Отварят Околовръстното, затварят Симеоновско шосе

Освен това се закрива автобусна линия 67, а три други ще се движат с променен маршрут
15 сеп 2008 08:51,
47
Отварят Околовръстното, затварят Симеоновско шосе
Ремонтите в София не спират, но пък после е красиво. Снимка: БГНЕС

От 4,30 ч. се възстановява движението на превозни  средства по Околовръстния път между бул. "Черни връх" и  ул. "Бистришко шосе", съобщиха от пресцентъра на Столичната община. 

Остава да важи забраната за движение на товарни автомобили с допустима максимална маса над 10 т.

От вторник пък се възстановява и нормалният маршрут на движение на автобусите по 111-а и 112-а линия.
       
От 4,30 ч. утре до 24,00 ч. на 15 октомври се забранява влизането на превозни средства по бул. "Симеоновско  шосе" между ул. "Проф. Иван Странски" и ул. "Босилек".

Забраната се налага във връзка с реконструкция на преминаващия под бул.  "Симеоновско шосе" магистрален водопровод към обект "СОП - Южна  дъга -  бул. "Симеоновско шосе" - бул. "България".       

От днес до 14 октомври се закрива автобусна линия 67.       

Пак от днес до 14 октомври се променят маршрутите на автобусни линии с номера 68, 69 и 70, като началната и крайната им станция става автостанция "Хладилника".

Автобусите ще се движат от автостанцията по бул. "Черни връх", ул. "Папрат", ул. "Захари Зограф", ул. "Симеоновска", бул. "Симеоновско шосе" до началото на с. Бистрица и по обичайните си маршрути оттам.
Автобусна линия с номер 68 А и маршрут от автостанция "Дървеница" - кв. "Бункера" ще пътува с една допълнителна кола.       

Автобусите от линии 68, 69 и 70 ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променените участъци на маршрутите.  

В неделя заместник-кметът по транспортните въпроси - Велизар Стоилов, коментира, че:

"Винаги ще се правят ремонти в София и това не трябва да спира, защото столицата е един мегаполис, който дава възможност за всекидневна проблематика, но и всекидневни подобрения на средата“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Едно е сигурно, от Симеоново се пътува по 3 часа до центъра и е лудост да си седи затворено симеоновско. Тоя таралеж Станишев май за нищо друго , освен на Доган разтривки да прави не го бива. И да питам глупаците от Агенция Пътища с кой акъл и кой със завършен 3-ти клас им каза да затварят през септември и октомври, когато всеки знае че *** се връщат в "Софията" и града се пръска по шевовете.
45
1
 
0
 
! Отговори
nvl преди 15 години
Такъв ужас като в София няма, най-ужасното е, че както вървят нещата Околовръстното няма да го пуснат и на 15 октомври. Не може 1 месец да работят 5 човека и да свършат работа, не бил виновен Бойко, а кой тогава, когато започваха работата там Бойко не беше ли там да яде и пие - точно на светофара на Симеоновско правеха угощенията. Това може, а друго не. Цялото движение е през Бистрица, а като затвориха защо не оправиха първо пътя през Бистрица,ужасни свлачища, дупки и задръствания - заради тировете и камионите. Една сутрин един тир и камион не можеха да се разминат 15мин, след това тира закъса. Най-интересното е какъв маршрут ще измислят през зимата, защото до тогава няма да го оправят, а ако ни изненада един сняг - в БГ нали всичко ни изненадвар. Бистрица още 2 седмици и може да я отпишем. Няма ли най- накрая да се вдигнем на един бунт, и да почнат да се оправят на някъде нещата. То ясно, че с мълчание няма да се оправят
44
1
 
0
 
! Отговори
Софиянец преди 15 години
Затворете цяла София. Искам всички улици, от най големия булевард до най- малката, забита квартална уличка да бъдат затворени. Така няма да има задръствания.
43
1
 
0
 
! Отговори
Kosio преди 15 години
Има, но по-малко от колкото преди няколко дена. В студентски град е лудница принципно, но хората сякаш още не знаят че Околовръстното е отворено.
42
1
 
0
 
! Отговори
потерпевш преди 15 години
Наистина не мога да разбера какъе беше проблема да се направи ремонта на водопровода под "Симеоноеско" паралелно с този на околовръстното? Стои си "Симеоноеско" затворено 1 месец заради околовръстното и никой не работи по него. Пускат околовръстното и забраняват пътуването по "Симеоноеско" заради друг ремонт!!! Абе това са абсурди, бе! Ама ние сме си виновни, защото сме родени роби в духа си и само псуваме, а не можем да се хванем един протест като хората да направим. Робството ни никога не е било турско, византийско или монгоско, а си е все наше родно - българско! А най-лошата си остава автоцензурата. И един въпрос за информация: по бул. Св. Климент Охридски, от УНСС в посока околовръстно, има ли много задръстване?
41
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе ние сме си *** и това е! хем псуваме че няма пътища а само дупки, хем псуваме като ги затворят и почнат ремонти!! нема угодия на българина и това си е. София се задръсти от ***, улиците не са пипани от години ама мрънкането не е спирало от векове!
40
1
 
