От днес Жеваго снабдява Кремиковци

На 10 срещу 11 юли се подписа споразумение между Кремиковци и Ворскла Стийл България
11 юли 2008 09:20,
102
От днес Жеваго снабдява Кремиковци
Снимка: БГНЕС

От днес фирмата "Ворскла Стийл България" на украинския бизнесмен и депутат Константин Жеваго трябва да започне снабдяването на "Кремиковци”АД със суровини за производство.

Това предвижда подписаното малко преди полунощ на 10 срещу 11 юли споразумение между "Кремиковци" и "Ворскла Стийл България".

Споразумението бе обявено пред протестиращите работници от синдикалните лидери. Те съобщиха, че подписите под документа са на изпълнителния директор на „Кремиковци” АД Джаганатан Гуантупали и пълномощниците на Константин Жеваго.

Това накара останалите до полунощ около 500 работници от комбината, които над 10 часа бяха блокирали административната сграда на "Кремиковци", да вдигнат блокадата.

Тя целеше да спре заминаването на ръководството на комбината и да го накара да подпише споразумението с Жеваго.

Малко след вдигането на блокадата, по странични пътища около "Кремиковци" се движеха автомобили с угасени фарове. Подписаният в края на деня вчера документ носи дата 11 юли.

Предвижда се "Ворскла Стийл България" да осигури доставка на суровини за работата на "Кремиковци" и да поеме задълженията към НЕК, "Булгаргаз", БДЖ. От днес трябва да започне изплащане на заплатите за май и юни в предприятието.

Говорителят на "Ворскла Стийл България" Виктор Еманюк изтъкна за БГНЕС, че компанията на Константин Жеваго има готовност веднага да започне доставката на суровини за „Кремиковци“ , защото тези суровини „стоят по българските пристанища“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
МАХНО преди 15 години
1-ВО НЕСЪМ ТИ СКЪПИ ? АКО ТОВА Е ОБРЪЩЕНИЕТО ВИ ТАМ М/У ВАС П.Е.ДАЛИТЕ МЕН НЕМЕ НАРИЧАЙ СКЪПИ ТРОШЛЯК2-РО КОЙ Е КАЗАЛ ЧЕ НЯКОЙ ВИ Е ОСВОБОДИЛ КЕРТАК 3-ТО ИЛИ ЧЕТИ ПРАВИЛНО ИЛИ НЕСЕ ИЗКАЗВАЙ НЕПОДГОТВЕН 4-ТО ТОЧНО ЯСНО КАЗАХ ЧЕ ВСЕКИ ВИ ЯЗДИ КАКТО СИ ИЗКА НИКОЙ НЕВИ Е ОСВОБОЖДАВАЛ ЩМАТКИ ТАКИВА А ПРОСТО ВИ СЕ СМЕНЯТ ЕЗДАЧИТЕ А КОЙ КАЗА ЧЕ СЪМ РУСКИ ***?? НЯМАМ НИЩО РУСКО ИЛИ КАКВОТО И ДА Е БОЛШЕВИШКО В КРЪВТА СИ ? ЧЕТИ *** ПРАВИЛНО А НЕ КАКТО ТИ ОТЪРВА? МАХНО СЪМ СИ ГО ИЗБРАЛ ЗА БЛАГОЗВУЧИЕ А ТОЙ СИ Е ЧИСТОКРЪВЕН АНАРХИСТ ПРИ НЕГО НЯМА БЕЛИ НЯМА ЧЕРВЕНИ СМАХНАТ НАРОД СТЕ СИ МАЙ ПФ СМАХНАТА РАБОТА
60
0
 
0
 
! Отговори
Пак омразният ви АЗ преди 15 години
разликата между БИЗНЕСМЕНИТЕ на така наречения от вас Запад и тези при вас е, че тук (на Запда), думатите БИЗНЕС и ДАЛАВЕРИ не са синоними, както в нещастната робска БЪЛГАРИЯ - там май останаха само и малкото мошеници като вас, които да ги експлоатират и да си мислят че са бизнесмени
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе, ***, ако ги нямаше "изедниците" като мен ти къде щеше да работиш?? И с какво щеше да си храниш къщата? Аман от мързеливци, дето вечно плачат и все нещо им пречи!
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
я, още един крадлив БГ-мошеник, който се нарича човек с бизнес се пръкна във форума
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе вие от чужбина много обичате да давате акъл, все едно сме 85 година. Споко, и ние имаме възможност да пътуваме, да работим и да живеем на запад АКО ПОЖЕЛАЕМ. Повечето хора с бизнес в България вече сме изминали пътя на гурбетчииството, по който вие сега вървите, та недейте да сте толкова високомерни.
56
0
 
