Пролетни кръпки

43 столични улици и тротоари ще бъдат ремонтирани от общината за 1 млн. лева
21 апр 2008 12:11,
11
Пролетни кръпки
Снимка: БГНЕС

43 улици ще бъдат ремонтирани в центъра на София от 29 април до 11 май, каза зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов.

Улиците са в общините "Средец", "Триадица" и "Възраждане", като те включват карето от бул. "Васил Левски" през бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Христо Ботев", бул. "Стамболийски", "Цар Освободител", Софийски университет до "Патриарх Евтимий".

По думите на Стоилов близо 40 години ремонт по тези улици не е извършван, избран е точно този момент, защото повечето хора ще бъдат извън столицата по празниците .

На всяка една улица ремонта ще трае по два дни и за този период от общината ще разрешат паркирането на колите на паркинга на НДК.

Това ще става срещу 2,00 лева общо за двата дни, каза Стоилов, който е издал заповедта.

Тротоарите по тези улици ще се работят пък повече от месец.

Общо ремонтът ще струва около 1 милиона лева на общината.

В отговор на въпрос Стоилов каза, че 53 екипа работят извън централните столични улици, в кварталите.

Той допълни, че предстои ремонт на мостовете на Четвърти километър на Цариградско шосе и на моста от "Младост" за Летището, но нямат пари и търсят съдействие от държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
do 7 преди 15 години
a carigradsko, a vsichki po-golemi krupi - vulna do vulna...
9
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
защото така повече се краде!Отчита се по -голям обем свършена работа!Иначе ако се хване цяла улица за ремонт се вижда и може да се хване дирята!Бандити!а в сърбия и македония имат инфраструктура за завиждане въпреки войната и бомбандировките!Но там имат Управници , а нас ни управлява светата троица крадлива..украинец...комарджия и женкар!!
8
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
бати, не кърпят - вой "Що не кърпят", кърпят- вой "Бати как кърпят". Ми не знамкак са къпили при вас, *** тука кръпките са перфектни! И няма нужда да се преасфалтира цялата улица.
7
0
 
0
 
! Отговори
Професорът преди 15 години
Човече - чуваш ли се какво приказваш ?!? Да вземем пример от Румъния ?!? Ти не си добре !!! Преди 2 седмици си направих обиколка из Европа - Германия, Австрия, Унгария и Румъния. И мога да ти кажа, че румънците са мнооооого назад. Единствените пътища, които са що-годе добри, са международните. И то защото се правят с пари на ЕС. Във всеки един град е пълна трагедия - дупка до дупка, а до дупката - дупка ! Съсипахме новата кола на един приятел. А да не говорим за пътя през Карпатите и тамошните селца. Съвсем спокойно може да се чудиш дали въобще има път. А новите пътища ? Току-що положен асфалт, даже още няма маркировка и с повече от 60 км/ч не можеш да караш, защото е на вълнички. И защо - защото пуснали тировете без да чакат асфалта да стегне ... Пълна трагедия. Такова чудо при нас няма - и дано не видим ! Амин.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
samo tuka krapkite traiat po 1-2 meseca....posle pak ...komisionni
5
0
 
0
 
! Отговори
mhm преди 15 години
Тоя Стоилов защо не вземе да се гръмне ... Кръдливо същество е тоя
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тая държава"НАШАТА"защо не вземе пример от Румъния,те все пак имат желание да си оправят държавата. а ние...........
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако кърпят както пред блока ми в Младост-4 по-добре въобще да не почват.Първо "кърпят" там където шосето е сравнително добре и няма дупки,а там където ги има ги заобикалят все едно нарочно.А и качеството е...нямам думи.Жалко,че не мога да приложа снимков материал да видите как се използват парите на данъкоплатците.
2
0
 
0
 
! Отговори
m преди 15 години
Кръпката си е кръпка - след 2 години пак същия пейзаж. Да вземат да ги асфалтират от край до край .. 1 млн. лв за 40 улички ... хах
1
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
Определено има напредък, уличката и паркинга пред блока в квартала които бяха станали на лунен пейзаж - колкото и да не ми се вярваше - закърпиха ги, за първи път от 20 години. Тъй че евала!