Потръгна! 8000 деца вече са записани за забавачка

Столичната община се потрудила и оправила сайта, обещава, че няма да анулира регистрациите
4 фев 2008 14:02,
42
Потръгна! 8000 деца вече са записани за забавачка
Снимка: Dnes.bg

Направените днес регистрации в сайта за столичните детски градини няма да се анулират, въпреки че от сутринта проблемите около kg.sofia.bg са огромни, обещаха от общината.

Заплануваното тръгване на сайта от 9 часа така и не стана, но сега е факт, че страницата се зарежда.

Зам. кметът по образование Йорданка Фандъкова обяви, че към 12 и 15, над 8000 деца вече са регистрирани.

Според нея подалите заявления за детски градини са около 10 000 души.

Следващият понеделник ще стане ясно на какъв принцип ще бъдат класирани децата, но посъветва родителите да продължат да ги регистрират.

Фандъкова обясни още, че за седмица не може да се вземе решение какви са последствията от нетръгването на сайта.

Определяне на критериите за кандидатстване ще бъде направено след външен одит на системата и какво точно се е случило в часовете на регистрация, защото според Столична община 70% от атакувалите системата са били некоректни потребители, които не са целели регистрация на детето си.

За цялата информациионна система, която свързва в обща мрежа детските градини и обменя информация между тях, общината е дала 200 000 лева.

Фандъкова каза, че най-много желаещи има както обикновено в общините Красно село, Оборище и Триадица.

Предстоят още 10 нови градини да бъдат построени и да бъдат достроени стари до края на тази година, твърдят от кметството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 16 години
Какво потръгна бе, какво потръгна да му ..... ...... ..... ?! Някой може ли да ми каже как точно се променя приоритета на избраните детски градини, а ? Как става това, че нещо съм много *** явно и не мога да го направя вече половин час. Натискам стрелка "нагоре" и нищо не се случва, натискам стрелка "надолу" и детската градина отива на последно място вместо с една стъпка надолу. Пълна каша, ама пълна ... нямам думи направо.
20
0
 
0
 
! Отговори
@ преди 16 години
за Фандъкова може да има "фандък" от тази система, но днес тази система се подигра с бъдещето на България - младите семейства и децата ...
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тия се изгавриха яко и с деца и с родители. Това е за пред света, да си извадим кирливите ризи та всички да ни видят. Цял ден народа се бори със записване на децата. Като тото го разиграха.
18
0
 
0
 
! Отговори
hmm преди 16 години
SIRMA TURSI PROGRAMISTI za sledvashtia si GOLIAM SAIT
17
0
 
0
 
! Отговори
читател преди 16 години
Ха, къде изчезна стихчето... ? Нямаше нищо нецензурно в него !
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Сайта с детските градинихакнахме го ний саминки Гошко, Мимето и Пепигеймъри заклети.Няма да закусвам вече с недопечено геврече и да спя след обяд нямав залата голяма.Мама плачи, тати псува,а пък баба се преструва,че не иска да се връщав селската си къща.Регистрацията тръгна,ама базата се сбъгнаи пораснах на годиниколкот стрина Кина.
15
0
 
0
 
! Отговори
loders преди 16 години
Регистрация - ОК, но избор? Нещо не ми се вързва! Аз ли съм *** или това е поредното правене на маймуни? Общината да спре да продава "сладки" парцели и да построй градини! Сериозно съм се замислил за емиграция. Където и да е! По-добре е от тук! Аман от простотии!!!!1
14
0
 
0
 
! Отговори
loders преди 16 години
Потръгна, дръжки! Следвам всякакви правила и не откривам онова място, което да позволи да запиша детските градини, на които съм се спрял и да ги подредя по желание! Липсва просто банера!Е, кажете на кой да си платя, за да може дъщеря ми да расте в ТАЗИ ПРОСТА И УНИКАЛНА ДЪРЖАВА!????
13
0
 
0
 
! Отговори
поредна бясна!!! преди 16 години
Явно Господ много ме обича, защото в 9.30 почти бях успяла да направя профила на детето и да кандидатствам....успешно.Но денят ми е напълно загубен, а ако бяха решили да отменят регистрациите, направо бих ги гръмнала.!!!!!!!!!Трябва да се обединим и осъдим общината!!!
12
0
 
