Маршрутките няма да паднат до левче, но гонят два

Всички коли са минали на преглед и са изрядни, констатираха от общината
18 сеп 2008 21:05, Красимир Ангелов
36
Маршрутките няма да паднат до левче, но гонят два
Снимка: БГНЕС

Цената на маршрутните таксита в София няма да бъде намалена до тази на градския транспорт и се очаква в най-скоро време да бъде увеличена, се посочва в анализ на състоянието на транспортното обслужване по маршрутните линии, внесен в комисията по транспортна инфраструктура на СОС от заместник-кмета Велизар Стоилов.

Dnes.bg припомня, че през юли общинари поискаха уеднаквяване на цените на маршрутките с тези на останалия градски транспорт.

Според общинските съветници пътниците трябва да плащат една и съща цена, независимо с какво превозно средство се движат.

Въпреки това цената на маршрутките няма да бъде намалявана.

По мнение на Столичната община след разговори с фирмите превозвачите не биха предприели стъпки за намаляването на цените за превоз поради завишаването на експлоатационните разходи заради нарастването на цените на горивата, резервните части, консумативите и работните заплати.

Седем от маршрутните линии в момента не се обслужват (38, 40, 41, 42, 43, 44 и 45) или предстои да бъде спряно обслужването им (13 и 49). Причината е малкият брой пътници.

По време на заседанието на комисията беше коментиран вариантът, според който обслужването по тези линии да бъде поето от "Столичен автотранспорт" след закупуването на малки автобуси.

Всички маршрутки са минали през задължителните прегледи от ДАИ и отговарят на изискванията за обществен превоз на пътници, съобщиха още от общината.

Според експерти схемата за транспортно обслужване по маршрутните линии може да бъде оптимизирана след изработването на генерален план за  движението в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
nomer 13 ti izdoi li kravata?
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Prostite selqni da ne davat mnenie po vyprosi za koito ni6to ne znaqt. Po to4no da ne se obajdat izob6to. Razbrali tedinka? Haide bqgai da hrani6 praseto.
13
0
 
0
 
! Отговори
Дорса преди 15 години
я сега разясни кво е тва понятие "провинциализъм" и кво имаш впредвид това ? Да обидиш някой ли? Щото такава дума няма и не може да има. Явно си някой скапан ***-комплексар от най-новите софиянци дето забравят откъде са тръгнали и плюят по бившите си съграждани ;) а тия каляни улици и прасета ги има повече по софия отколкото където и да е другаде я идете в надежда накрая или малашевци или Витоша и направете първо тротоари там, а после се правете на граждани. Аман от ограничени
12
0
 
0
 
! Отговори
Niky преди 15 години
-do Tedinka-tolkova sa tapi sofiqncite i raz4itat na mar6rutki ,za6toto selqnite doidoha i zadrastiha sofiq, e takiva plitkoumni4ki kato teb.
11
0
 
