Потръгна! 8000 деца вече са записани за забавачка

Столичната община се потрудила и оправила сайта, обещава, че няма да анулира регистрациите
4 фев 2008 14:02,
42
Потръгна! 8000 деца вече са записани за забавачка
Снимка: Dnes.bg

Направените днес регистрации в сайта за столичните детски градини няма да се анулират, въпреки че от сутринта проблемите около kg.sofia.bg са огромни, обещаха от общината.

Заплануваното тръгване на сайта от 9 часа така и не стана, но сега е факт, че страницата се зарежда.

Зам. кметът по образование Йорданка Фандъкова обяви, че към 12 и 15, над 8000 деца вече са регистрирани.

Според нея подалите заявления за детски градини са около 10 000 души.

Следващият понеделник ще стане ясно на какъв принцип ще бъдат класирани децата, но посъветва родителите да продължат да ги регистрират.

Фандъкова обясни още, че за седмица не може да се вземе решение какви са последствията от нетръгването на сайта.

Определяне на критериите за кандидатстване ще бъде направено след външен одит на системата и какво точно се е случило в часовете на регистрация, защото според Столична община 70% от атакувалите системата са били некоректни потребители, които не са целели регистрация на детето си.

За цялата информациионна система, която свързва в обща мрежа детските градини и обменя информация между тях, общината е дала 200 000 лева.

Фандъкова каза, че най-много желаещи има както обикновено в общините Красно село, Оборище и Триадица.

Предстоят още 10 нови градини да бъдат построени и да бъдат достроени стари до края на тази година, твърдят от кметството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
ОТВРАТЕН ОТ ИНВАЗИЯТ преди 16 години
И САЙТА Е СТАБИЛЕН, КОЛКОТО И ДЪРЖАВАТА, А БОЙКО Е ЕДНИН ИЗМИСЛЕН И СУПЕРФАЛШИВ ОБРАЗ, СЪЗДАДЕН ОТ ЖЪЛТО-ЧЕРВЕНИТЕ ПРОДАЖНИ МЕДИИ - добре че има *** превзеха София и го избраха за кмет, ама сега на тия същите *** да дойдат баба и дядо от село да гледат внучетата, тъкмо София ще стане 3 милиона
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Бах един стабилен сайт в тази държава не можем да направим.... Но така си е - Windows базиран хостинг ... нищо ново под слънцето... Ама иначе голямото самочувствие... Всички са дипломирани вишисти - инженери и информатици... Странно ... А когато някой който е доказал, че го може и без диплома се кандидатира за работа, бива отхвърлн... Давай ДА, Давайте работодатели- назначавайте си дипломираните специалисти и ще ви се скапват сайтовете:) Не, че някой ще тръгне да ви ги хаква... просто вие сами ще си ги направите "на ниво"...
39
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 16 години
не се ли сещате че упреците и нервите не са признак за култура и интелигентност.Роптаете като селски каруцари,а всички сте с перетенции,че сте интелигентни и културни.Не се ли сещате че точно в 9.00ч е имало около 10 000 човека да регистрират децата си,а както чета в форумите на повечето деца и втория родирел и бабите и братовчедите и кой ли не се е опитвал да влезе за 1 дете.Та това е техника не е ли нормално да се скапи.Очакванията са за 10 000 деца,а за 1 дете влизат най малко 3-*** да го регистрират и то точно в 9.00ч.Така че от 10000 деца в сайта влизат 30000 души.Не могат всички да са първи!Вий сами оплескахте работата на сайта защото ви липсва култура и разбиране.И аз се опитах в 9.00ч но не успях да си регистрирам детето.при няколкото опита успях в 12.00ч да си запиша детето и е номер 12 за заведението което си пожелах.Така че скъпи сънародници,Нервите, неоснователните упреци и постоянното търсене на виновни,без да забележим нашата вина,не е приоритет,за който всички претендирате!!
38
0
 
0
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 16 години
ЩО НЕ СЕ НАПРАВИ ЕДНА ПРОВЕРКА КОЛКО ОТ ДЕЦАТА, РЕГИСТРИРАНИ В РАННИТЕ ЧАСОВЕ (ОТ 9:00) СА РЕГИСТРИРАНИ НА gk.sofia.bg (А НЕ НА 84.242.131.109 даден на избраните само)?ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!
37
0
 
0
 
! Отговори
българин,временно в преди 16 години
Аз успях да регистрирам детето си,въпреки трудностите след около 2 часа загубено време.И сам номер 1 и съответно 2 в двете ОДЗ-та,няма да коментирам повече.Ако някой ме попита защо искам детето ми да учи в БГ,мога да му отговоря.Не оценявате това,което имате,хора!
36
0
 
0
 
! Отговори
Naivnica преди 16 години
Mislya,che vsichki pravili bezuspeshno opiti ot 9 chasa sutrinta sa na tova mnenie. Kakvo znachi: "Potragna" - pak se pogavriha s decata i roditelite im. Sramota !!!
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Това си е за съд, откъдето и да го погледнеш!!! 200 000 и "системат" да не работи 3-4 часа !? И как като не е работела, се оказва, че към 12.30 има 8 000 регистрирани?
34
0
 
