Бойко Борисов се опъна на президента. Отмени 3-ти март

Кметът забрани всички мероприятия на открито заради трагедията с влака, зарята и словото на президента остават под въпрос
3 мар 2008 10:18,
165
Бойко Борисов се опъна на президента. Отмени 3-ти март
Борисов забрани празненствата в София заради трагедията, Първанов празнува. Засега. Снимка: Булфото

Кметът на София Бойко Борисов издаде заповед за преустановяване на всички мероприятия на открито в столицата, свързани с отбелязването на празника. Причина за кметската заповед е трагедията във влака София-Кардам, съобщи Дарик радио.

Според кметската заповед не би трябвало да се проведе и официалната церемония със заря на площад "Народно събрание", където президентът Георги Първанов трябва да произнесе слово.

Според Борисов, не би трябвало да изчаква окончателното идентифициране на жертвите, за да се обяви траур.

Президентът Георги Първанов и премиерът Станишев обявиха в неделя, че изчакват да обявят официален траур, след като бъдат разпознати всички жертви в трагедията.

Кметът на София е очаквал държавните власти сами да отменят тържествата и да не се стига до налагане на забрана от негова страна.

Текстът на заповедта не се отнася до семейните тържества, отбелязвани на закрито.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
0
 
! Отговори
Калоян преди 16 години
Това е най голямото морално падение на мутрата борисов.Заради власта е готов да спекулира с човешката трагедия отменяйки най-чистият празник за България на който се покланяме на хилядите паднали за свободата на България.Вън дебеловратите и безмозъчни мутри от страната да си ходи в косово мутрафон борисов няма срам от нищо ,този егоцентричен !
143
0
 
0
 
! Отговори
someone преди 16 години
Бат Бойко си вкара авто гол,да си уволни PR-а .Днес загуби изборите.
142
0
 
0
 
! Отговори
Kacaпo преди 16 години
ей, Българите, здраейте и честит национален празник!Вчера се изкачих на Беклемето, Станувахме в палатка с два газени котлона и се прераждахме от шептенето на земята където починали от измръзване толкоз много руски български йунаци. Баща ми казаваше че като воиници на тази дата са се качвали на Беклемето, и почитали паметта на незнайните мъже.Комбинирахме, заради баба Марта, пихме бяло и червено вино. Шептяхме имената на загиналите във влака и поляхме земята с червеновино за тяхната памет.Сега се прибираме и бързам да ви кажа. Между нас имаше един турчин от Кърджали. Сали се казва. Той каза, че е от онези турци чиито деди са помагали и укривали българи бунтовници заради убииствата и кланетата на мирното население.Да дирим тези хора. е са част и не малка част от нашата толкоз потопена в кръв история.До една -всичките серии на Капиатан Петко Войвода ще си пуснем и ще четем словото на Николай Хайтов. Останалото е политика, кал и намръщени пожарникари
141
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Да пребъде БЪЛГАРИЯ !Въпреки случайни хора като ББ
140
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
За България той е най-приоритетният между всички останали дни на календара.Катастрофи са ставали от векове и ще стават.За което скърбим.Но на 3 март е сложен край на най-голямата,най-тежка катастрофа за Цяла България.Настъпила още в 1396 година,когато тук са живели 2 милиона българи.Само след няколко години са вече 100-200 000 колкото среден съвременен град.Това ако не е катастрофа Фани,здраве му кажи.Имаме много празници- Великден, Рождество,Гергьовден,Ден на будителите,1 май,24 май,6 септември,22 септември.А 3 март е само един.Без него сега нямаше да се тук пред компютрите и да плюем по 3 март.Разбра ли го?
139
0
 
0
 
! Отговори
Галя преди 16 години
Руско-турската освободителна война е единствена по рода си в цялата история на човечеството. Това е единствения случай в който един народ тръгва на битка за свободата на друг. И нека да не демагогстваме - никакви облаги нямат русите от тази война освен загиналите над 200 000 руси.Нека им кажем поклон и благодаря.
138
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Бойко си ме кефи радвам се и за софиянци ,че си избраха умен и начетен кмет ха ха ха ха Като зная умственият багаж на тълпата няма да се учудя бат Бойко да стане я премиер я президент
137
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 16 години
Да, страх ме е. Защото Бойко не е нищо по-различно от сегашните. Защото Бойко ще се коалира с ДПС, също както БСП и НДСВ. Страх ме е, но не от Бойко, а от такива като теб, които вярвате на такива "политици" с дебели вратове, защото заради вас България продължава да дълбае дъното.
136
0
 