0
 
! Отговори
b0rislav преди 15 години
В този си вид маршрутките са доста вредни. От гледна точка на пътниците вътре е мръсно, задушно, пренаселено, опасното каране на шофьорите е докарало на немалко хора разбити зъби и разни по-леки аркади..От гледна точка на водачите в София, независимо дали са шофьори на градския транспорт или хора с автомобилите си, маршрутките са опасни и пречат на движението. Бил съм и от едната и от другата страна - еднакво гадно е. Ако ще съществуват, то не трябва в никакъв случай да е под такава просташка форма. Те са участници в движението като всички нас и не са автомобили със специален режим на движение, така че правилата си важат и за тях. Според мен маршрутките трябва да спират на точно определени места без да пречат на останалите, вътре да не се пуши и да се качват определен (!) брой пътници. - Возил съм се с още 30 човека - знам какво е.. И последно: големи простаци са шофьорите бе.... - с конкурс ли ги избират не знам, но тези хора не спират да псуват през цялото време, пушат и водят непрестанни надлъгвания по мобилните телефони с колегите си за това кой кога бил тръгнал и къде се намирал и защо се намирал там и колко е точен и как няма никога да прецака колегата си и т.н. и т.н. Аман от простотия!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Nomer 3 e prav za biletite, vinagi iskaite, te sa dlyvni da vi dadyt. a kolkoto do pregledite, niakoi ot DAI ka4val li se e na marshrutka v pikovite 4asove osobenno sutrin - da prebroi kolko 4oveka ima. tazi sutrin se ka4ih ot 3-tata spirka na kvartala mi i se vozih do centyra, az biah na wratata sled men se ka4iha pone oste 7 4oveka i v edin moment prosto stoish na nokti i se pitash "Do koga ste spira i ste ka4va hora", tova normalno li e 4e i cenata ste mi uveli4avat....
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не знам за маршрутките, обаче шофьорите им явно не са минали на преглед. Как не ви е страх да се возите при тези луди!?
8
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Тединке мила, гражданите на София имат коли, даже някои имат по няколко, но ние се съобразяваме и преценяваме дали да задръстваме още повече града си или да се возим по няколко в кола с колегите до работа, да ползваме маршрутки, гр. транспорт и т.н. Само вие селяните си мислите, че гъ.зар.еете и ни задръствате града. На село ви е лесно - широк кален път, най-много някоя каручка или прасенце да ви срещне по пътя, но в ГРАДА е по-различно, ела някой път да видиш как е, а не списвай само от интернет клуба в селцето си. Но ако идваш, ела само на разходка, моля те, НЕ ОСТАВАЙ ДА ЖИВЕЕШ В МОЯ ГРАД! Не сте желани вие от село, не защото сте от село, а защото водите провинциализма и селянията си в града. И не говоря само за София, а и за др големи градове - Варна, Пловдив
7
0
 
0
 
! Отговори
Мечо Пух преди 15 години
И някой да вземе да обясни на драйвърите, че МАРШРУТКАТА Е РАБОТНОТО ИМ МЯСТО, и там НЕ СЕ ПУШИ, дебамайкаму! Не им плащаме 1.50, за да ни тровят! Толкова ли е просто да се проумее, бе???
6
0
 
0
 
! Отговори
Тединка преди 15 години
Хаха софиянци толкова ли са *** че разчитат на градски транспорт или някви са мрашрутки. Нямат ли си собствени коли?
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Всички маршрутки са минали през задължителните прегледи от ДАИ и отговарят на изискванията за обществен превоз на пътници, съобщиха още от общината."............ ако знаете как минават преглед...само документално .... което е страшно
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вярно е - *** е!
3
0
 
0
 
! Отговори
ZEN преди 15 години
... то добре, нови цени, но защо ги вдигат, като така или иначе работят на черно, като не издават билети?т.е ако не си поискаш билет... на мукавей ще го получиш. тия от НАП и др. органи дето папкат парички, да си размърдат г*зовете. но предполагам, че и те лапкат от фирмите. няма начин да не се знае.та, приятели ВИНАГИ си искайте билет, така поне ще имате застраховка, ако нещо стене по време на "пътуването"...
2
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
номер едно за го затрили, е, аз на себе си не говоря, ама имаше един гений. Аз не съм гений, аз съм ***.
1
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
Ей гъзе, като не слизаш от колата, хич не давай мнение, щото ако се возеше само на транспорта и закъсняваше нон стоп щото ония играят 4ка белот на последна спирка или са се скатали, или са скъсили курса, или не спазват обявеното разписание, и всичко това оправдано със "задръстване" надали щеше да мислиш така. Има нужда от и още как, за 1.5 минавам разстояние дето трябва да се прекачвам поне 3 пъти и да се влача 2 дена. Аман от умници! Нещо само не мие ясно как "всички отговарят на изискванията" като лично аз срещам маршрутки дето са на поне 3-5 години изчанчен тормоз...