От днес Жеваго снабдява Кремиковци

На 10 срещу 11 юли се подписа споразумение между Кремиковци и Ворскла Стийл България
11 юли 2008 09:20,
102
От днес Жеваго снабдява Кремиковци
Снимка: БГНЕС

От днес фирмата "Ворскла Стийл България" на украинския бизнесмен и депутат Константин Жеваго трябва да започне снабдяването на "Кремиковци”АД със суровини за производство.

Това предвижда подписаното малко преди полунощ на 10 срещу 11 юли споразумение между "Кремиковци" и "Ворскла Стийл България".

Споразумението бе обявено пред протестиращите работници от синдикалните лидери. Те съобщиха, че подписите под документа са на изпълнителния директор на „Кремиковци” АД Джаганатан Гуантупали и пълномощниците на Константин Жеваго.

Това накара останалите до полунощ около 500 работници от комбината, които над 10 часа бяха блокирали административната сграда на "Кремиковци", да вдигнат блокадата.

Тя целеше да спре заминаването на ръководството на комбината и да го накара да подпише споразумението с Жеваго.

Малко след вдигането на блокадата, по странични пътища около "Кремиковци" се движеха автомобили с угасени фарове. Подписаният в края на деня вчера документ носи дата 11 юли.

Предвижда се "Ворскла Стийл България" да осигури доставка на суровини за работата на "Кремиковци" и да поеме задълженията към НЕК, "Булгаргаз", БДЖ. От днес трябва да започне изплащане на заплатите за май и юни в предприятието.

Говорителят на "Ворскла Стийл България" Виктор Еманюк изтъкна за БГНЕС, че компанията на Константин Жеваго има готовност веднага да започне доставката на суровини за „Кремиковци“ , защото тези суровини „стоят по българските пристанища“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
A, dano! Ama zashto li ne mu viravam mnogo. Ama shte pozhiveem, shte vidim.