0
 
! Отговори
Гергана преди 16 години
Никога няма да гласувам вече за Бойко Борисов, никога!Но за Георги Първанов винаги!И за хората, които той препоръча. Георги Първанов показа, че е честен човек.А Бойко Борисов не.
135
0
 
0
 
! Отговори
Фани преди 16 години
Омръзна ми да чета платените коментари на турските слуги, като дедо и т.н. То такива са крепили властта на турците.Днес е националният празник и много ясно, че една транспортна катастрофа, колкото и да скърбим за жертвите не може да бъде приоритет над най-светия български празник. Празнувайте, българи!
134
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Bobo poslusha amerikanite i sega stoi v bankia naakan kakto sa naakani v Bagdat usacite.Bivali Bobo da ti etolkoz kys marku4ot, kysa gynkata pod furajkata i skysano bilet4eto za onazi iahta deto ima Doktor i razni drugi koito sa mrtviii?
133
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Зле си Владо,значи се срамуваш от страшно много българи..Гласувах за Бойко и никога няма да се отрека от гласа си. Такива като тебе Владо са завистници,не можеш да му стъпиш на малкият пръст на бате Бойко. Много ви е страх,нали. Още малко:)))
132
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !
131
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 16 години
Бойко е абсолютна ***. Срамувам се от всички ***, които са гласували за него. НЕ СТЕ БЪЛГАРИ! Една трагедия не може да има приоритет пред една толкова важна за България дата, особено в дни, в които турците отново ни управляват!ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ!
130
0
 
0
 
! Отговори
Дедо преди 16 години
Много отдавна е измислен израз за случай като този - "ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА", но БСП во главе с полу грамотните си шефове винаги са гледали шкембетата си - справка: "Хорото на Жан Виденов", "Модното ревю на Л. Начев" Ако не си спомняте тези случаи значи заслужавате тези управници!
129
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
да върви да отменя празника на краварите в Банкя. Като какъв се изживява тоя, над целия български народ ?!?
128
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
3 март е ден в който за последен път са били *** детски глави с ятагани без никакъв повод и причина.Имало е арменци в Анадола.Днес вече няма.Те нямаха своя 3 март.Сега просто тях ги няма.Има само турци и кюрди говорещи на турски.Някой изглежда не осъзнава какво трябва да е 3 март за него.Много скоро ще разберете,ако станем едно второ Косово или Кипър.Всеки от вас ще осъзнае какво е всъщност 3 март.
127
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
не приравнявайте личната трагедия с национална!
126
0
 
0
 
! Отговори
СТАМБОЛОВ преди 16 години
ЛИЦЕМЕР И ПРЕДАТЕЛ ! БОЙКО ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПЕЧЕЛИ СЪРЦАТА НА ХОРАТА , ГОЦЕ ЩЕ Е НЕНАВИЖДАН И ОМРАЗЕН !
125
0
 
0
 
! Отговори
СТАТИСТИК преди 16 години
ЯВНО , ЧЕ ОСВЕН РУСОФИЛСКИ *** ИМА И ТРЕЗВО МИСЛЕЩИ БЪЛГАРИ ! ЗНАЧИ СЪМ ПИСАЛ НЕНАПРАЗНО И ЩОМ МЕ ПРЕНАПИСВАТ СЪМ ХАРЕСВАН С НАЧИНА СИ НА МИСЛЕНЕ И ПОДНАСЯНЕ НА ФАКТИТЕ ! ЗНАЧИ , ЧЕ МАЙКА БЪЛГАРИЯ ИМА ШАНС ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ МАФИЯТА И ОЛИГАРХИЯТА , ЛИЦЕМЕРИЕТО И БЕЗДУШИЕТО ! ЩЕ ПРОДЪЛЖА ДА ПИША СЪС СЪЩИЯ ЗАР И ИМПУЛС В ИМЕТО НА ПО ДОБРОТО БЪДЕЩЕ НА НАШИТЕ ДЕЦА !