0
 
! Отговори
АЛАТРИСТЕ преди 15 години
Ние винаги сме работили при тежки и лоши условия на труд, но от година-две работим просто при НИКАКВИ, липсващи условия на труд. Няма суровини, няма заплати, няма нищо - има само едни половинчати обещания и разтегляния и увъртания от индийските собственици, които не инвестираха нито стотинка за цялото време. Държавата, която е собственик на 25 % от предприятието, стои и гледа - ПРАВИТЕЛСВОТО ЧАКА - чака да си получава парите под масата и е съюзник в ограбването и малтретирането на БЪЛГАРСКИТЕ РАБОТНИЦИ от страна на индийските експлоататори. Хората са доведени до отчаяние, не могат да закърпват двата края. Потънали са в заеми и задължения и то при положение че РАБОТЯТ В МЕТАЛУРГИЯТА, ходят редовно на работа и по-важното ПРОИЗВЕЖДАТ - произвеждат от нищото МЕТАЛ, чиято цена нарасна много в последно време - и въпреки това НЕ СИ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ, които отиват и потъват незнайно къде (разни офшорки, лични сметки на А.Томов, Ст.Пирлов, куфарчета под масата за министри, зам.министри и др. от ПРЕСТЪПНАТА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ). За тези които не са го видели, ще кажа какъв плакат имаше вчера на протеста. Мисля че много точно и в синтезиран вид представя нещата. - ДЪРЖАВАТА СРЕЩУ КРЕМИКОВЦИ, сценарист: Сергей Станишев, режисьор: Петър Димитров, в главната роля: Александър Томов, клакьори: Бойко Борисов и др. (другите са мафиотските структури около любимецът на медиите, но не и на народа МУТРОКМЕТ, начело със съучастникът му, г-н главният архитект на София и престъпната му фирма, която участва в бетонното застрояване на родното Черноморие и се гласи да лапне апетитната земя под КРЕМИКОВЦИ и около него, но май няма да ги огрее този път нещастниците). ПОЗДРАВИ за ВСИЧКИ КОЛЕГИ от КРЕМИКОВЦИ. Ще бъдем СИЛНИ само когато сме ЗАЕДНО. Да покажем на тази АБДИКИРАЛА държава и ПРЕСТЪПНО правителство, че още са останали честни и мислещи хора, които искат да работят достойно и да изкарват парите си с труд, а не с мафиотски сделки. ПОБЕДА!!!
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ти си поредният комплексиран български работодател изедник, който го гризе малкото му останала съвест и се опитваш да я успокоиш, но не става - ще вриш дълго в казана, ще платиш за всичко, което си откраднал и ограбил на този свят
54
0
 
0
 
! Отговори
Павлова преди 15 години
Работниците от Кремиковци измиха очите на България. Вземете пример от тях. Поздравявам ви. Човек трябва да има достойнство и да го отстоява, без значение какъв е.
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе ти що слагаш всички под един знаменател???? Имам 22-*** работници. Със средна заплата 1100 лева. Плащана навреме. Осигуровките-също.За провинциялен град като нашият никак не е малко.И никога не съм се отнасял неуважително с никого. А ти като си толкова кадърен, що не остана тука да правиш бизнес? Я си стой в щатите и не ръси мозъци. Аман от комплексари!
52
0
 
0
 
! Отговори
От №6 преди 15 години
Ами то това си беше стачка, протест, както искаш го наричай. Имаше искания, ултиматуми, водеха се преговори. А те индийците са си страхлив и сервилен народ - трябва да им се заповяда за да свършат нещо. Иначе може да си чакаш до второ пришествие. А на хората вече им омръзна да чакат и да се надяват.И искам да те питам ти в твоята фирма плащаш ли на работниците? Позволяваш ли си да не осигуряваш суровини и материали, или условия за нормална работа? Даваш ли рушвети на държавни служители за да си затварят очите, за това което правиш? Ако е така не се учудвам, че си настроен така. И заслужаваш да те линчуват заедно с Митал и сие. за назидание на всички.
51
0
 