0
 
! Отговори
Моцко преди 16 години
Аз ако знаех де да цакам, щях да цакам, но и това не казват. Кажете де се плаща, пък ние ще се надплащаме.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
abe mnogo ste naivni be kva borba kav skandal cakane mo e maikata
10
0
 
0
 
! Отговори
Ivaylo Ivanov преди 16 години
Kakto moni spomenava sa dadeni 77 000 lv za licenzi na lotus, no sajta koito v momenta raboti i se polzva e na PHP. Molq jurnalistite da proverqt noviqt sait dali e e odobren ot obshtinata ili e podmenen tozi weekend s nadejdata da poemat po golqmo natovarvane. I tezi malumnici ot Sirma ako go biaha napravili na php oshte ot nachaloto i biaha poharchili 77 000 lv za serveri saita shteshe da leti. a ne za licenzi na lotus...
9
0
 
0
 
! Отговори
druga maika преди 16 години
Spored men trqbwa da se anulira!!! 3 chasa se nervihme pred komputera za da widim nakraia che sme na 99 miasto. Iskam dori da gi sydia za nervite koito iztrepahme az i cialoto mi semesitvo... myja mi koito ne otide na rabota i deteto koeto beshe edva li ne na vtori plan.
8
0
 
0
 
! Отговори
Тани преди 16 години
Тотално съм вузмутена!!!От 9 без 15 съм в сайта и зиведнъж в 9,00 той просто изчезна, оттогава до преди 2 часа не тръгна!И после искат честност и прозрачност да покажат!Не, за пореден път показа, че децата ни са най-нищожни в тази държава, ако нямаш парички може би или връзки!Не оставяйте това да е поредния скандал, който да затихне!Нека се борим!!!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
do fsi4ki deto sa cakali nese pritesniavate decata sa zaposani
6
0
 
0
 
! Отговори
ГОГО преди 16 години
Един път да видим и добре свършена българска работа.Просто гениално.Вие се блъскайте на единия сървър, а на другия привилегированите си се регистрират като бели хора.Така хем някой късметлия може да се вреди (и да се каже че нещо работи) хем привилегированите могат спокойно да извършат регистрацията си.Ето двата сървъра : 84.242.131.109 и 84.242.131.106
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
И какво като е тръгнало. Те ни направиха на маймуни, още не знаят по-какви критерии ще избират децата - ха ха ха смешници! Ако разчитах на Вас... досега да съм се гръмнала. Може би критериите за избор ще са фамилиите на децата? Скапана държава. Не мога да разбера, как е възможно в нито една сфера да не са наред нещата? Как не можем да кажем, а бе куца ни транспортната мрежа, но здравеопазването си го бива... Или Здравеопазването ни куца ... но пък имаме добра образователна система... И т.н. Едно едничко нещо ми кажето, заради което си залужава да се живее в таз държава. В парламента са едни големи ***, а ние ловим ли ловим...
4
0
 
0
 
! Отговори
!4000 преди 16 години
Според тъпата им система:25 04.02.2008 12:56:08 48 ОДЗ Братя Грим 1-ва група - входящ номер 5354 (да пет хиляди, триста петдесет и четири). Моля журналистите да потърсят отговор на въпросаКак *** система бе блокирала тотално и когато се отпуши изведнъж се оказа, че преди това са се регистрирали други деца?Може би децата на който трябва ?
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
аз не записвам дете, живот и здраве след 2-3 г. но от думите на тази мила жена излиза че цялата работа е безсмислена.......вие си се регистрирайте пък после ще видим.....цирк
2
0
 
0
 
! Отговори
moni преди 16 години
бщата сума на договора, подписан на 31 август тази година, е 383 549,15 лв. с ДДС (319 хил. лв. без ДДС), сочат данните от електронния Регистър на обществените поръчки. Според Владимир Алексиев - директор Технологии на Сирма Груп АД, в тази стойност се включват около 12 хил. лв. без ДДС за доставката на необходимия хардуер, около 77 хил. лв. без ДДС за софтуерни лицензи за платформата Lotus на IBM и оставащата сума от 230 хил. лв. без ДДС е предназначена за услугите по разработване, внедряване и поддръжка в рамките на година и половина на системата.