Ново шоу: "Чисти с мен"

Бойко възкресява Ленинските съботници; кметът надява ръкавици и отпочва да изпълнява план-програмата си
4 апр 2008 15:50,
42
Ново шоу: "Чисти с мен"
Снимка: БГНЕС

Из съобщение на Столичната Община:

Столична община организира пролетно почистване на София.

Кампанията ще бъде открита официално в събота, 5 април от кмета Бойко Борисов в Борисовата градина до езерото „Ариана”.

Съгласно утвърдената план-програма на кмета, сбирането на боклуци от междублоковите пространства и подкастрянето на дръвчетата ще се проведе в периода от 7 до 18 април и ще бъде под мотото „Чисти с мен”.

По време на кампанията ще се почистват следните общински обекти: обществени паркинги и други публични места в столицата; паркове, градини и детски площадки; дворовете и прилежащите територии на училища, детски градини, ясли и други места на съсредоточаване на подрастващите; прилежащите територии на офиси, банки и административни сгради.

До езерото „Ариана” кметството организира информационен център, в който гражданите могат да получават информация за хода на пролетната кампания и, при желание от тяхна страна, да получават материали, необходими за почистването – чували и ръкавици за еднократна употреба.

За информационното осигуряване на кампанията е заснет видеоклип, изготвени и разлепени са 12 хиляди обръщения към жителите на София, 5 хиляди плаката, както и шапки и тениски с логото на кампанията – „Чисти с мен”.

В заключение Борисов призовава с личното си участие гражданите на София да станат съпричастни на проблемите по поддържане чистотата на града.

И ако си мислите, че всичко казано дотук е измислица, минете в събота около "Ариана", вземете си шапка и тениска, не забравяйте ръкавиците, защото: "Граждани, гответе се за отпадъци!" (лозунг от 80-те години на кампания за събиране на вторични суровини).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Междублоковите пространства са общинска собственост. Аз плащам данък смет. Следователно не е моя работа да чистя *** на всички пияндури и простаци, които ми боклучат около блока. Аз моя *** си го хвърлям на предназначените места.