера генералът се отказа от нападките срещу фирмата и обвиненията в лъжа. Дори похвали работата на концесионера и заговори, че трябва да му възлагат повече работа за повече пари. Преди ден кметът бе безмилостен към новия собственик на концесиите за чистотата - "Новера". От общината извадиха статистика на РПУ-ата, че през нощта на 2 януари по улиците на София са излезли само 41 машини при заявени 250. Вчера в интервю за БНТ Борисов с половин уста призна, че информацията му е била неточна. "Ние броим чистите снегорини, а фирмата е включила в статистиката и колите по сметосъбирането", обясни той. Но все пак се похвали, че заплахите за прекратяване на плащанията са принудили "Новера" да намери още техника и работници. "Сега съм доволен. Това, което имаше по задача да се свърши, е направено, и то много добре. Въпросът е защо трябваше да минат 10 часа, а не се случи още през нощта, когато заваля снегът. Когато чуха ултиматума, че няма да им платя, как намериха и снегорини, и техника, и хора", заяви кметът. Борисов се отметна и от критиката си срещу методите на работа на фирмата, която разпръсква луга преди да използва греблата. Той оправда мекия си тон с решението на собственика на "Новера" Георги Крумов да прекрати отпуска си и да обикаля с него по снежните улици. Проверка на общината показала, че "Новера" е влязла в реално управление с нов мениджмънт на фирмите на 2 януари - в деня на снеговалежа. Сделката за продажбата на концесионните договори бе сключена в средата на м.г., а веднага след това Георги Крумов обеща да чисти София по-добре за същите пари. Кметът не отговори на въпроса колко пари по договор трябва да се плати общината на концесионера за чистенето на снега. В края на зимата ще е ясно какви фактури е представил концесионерът и каква част от тях са приети от Столичния инспекторат. Пред "Сега" обаче шефът на инспектората Гален Ганчев се усъмни, че ще има основание за връщане на фактури за най-сериозното перо - почистването на улиците. Така като гледате състоянието на улиците, дали концесионера си е свършил работата като за похвала от Бойко? Страшен кмет е за пред камера, ама работа не върши и за 5 стотинки...и как така се плаща на края на зимата, коя фирма ще работи без пари цял сезон, а като стане време за плащане, ще разчита на кметската благословия, с такива обещания и 5 годишно дете не може да бъде излъгано. Явно един ден е трябвало на концесионера да занесе каквото се полага на Бойко....
51
0
 
0
 
! Отговори
Sasho преди 16 години
Мутрата ББ да дойде да почисти квартала "Дружба" , а да не плещи глупост след глупост. Иначе ще му покажем средния пръст на следващите избори !
50
0
 
0
 
! Отговори
mause преди 16 години
Интересно че всички се оплакват че небило почистен снега на тяхната улица...ама никой не се замисля дали може снегорина да мине от паркираните там коли! А пред входовете не общината а хората живеещи там трябва да почистват...пише го в законите, който никой в тази държава не чете, още по-малко спазва!
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
На крив Бойко - Станишев му виновен!
48
0
 
0
 
! Отговори
Стефан П. преди 16 години
пич, само кажи тая работа по интернет ли я намери?имам предвид възторжените хвалби към Бойко?
47
0
 
0
 
! Отговори
Стефан П. преди 16 години
виждам, че форума на dnes.bg се е напълнил с много добри хора изпитващи искрена любов и преклонение пред Б.Борисов... хвала на таквизи люде и на такъв форум.
46
0
 
0
 
! Отговори
Момиче преди 16 години
Е за какво 'браво' ... ???
45
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 16 години
Ей това се казва пич на място! Отдавна не сме имали такъв сериозен държавник! Дано по-скоро скапаните комунисти да паднат от власт!
44
0
 
0
 
! Отговори
Момиче преди 16 години
Съгласна съм напълно с 41 !!!Ако на неговата улица е чисто,то на моята не е. А съм в Центъра. АКо тук е така...не искам и да помислям за другите квартали.
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Няма друго такова смешно същество като "Бойкорин". Бил изчистил главните пътища, откъдето минава градския транспорт. Абе кавал с кавала ти, а защо не погледнеш към останалия пейзаж по кварталите. Не ти ли прави впечатление, че като цяло почистването е пълна пародия. Първо минават машините да изчистят пътя и да хвърлят снега на тротоарите, където пешеходците се разхождат като по лунни пътеки. После снега от тротоарите отива на пътя за да могат пешеходците да минават, после пак снегорините и така докато се стопли времето да стопи снега, който пък напълва шахтите и стават потопи по улиците. Най - лесния начин е да обвиняваш, а това един к***** като Борисов го може най- добре. *** смотан. Не стига, че е *** ами и *** като ***.
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
да нали все пак софия не е българияда преместят университетите по родопите ;)
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тоя да вземе да слезе от служебния джип и да походи малко да му се намокрят шушоните и тогава да говори. Кмет - фурнаджийска лопата. Щеше да глобява концесионерите, сега ги хвали, явно са донесли куфарчето с парите.Клоун !
40
0
 
0
 
! Отговори
sofiqnec преди 16 години
BB e absoliutno prav. SS ne go biva za nishto. R.Petk. --sushto.
39
0
 
0
 
! Отговори
щастливка преди 16 години
Стига сте се оплаквали софиянци - снегът ви пречи, кмета ви пречи, провинциалистите ви пречат... А вие сте най-умните, най-работните, най-интелигентните... Че като сте толкова умни - не разбрахте ли че сами си избрахте кмета? А като сте толкова работни - вземете си изчистете снега от тротоарите пред къщите и магазините де... Писна ми да слушам по новините колко сте зле в София. То вашето вече си е направо глезотия.
38
0
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 16 години
ся последно не разбрах. София изчистена ли е от снега или не?