0
 
! Отговори
ПИСАРО преди 15 години
Бачо, искам да те попитам ти менте *** ли си, т.е български или ориджинъл, което ще рече ИНДУСКИ - инцидентите в КРЕМИКОВЦИ не са спирали, казвам ти го като работник в комбината. Братята ти не инвестираха нито стотинка за безопасността на работниците, стълбите нямат парапети, а понякога и стъпала, всичко е изгнило. Надеждата е че Жеваго, макар и мафиот, все пак е европеец и ще вземе най-неотложните мерки, не че няма да печели от работниците, но поне ще ги облече и ще им дава редовно заплатите. Така че не плювай толкова, правителствено *** и ***.
50
0
 
0
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
Ех, Махно, промит мозъко. Малко след като любимите ти сънародници са дошли "да ни освободят"- според теб, а според мен да ни продадат по-късно в Берлин, Турската империя се е разпаднала. Засрами се, защото безумните ви напъни да си отхапете малко от тази прогнила империя са продължили има-няма 4 века. Да не говорим, че са ви направили за резил в Крим.Ако искаш да си уважаван тука се дръж малко отмалко като европеец /защото явно не си/.Ако нищо не е разбрала промитата ти глава дотук, отиди и питай сънародниците ти по колко души годишно умират в мините и заводите на сънародника ти от трудови злополуки? Защото като започнат такива инциденти в Кремиковци и загасените фарове няма да ви спасят. Има още много да учите- като за начало от индийците.
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
климент охридски не е българин, а е македонец
48
0
 
0
 
! Отговори
Иван Драганов преди 15 години
НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ НИКОГА НЕ ИМ Е ПУКАЛО ЗА РАБОТНИЦИТЕ - ТЕ ГИ ПРЕЗИРАТ, това се отнася обаче основно за БГ (където всичко е точно наопък на нормалното), затова нещата в БГ са тройно по-зле от колкото в останалия свят. Просто ТАМ (в БГ, защото аз съм ТУК в US), на работника се гледа като на добиче, а не като на човек, който увеличава богатството ти - това е разликата, драга г-жо РАБОТОДАЛ - щеше да си смешна ако не бише жалка
47
0
 
0
 
! Отговори
Асен Антов преди 15 години
Скъпо ми Махно, казвам се Асен Антов и се представям, защото така считам, че е възпитано. За разлика от теб, аз не съм форумен плъх и не църкам от някоя дупка. Това, че си научил криво ляво да пишеш на български (не просто на Кирилица, която е измислена от един велик българин Климент Охридски и кръстена на неговия учител Кирил) не те прави нищо повече от някои хора тук. Четейки "творбите" ти се чудя какво нереализирано нещо прозира от теб? Дали не е болка от това, че ти никога няма да можеш да имаш това, което е имала и има България? Дали просто не си едно дребно човече, което открито не може да контактува с хората и се крие в интернет под псевдоним? да бях учил психология да ти кажа, ама не съм. Все пак - ние българите, сме доста търпелив народ - както виждаш админа на сайта достатъчно дълго търпи магариите ти в този блог. Имаме си своите възходи и своите падения. И не ме е срам да се нарека българин - защото и ний сме дали нещо на света. Това, че такива като теб - безочливи пубери се опитват да ни просветят не го приемам. Тъй като не съм дошъл у вас и не ти давам умни съвети как да си подредиш жилището, така очаквам от теб да не ми даваш съвети аз как да живея. Не съм ти ги и искал.
46
0
 
0
 
! Отговори
Освободеното КРЕМИКО преди 15 години
Родината чака МЕТАЛ, а ние чакаме МИТАЛ, да го сготвим за обяд, ама трява с много оцет да се консумира тази индийска ***, че много мирише - ха-ха-ха
45
0
 
