Пускат нощен автобус 94 в София

Засега линията е експериментална
29 сеп 2008 13:02,
25
Пускат нощен автобус 94 в София
Снимка: Булфото

Да бъде пусната експериментално нощна линия на автобус 94 в столицата. Около тази идея се обединиха столични общински съветници и представители на младежки организации по време на кръгла маса на тема „Организиране и въвеждане на денонощен градски транспорт в София“.

Решено беше на заседанието на транспортната комисия на Столичната община в сряда да бъде предоставена справка колко би струвало пускането на линията за времето от полунощ до 5 часа сутринта.

Председателят на комисията по транспорт в Столичния общински съвет Радослав Тошев предложи и вариант за пускане на нощни линии на маршрутните таксита. За целта е възможно да се обяви конкурс за изпълнители за срок от около 8 месеца.

Според директора на Столичната компания за градски транспорт Николай Костов 5 нощни курса на един автобус биха стрували около 300 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Моите пари преди 15 години
Идеята може да изглежда добра, но да е за сметка на пътуващите, а не на данъкоплатците в София. Прав е 1 , че един студент няма работа в града нощем - ако има работа, значи има и заплата и не следва да се харчат чужди пари за глезотии. Да направят такила линии, НО ДА СА ИЗЦЯЛО НА САМОИЗДРЪЖКА НА ПОЛЗВАЩИТЕ ГО -НЕ ЗА МОЯ СМЕТКА. Когато съм бил студент може би3 или 4 курс направиха безплатни карти може-би за една линия, но тогава наистина нямаше нито сегашните възможности, нито стипендии. Има студенти и студенти, но основното е, че ако искаш да си студент това е по желание и не следва да искаш да имаш само привилегии. А ако искаш да си живееш живота намери начин да си изкарваш доходи и си живей.
3
1
 
0
 
! Отговори
цецо величкович преди 15 години
*** в рейсовете ще са новото общинско шоу на ББ
2
1
 
0
 
! Отговори
hm... преди 15 години
не всички студенти живеят в студентски град, представи си ;) и за тях е доста удобна една такава инициатива
1
1
 
0
 
! Отговори
хм... преди 15 години
Студентите дето нямат пари за такси каква точно работа имат през нощта в центъра?