0
 
! Отговори
Майка преди 16 години
От: !4000Според тъпата им система:25 04.02.2008 12:56:08 48 ОДЗ Братя Грим 1-ва група -входящ номер 5354 (да пет хиляди, триста петдесет и четири). Моля журналистите да потърсят отговор на въпросаКак *** система бе блокирала тотално и когато се отпуши изведнъж се оказа, че преди това са се регистрирали други деца?Може би децата на който трябва ?- Ние сме под номер 1 в яслената група на същата градина, без да сме "Който трябва", работихме от три компютъра, много бърз нет, огромно търпение, изхвърли ни около 100 пъти, много отворени табове, рефреш и ретрай, но в 9:56 се регистрирахме под номер 1. Не познаваме никой нито от Общината, нито от системата.
33
0
 
0
 
! Отговори
registraciq преди 16 години
незнам, аз също съм в групата на пълните ***.
32
0
 
0
 
! Отговори
Измама преди 16 години
Явно "пълнити ***" са доста щом са писали ***.kg.sofia.bg а не са пробвали 109-to IP,а и интересно от къде може "да се сетиш" че има и второ IP, та да не си пълен ***.....
31
0
 
0
 
! Отговори
valia преди 16 години
Тръгнал, ама не! Все още съм в майчинство, в момента с детето сме при родителите на мъжа ми в Пловдив и циял ден не мога да отворя страницата! А със съпруга ми се разбрахме аз да се ангажирам с регистрацията на детето. Как да стане, като не влизам в страницата, а какво остава да го регистрирам? Изходът е мъжът ми да успее да отвори kg.sofia.bg или да виси с молбичката при директорката...
30
0
 
0
 
! Отговори
tania преди 16 години
То бива бива, ама чак толкова. Може ли такава мизерия навсякъде, аз се изприщих като гледах часовника и минаваше 09:03, викам си край, всички се записаха само моето дете остана, щях да лудна, а то каква била системата, лудницата пълна. Мъжът ми от работа се опитва, аз се опитвам, нищо, все едно като в Скай като влиат по 10 000 000 трябваше да е гръмнал досега, не може ли тези хора веднъж нещо да предвидят както трябва.Питат ги ще издържи ли натоварването, естествено, че ще издържи, а сега хакери били виновни. Да, винаги някой виновен има, а ние сме виновни, че стоим и траем.
29
0
 
0
 
! Отговори
registraciq преди 16 години
Е то трябва да си пълен *** да не се сетиш да провериш и на 84.242.131.109.
28
0
 
0
 
! Отговори
Измама преди 16 години
На името ***.kg.sofia.bg отговаря IP 84.242.131.106....... но може да се влезе и нa IP 84.242.131.109....лесно и бързо стига да го знаеш предварително.
27
0
 
0
 
! Отговори
DEREGISTRACIA преди 16 години
Смятам за уместно тези 200 хил. вместо да се плати на фирмата, успяла да подлуди 35хил. софианци (7000 деца х 5 човека - двама родители две баби и един дядо) настоящето класиране ДА СЕ ОТМЕНИ парите да се разпределятпежду участниците и да се направи НОВО КЛАСИРАНЕ - за сметка на реализаторите на проекта - като неустйка за зле (не)свършената работа !!!
26
0
 
0
 
! Отговори
Бебо Цукалев преди 16 години
Аз хакнах сайта през моето цукало, признавам си (ми имах голямо Ако, кво да прая). Пък един лош чичко взе, че ми блокира входно/изходния порт на цукалото и сега трябва да акам у гащите-е-е-е, и мама ще ме бие-е-е-е-е......
25
0
 
0
 
! Отговори
Дики преди 16 години
Само искам да ви обърна внимание, че всъщност в момента не записвахме децата си за детски градини, а само кандидатствахме!!! И срокът за кандидатстване тече от днес в 9 ч. та чак до 30 май, т.е. до "първото" класиране на 31.05.2008 г. всички ще се пържим и ще чакаме дали сме се доредили до заветното място!
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
8000 деца регистрирани за 80 места, *** и какво решава това. Къде постро общината детска градина при положение, че раздават парцели за без пари на личности като Стоичков и подобни. Вярно са 40-разбойници. Много са ларж на държавните места.
23
0
 
0
 
! Отговори
ВИЧО преди 16 години
БОЙКО САНДЪКОВА И СТОЛИЧНА ОБЩИНА - АЛИ БАБА И 40-ТЕ РАЗБОЙНИЦИ. КОГА ЩЕ СПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ И ДА КРАДЕТЕ . ЗАСРАМЕТЕ СЕ И ПРИЗНАИТЕ ЧЕ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ КАТО ХОРАТА
22
0
 
0
 
! Отговори
Gold преди 16 години
След този крупен успех, очаквайте следващата седмица още по-крупен - тръгва сайта kgb.sofia.bg, в който всички бивши-настоящи *** да разказват за пред Брюксел как точно борят корупцията......