0
 
! Отговори
МАХНО преди 15 години
41 ТИ МАЙ НЕСИ НАРЕД ЧОВЕЧЕ? КОГА СЪМ КАЗВАЛ ЧЕ РАБОТНИКА ЩЕ КАЗВА НА РАБОТОДАТЕЛЯ СИ С КОЙ КАКВИ ЗДЕЛКИ ДА СКЛЮЧВА? АЗ ОБАЧЕ ЩЕТИ КАЖА ЧЕ РАБОТНИКА Е ДЛЪЖЕН ДА ИЗКА ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ АКО НЕ КАЗВА СТАЧКАИ АКО СА ЕДИННИ ПРИ СТАЧКА 2-3 МЕСЕЦА ТИ ЩЕ ИМ СЕ МОЛИШОСВЕН АКО НЕСЕ УПЛАШАТ ПОНЕЖЕ МАЙ ГИ ПЛАШИТЕ С НЯКАКВИ СИ НЕУГРАНИЧЕНИ МОМЧЕНЦА НАРЕЧЕНИ ОТ ВАС МУТРИ?? И СЕГА ЯСНО ЛИ Е НА ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ КАКВО Е МНЕНИЕТО НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ ИМ ? ЧЕ ВОБЩЕ НЕИМ ПУКА ЗА ТЯХ? И ЩЕТИ ДАМ СЪВЕТ *** В ИРЛАНДИЯ И ОПРЕДЕЛИ ТИ КАКВА ДА Е ЗАПЛАТАТА НА МОИТЕ СЪНАРОДНИЦИ ? КАЖИ ИМ АКО НЕВИ ОТЪРВА СЕ МАХАЙТЕ И АКО СИ НА ТИ СЪС ЗАКОНИТЕ ЗНАЕШ КАКВО ЩЕ ТИ СЕ СЛУЧИ НАЛИ?1-ВО ДЪРЖАВАТА ЩЕТИ КАЖИ ЧЕ ПОД ТАЗИ НАДНИЦА НЕМОЖЕШ ДА СЛЕЗЕШ ЗА ДАДЕН ОТРАСЪЛ2-РО ЩЕТИ КАЖАТ НАКЪДЕ СЕ НАМИРАТ АБОРИГЕНИТЕ И ЧЕ СИ ОБЪРКАЛ ДЪРЖАВАТА3-ТО ЗНАЕСХ ЛИ КАКВА КРЪВ ТЕЧЕ ВЪВ ВЕНИТЕ НА ИРЛАНДЕЦА /.? Я *** ТАМ РАЗВИЙ БИЗНЕС И МИ КАЖИ КАК Е ? ИМА РАЗЛИКА НАЛИ Е ЗАТОВА ГОВОРЯ ЧЕ ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ДЪРПА УШИТЕ НА ТАКИВА ЕКСПЛОАТАТОРИ И МАРОДЕРИ КАТО ТЕБ?? НО НАЛИ В ЕДНО ГЪРНЕ СЕРЕТЕ ? ЗАТОВА КАЗВАМ НАРОДА ДА СЕ СТЕГНЕ И ДА ПОКАЖИ НА ПСЕВДОПОЛИТИЦИТЕ КОЙ КОМАНДВА А НЕ НА БИЗНЕСМЕНИТЕ КАКВИ ДОГОВОРИ С КОЙ ДА СКЛЮЧВА? ЗА ТЯХ ТРЯБВА ДА Е ВАЖНО КОЛКО ЩЕ ИМ СЕ ПЛАТИ ЕДИН ПРИМЕР С МЕН ? АЗ СИ ОПРЕДЕЛЯМ ЦЕНАТА ТАКИВА КАТО АМА ТУК ВСЕ ПАК СМЕ В БЪЛГАРИЯ НЕМИНАВАТИЛИ ПЛАЩА В ЕВРО А НЕ В ЛЕВЧЕТА И ТО КОЛКОТО АЗ КАЖА АКО НЕ ДА СИ ТЪРСИ БАЛАМА ЯСНО ЛИ ТИ Е СЕГА ЗА КАКВО СТАВА ДУМА ?
44
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 15 години
trqbva da hodq sled malko na rabota.Vtora smqna sam v kremikovci.Rodinata 4aka metal
43
0
 
0
 
! Отговори
Георги Петков преди 15 години
БРАТЯ РАБОТНИЦИ, КРАЙНО ВРЕМЕ Е ВИЕ ДА НАДИГНЕТЕ ГЛАВИ, ДА СИ РАБОТНИК НЕ Е СРАМНО, ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ СИ ПОЧТЕН И ЧЕ НЕ СИ ВЪЗПИТАН ДА ЖИВЕЕШ КАТО ПАРАЗИТИРАШ ВЪРХУ ГЪРБА НА ДРУГИЯ
42
0
 
0
 
! Отговори
Анджел преди 15 години
айде трай *** к.во крадлива експлоататорска, мамк. ти смръдлива