Смокове плъзнаха из София

Еколози съобщават, че змиите не са опасни за хората, идвали в столицата, защото имало много плъхове
5 сеп 2008 20:11,
89
Смокове плъзнаха из София
Снимка: БГНЕС

От Регионалната инспекция по околна среда и водите в София съобщават, че са зачестили сигналите за забелязани змии на територията на София.

Влечугите не са отровни и не представляват опасност за хората.

Най-често са от семейство Смокове, твърдят еколози.

Гражданите сигнализирали предимно за наличието на влечугите в неподдържани паркове и в безстопанствени имоти и постройки.

Змиите се привличат от градската среда, поради наличието на разнообразен хранителен ресурс – мишки, плъхове, птички, обясняват от РИОСВ.

От екоинспекцията посочват, че повечето влечуги у нас са защитени по Закона за биологичното разнообразие и убиването им се наказва с парична глоба, в размер до 5000 лв. за физически лица и имуществена санкция до 10 000 лв. за юридически лица и еднолични търговци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
2
 
! Отговори
отново казвам че не преди 15 години
Жалко че не се мисли за заводи за преработването му а се мисли за ново сметище
87
0
 
2
 
! Отговори
то не е важно преди 15 години
Жалко хубаво го измислих и се изказах но не се изпрати
86
0
 
2
 
! Отговори
то не е нужно да се преди 15 години
Омръзна ми да слушам за буклука на Софи. Защо избираме уж умни хора, а излиза че избираме не да ни теглят напред а те ни теглят назад и все назад. Защо не се помисли да се правят заводи за този *** и да се преработва, а се мисли в кой град и в кое сметище да се трупа. Избираме хора не за работа а да богатеят с парите и възможностите да правят фирми, фирми и пак фирми и да крадят колкото може повече.
85
0
 
2
 
! Отговори
NNikollova преди 15 години
Змиите най-често идват от околните на София села и миньорски градове.... :D Наистина не са рядко срещано явление, но появите им от скоро доста зачестиха... Най-често налитат на индивиди по столичните чалга-дискотеки :D
84
0
 
2
 
! Отговори
Златина Савовя, Плов преди 15 години
Не си взимайте жени и мъже от Пазарджик или пазарджишко, те са опасни! Ако ще си взимате мъж или жена от Тракия, поне нека е от Пловдив.
83
0
 
2
 
! Отговори
Гиньо преди 15 години
Аре да те върнем на село и да те прайм едно козарче? Хем няма да имаш проблеми с ***(каде си искаш може обърнеш каруцата с ***) хем няма да има задръствания(освен от крави и овце по междуселския път) Ще има и коневръз да си паркираш колата, в селския дюкян всичко ще е по-еВтино еми.... Кво квичиш тогава??? Само дето селото няма да е толкова голямо като твоето сега. Ама пак си е село.... то и къде ти град в БГ всички са съединени села с няколко по-модерни постройки по центъра :) айде със здраве на "гражданите" и щом си вярват , че са такива то нека бъде така. Блажени са вярващите
82
0
 
2
 
! Отговори
grajdani n преди 15 години
AKO VSICHKI SELJANDURI SE VARNAT PO SELATA I SE HVANAT DA RABOTJAT TO TOGAVA balgaria 6TE SE OPRAVI.V GRADOVETE PARITE NE SA PO DARVETATA I KITONA SELJANI,VARNETE SE I VSICHKO 6TE SI DOIDE NA MJASTO,6TE IMA MESTA ZA PARKIRANE I NJAMA DA IMA PROBLEMI S BOKLUKA...VSICHKO 6TE BADE PO EFTINO I V IZLI6AK KAKTO BESHE PRI tavarishch todor jivkov.CHIBA PO SELATA SI OVCE PROSTI
81
0
 
2
 
! Отговори
селянин преди 15 години
Като гледам сте един и същ човек!??. Абе нормални ли сте бе ... АЛООООО слезте на земята или се върнете отново в лудницата от където сте избягали!!! С тез звезди дето са ви в главите, вземете станете астрономи, астронавти ... звезди много. Повтаряте ми една и съща тъпотия хиляда пъти. Кажи ми една звезда Златина, че аз не се сещам, от село съм все пак и съм ***?
80
0
 
2
 
! Отговори
Карамфил преди 15 години
Пазарджик е примитивен град със спартански нрави. По нищо не може да се сравни с Пловдив.
79
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Тоя смок ще ми изкара акъла и ако се намери някой герой да го убие- защото едва ли ще го различи дали е опасен или не, ще му фраснат глоба. Е,ми да ходят тея екоинспекцията и даси ги събират като са защитени. като чета май много са се развъдили защитените животинки, което не ги прави толкова защитени. От екоинспекцията може би ще излезнат с изявление, че *** са защитени - и който си купи Райд от магазина ще бъде глобен.
78
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
И понеже всеки има право на мнение - Пазарджик е въшлив град със спартански нрави, той е к*рвенски и *** град. Хората са злобни, завстливи комплексари! По нищо не може да се сравни с Пловдив.
77
0
 
2
 
! Отговори
galqqqq преди 15 години
izkazah se podgotven sorry ako sym te zasegnal... no tova si e moe lichno mnenie :) seki ima pravo na mnenie nali taka ;)
76
0
 
2
 
! Отговори
Карамфил преди 15 години
С тази разлика, че аз само минавам, а някои пишат тук редовно.
75
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Моля желаещите да заповядат в кръчма "Трите смока"
74
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Краставите кучета се надушвалили.Затова и ти си пред екрана!
73
0
 
3
 
! Отговори
karamfil преди 15 години
Не са виновни политиците, а народа за да сме на това дередже.Защото обикновените хора като теб не уважават преуспелите личности. Знаеш ли с колко труд са станали известни? Ако уважавахме нашите звезди сега България щеше да се е оправила вече.В Европа уважават свойте звезди .За разлика от нас Българите.Които не уважаваме свойте звезди.Питам се какво ли правим в Европейския съюз като не умеем да ценим известните личности.Ние Българите с този манталитет не заслужаваме да сме в ЕС.
72
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ти кога избяга от лудницата?
71
0
 
2
 
! Отговори
цмок-козяр от бронц преди 15 години
Един Смог дебне над Софето,и мильон смоци рипат от мазето,София'й към своя END,А на туй викат му THE END!
70
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
71 и такива като тебе. Да личи си, че си от село! Какви са тия "смоци" бе - думата е СМОКОВЕ. Научете го този български.
69
0
 
2
 
! Отговори
BGP-r преди 15 години
Към градските природозащитници. Някой от вас заставал ли е очи в очи със смок стрелец. Когато застанете, тогава говорете, че не напада. Такъв бой ще ви удари, дано само да се оттървете от него. Хората от селата знаят какво преставлява този смок. Иначе другите смоци се страхуват от човека.