Отварят Околовръстното, затварят Симеоновско шосе

Освен това се закрива автобусна линия 67, а три други ще се движат с променен маршрут
15 сеп 2008 08:51,
47
Отварят Околовръстното, затварят Симеоновско шосе
Ремонтите в София не спират, но пък после е красиво. Снимка: БГНЕС

От 4,30 ч. се възстановява движението на превозни  средства по Околовръстния път между бул. "Черни връх" и  ул. "Бистришко шосе", съобщиха от пресцентъра на Столичната община. 

Остава да важи забраната за движение на товарни автомобили с допустима максимална маса над 10 т.

От вторник пък се възстановява и нормалният маршрут на движение на автобусите по 111-а и 112-а линия.
       
От 4,30 ч. утре до 24,00 ч. на 15 октомври се забранява влизането на превозни средства по бул. "Симеоновско  шосе" между ул. "Проф. Иван Странски" и ул. "Босилек".

Забраната се налага във връзка с реконструкция на преминаващия под бул.  "Симеоновско шосе" магистрален водопровод към обект "СОП - Южна  дъга -  бул. "Симеоновско шосе" - бул. "България".       

От днес до 14 октомври се закрива автобусна линия 67.       

Пак от днес до 14 октомври се променят маршрутите на автобусни линии с номера 68, 69 и 70, като началната и крайната им станция става автостанция "Хладилника".

Автобусите ще се движат от автостанцията по бул. "Черни връх", ул. "Папрат", ул. "Захари Зограф", ул. "Симеоновска", бул. "Симеоновско шосе" до началото на с. Бистрица и по обичайните си маршрути оттам.
Автобусна линия с номер 68 А и маршрут от автостанция "Дървеница" - кв. "Бункера" ще пътува с една допълнителна кола.       

Автобусите от линии 68, 69 и 70 ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променените участъци на маршрутите.  

В неделя заместник-кметът по транспортните въпроси - Велизар Стоилов, коментира, че:

"Винаги ще се правят ремонти в София и това не трябва да спира, защото столицата е един мегаполис, който дава възможност за всекидневна проблематика, но и всекидневни подобрения на средата“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
Бате Барабойко :D преди 15 години
Ами така е... като няма никакъв градоустройствен план София ще се пръска по шевовете и вие ще пътувате по 2 часа до работата!Прага - площ 496 кв. км.Население - 1,223,368 (2008-6-30)Градски Транспорт - Метро (3 линии, 56 спирки), трамваи, автобуси, нощен транспорт през 30 минути, няколко ферита, плаващи по реката :)За да придобиете представа каква е силата на метрото - 16 километра разстояние, прекачване от едната линия на другата, по разписание се изминават за 33 минути. Влаковете в пикови часове вървят през 2-3 минути. Цената билета за тези 16 километра (билетът важи за 75 минути независимо какъв вид транспорт използвате, т.е. може да се качите на метро, да продължите на трамвай, и после пак на метро...) е 1 евро.
25
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
забраната е заради асфалта понеже е пресен и ще придобие странен релеф
24
1
 
0
 
! Отговори
mladost преди 15 години
аз малко се обърках-може ли от околовръстното да се завие към симеоново или не може,а автобусите 111 на старите спирки ли ще спират на кръстовището околовръстно-симеоновско?
23
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз не мога едно нещо да разбера- защо има забрана за движение на камиони с маса над 10т по околовръстното? През центъра ли да минават?
22
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
nomer 16 iavno raboti v obshtinata i kartata ia gleda samo na tabloto v ofisa si
21
1
 