0
 
! Отговори
Изнервена преди 15 години
И не желая да гледам цитата който пействаш навсякъде! На такива като теб трябва да се ограничи достъпа до средства за масова комуникация. Хахахаха сега си те представих как мълчиш като пуяк защото си ограничен и ***. Цитата само в кварталната мрежа!!! Да не го виждам повече! И администраторите малко да контролират всичките глупости които се изписват тук.
39
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Извинявай, ако не си от Пловдив прекъсвам разговора - не общувам с хора, които не са от моя край!Моят квартал е моят свят. Не общувам с хора от други градове. Ето ти и един цитат в продкрепа на моята теза:"Няма нужда хората от големи градове като Пловдив, София и Варна да общуват с хора от други градове ако не искат.", твърди скандалната фенка на Слави и изявена форумка Златина Савова. "Аз например съм от Пловдив.И не общувам с много хора извън моя град. Привърженичка съм на идеята, че моят квартал е моят свят. Повечето ми познати не само, че са от Пловдив, но са и от моя или съседни квартали. За мен е много важно с приятелите си да имате общи интереси, да сте израстнали в обща среда. Е няма как аз и някой софиянец или варненец да сме израстнали в една и съща среда. Също така хората, където са родени там трябва да си седят, така е нормално. Това преместване от Пазарджик на Пловдив и от провинцията към София е смешно, жалко и греховно.", твърде още тя. Разбира се, според Златина, това за градовете и селата не се отнася до известните личности. "Независимо къде са родени, известните личности имат класа и престиж, недостижими за обикновен човек. Но с обикновен човек от друг град рядко бих общувала."
38
1
 
0
 
! Отговори
Изнервена преди 15 години
Айде спри да повтаряш!!!Друга работа нямаш ли си? Социопат.
37
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Моят квартал е моят свят. Не общувам с хора от други градове. Ето ти и един цитат в продкрепа на моята теза:"Няма нужда хората от големи градове като Пловдив, София и Варна да общуват с хора от други градове ако не искат.", твърди скандалната фенка на Слави и изявена форумка Златина Савова. "Аз например съм от Пловдив.И не общувам с много хора извън моя град. Привърженичка съм на идеята, че моят квартал е моят свят. Повечето ми познати не само, че са от Пловдив, но са и от моя или съседни квартали. За мен е много важно с приятелите си да имате общи интереси, да сте израстнали в обща среда. Е няма как аз и някой софиянец или варненец да сме израстнали в една и съща среда. Също така хората, където са родени там трябва да си седят, така е нормално. Това преместване от Пазарджик на Пловдив и от провинцията към София е смешно, жалко и греховно.", твърде още тя. Разбира се, според Златина, това за градовете и селата не се отнася до известните личности. "Независимо къде са родени, известните личности имат класа и престиж, недостижими за обикновен човек. Но с обикновен човек от друг град рядко бих общувала."Съгласен съм с нея!
36
1
 
0
 
! Отговори
boby преди 15 години
Кво се оплаквате, аз ли ви карах да си купуват къщи в Драгалевци? Баровци. А сега купете си и хеликоптер, толкова очевадно беше още преди години какво ще се случи с пътищата ви за София...
35
1
 
0
 
! Отговори
Gunner преди 15 години
Автомобилите станаха прекалено много, трябва със закон да се ограничи техния брой до разумни размери, например на семейство да е позволено само 1 кола да притежава, при нарушение на закона за движение по пътищата /каквото и да е/ да се отнема автомобила и собственика да няма право да купува друг 30 години.Така ще се реши проблема и ще дишаме по-чист въздух.
34
1
 
0
 
! Отговори
Чичо от село преди 15 години
Кво се нервите и псувате бре чичовите, като отидохте да живеете в София ще е така, върнете се на село, тук няма задръствания и ремонти.
33
1
 
0
 
! Отговори
L преди 15 години
!!! Най-любезно отправям покана към господин Борисов да дойде в Драгалевци и да стигне с мен на работа... 7 км. в момента се изминават за час и половина, малко повече дори! Защо, по дяволите, не затвориха през лятото Симеоновско и Околовръстното, а точно в най-пиковото време!!! Пълен абсурдистан!!!
32
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
V kraina smetka 102 6te se dviji li po Simeonovsko do seminariqta?
31
1
 
0
 
! Отговори
nov преди 15 години
Лъжат, някой е наредил на журналистите да пазят авторитета на някого. Трябваше на 14.09 2008г да се отвори кръстовището на околовръстния и симеоновско шосе. Закривал се автобус 67, ами той е закрит от един месец. Цял месец на това кръстовище работеха по 5 човека. Не е толкова лошо. че ше е затворено още един месец. Грешки стават винаги. Лошото е че прозира някаква лъжа , която цели запазване на нечий авторитет, и това в цялото медийно пространство. Това вече е страшно.
30
1
 
0
 
! Отговори
mladost преди 15 години
Благодаря,дано след 1 месец наистина отворят пътя,че голям зор видяхме...
29
1
 
0
 
! Отговори
xxx преди 15 години
1. не, няма как да се завие към Симеоново от околовръстното2. Да 111 спира на същите спирки както преди. Спирката на Симеоново е малко след светофара.
28
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
cheta maloumnite vi komentari i samo iskam da otbeleja,che boiko borisov niama nishto obshto s okolovrasnoto shose.pone sledete kakvo stava v tazin darjava,zashtoto ot prazni prikazki mi se povrashta!
27
1
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
хубаво се подновява асфалта..., но това не решава проблема със задръстванията!Трябва да се строят детелини на кръстовищата...т.е пътищата да са на нива и да не се пресичат!кога ще го осъзнаят управляващите!Нали ходят по чужбина!Не са ли видяли как е там?Иначе сега влагаме милиарди и след някоя и друга година ще почнем пак реконструкции на пътища!Докога ще търпим разсипници?