0
 
! Отговори
A4o преди 15 години
Колега, я *** се разходи до там, върни се, и пак си дай мнението ;-)
20
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Лъжете ви - кметски ***. Обащахте да отворите възела симеоново до 14 септември. Скоро ходих да видя НИКОЙ НЕ РАБОТИ така си седи разкопано. БОЙКО ще гласувам за теб на *** ден. Един град не можеж да оправиш. Ти и хората ти давате само напразни фалшиви обещания - обичам ви и вас и майките ви и дъщерите ви и лелите ви и цялята ви рода до девето коляно
19
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе хубаво ремонтират, ама само асфалт!? А кога ще има разширения? Бойко, новият асфалт няма да улесни трафика в града! Стига сте замазвали на хората очите! А на читателите и форумците- хора, да не очаквате тия улици да се оправят с магическа пръчка? Как да се ремонтира, ако има движение?
18
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Transporta stava vse po-zle-Boiko e za razstrel
17
1
 
0
 
! Отговори
xyz преди 15 години
Ало пак закъсняхте с инфо-то!!!!!!!Това трябваше да го напишете още снощи (както направиха другите инормационни sites) и да знаят хората, че ОТ ДНЕС 111 пътува по маршрута си, а не от УТРЕ и да преценят как да отидат на работа. Аз днес с него пътувах от Горна баня до Младост, а че за 1 месец НИЩО не са направили, за да разтоварят трафика по околовръстното, е ОЧЕИЗВАДНО. Същата работа!!!
16
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
водопроводът на симеоновско е оправен от околовръсното до сфетофара на студентски град.Сега ще оправят от окловръсното нагоре към симеоново.Погледнете картата пък тогава приказвай те и плюйте
15
1
 
0
 
! Отговори
петра преди 15 години
само не мога да разбера в 4.30 или в 16.30.Защото сутринта се опитах да мина през околовръсното и на кръстовището имаше двама мили полицаи които едвам не ме свалиха от колата за да ми обяснят, че все още не е отворено.
14
1
 
0
 
! Отговори
доволен преди 15 години
мама ви да загубена недоволна:( Все нещо не ви е угодно. Как да станат тези улици, ако не се затворят и ремонтират нацяло! Браво бат Байко, само така! София трябва да бъде европейска столица
13
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
честито... толкова време чакахме да пуснат околовръстното и накрая затвориха симеоновско шосе. А нищо не им пречеше за времето в което е затворено околовръстното да направят и магистралният водопровод.
12
1
 
0
 
! Отговори
а 111 преди 15 години
Автобус 111 вече си е със стария маршрут.
11
1
 
0
 
! Отговори
Krajno vbesen преди 15 години
Наистина живеем в Абсурдистан!!! Защо затвориха миналата седмица пред УНСС, а не правиха Симеоновско!!! Явно искат да намалят трафика чрез докарване на хората до самоубийство... Живея в Дървеница, работя в Овча купел, познайте колко време ми отнема да се придвижа (през Бистрица, щото по-пряк път вече няма). Имам малко дете, което не мога да видя почти, защото си прекарвам времето в път... Мили ми управници, вие къде живеете, за да се преместя и аз там... Явно при вас няма задръствания, иначе нямаше да мислите със з-ците си, когато правите тия планове.
10
1
 
0
 
! Отговори
буба преди 15 години
весела и щастлива седмица на всички,не се дразнете и псувайте -обичайте се и се любете.
9
1
 
0
 
! Отговори
majorsf преди 15 години
Не знам,аз чаках 102 около 50мин. на дъжда и закъснях за работа с 30 мин. ,иначе за озлобелите баби и дедовци нема да си говориме сега.На СКГТ и управата на София им казвам : СИ МАЙКИТЕ И УМРЕТЕ В !!!
8
1
 
0
 
! Отговори
Грую преди 15 години
блатна, защо не работиш като продавач в клоаката на София - "женския пазар". Какво правиш в общината?
7
1
 
0
 
! Отговори
A4o преди 15 години
... знаете къде.Час и половина се опитвам да се добера до офиса тази сутрин. Ама не би. След кръстовището, сега "Симеоновско" ще ремонтирате. Пожелавам на всеки, който има пръст в това да почине на семеен празник!