Парно в София - само за болници, детски градини и училища

Подаваните количества газ не са достатъчни, за да бъде пуснато парното и на жилищните сгради в столицата
10 ное 2008 16:50,
51
Парно в София - само за болници, детски градини и училища
Снимка: БГНЕС

"Булгаргаз" е увеличила количествата природен газ, които подава към "Топлофикация" София, но те са достатъчни само за производството на енергия, с която да се отопляват детските ясли и градини, училища и болници, каза пред БНР изпълнителният директор на газовата компания Димитър Гогов.

Текущите задължения на топлофикацията към Булгаргаз са около 58 млн. лева, въпреки че дружеството продължава да привежда пари за покриването на дълга.

По думите на Гогов подаваните количества синьо гориво не са достатъчни, за да бъде пуснато парното и на жилищните сгради в столицата. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
И това е достатъчно. Да видим сега кой без кого не може. Бас хващам, че Топлофикацията ще пририта, а ние ще се справим и без нея.
29
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ОТИДИ СИ НА СЕЛО БЕ . ИСКАШ ДА ЖИВЕЕШ В СОФИЯ И ДА СЕ ПРАВЕШ НА ГРАЖДАНИН, ПЪК ПОСЛЕ ТИ ВИНОВНИ ШОПИТЕ. ВСИЧКО СИ ИМА ЦЕНА *** ТАКЪВ. ОТ ТАКИВА СЕЛЯНИ КАТО ТЕБЕ МИ ДОЙДЕ ДО ГУША. РАЗВАЛИХТЕ НИ ХУБАВИЯ ГРАД И ТАКИВА КАТО ТЕБЕ НЕ СИ ПЛАЩАТ ПАРНОТО, ЗАЩОТО НАЕМЪТ СИ Е НАЕМ, А КОНСУМАТИВИТЕ СЕ ПЛАЩАТ ОТ НАЕМАТЕЛЯ . КАТО ЧЕТА КАКВО ПИШЕШ ИЗГЛЕЖДА ТИ СИ НАЕМАТЕЛ, Т.Е. ТИ СИ ДЛЪЖЕН ДА СИ ПЛАЩАШ ПАРНОТО *** ТАКЪВ, А НЕ ШОПА В ЧИЙТО АПАРТАМЕНТ ЖИВЕЕШ.
28
0
 
1
 
! Отговори
vv преди 15 години
shte si izkarame zimata cudesno bez toploficacia no za naya tova shte e poslednata:)))
27
0
 
1
 
! Отговори
15 преди 15 години
Аз имам приятел, който в Москва плаща по $20-25 за 130м2 за газ, но не е в това въпроса. Не е нормално да не се плащат сметките и да само да се иска. Не е нормално и държавата да плаща за определени хора (тези които имаме централно парно).Цената на топлото се качва и заради некоректните платци, както в цената на тока влиза крадения от ***, който също не може да бъде спрян напълно...Пак казвам не защитавам топлофикация, но не ща да разчитам на бойлер за топла вода, както и само на климатиците да ме топлят, но ако няма друг избор и това ще направя.
26
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
според обявите в Интернет и пресата апартаментите в София достигнаха 200 хиляди евро за гарсониера на центъра. не е ли малко нагло шоп-рентиер, който го предлага, да иска държавата да му намали сметката за парно или да откаже да плаща. докога държавният бюджет ще бъде източван от богатите рентиери и реститутки за сметка на провинцията и за сметка на тези които живеят под наем в Шопско
25
0
 
1
 
! Отговори
VNC преди 15 години
Не виждате ли, че и това се прави нарочно, за да се всява напрежение преди изборите от опозицията? И покрай това да се източат още малко парички, а след това да се продаде Топлофикация. И междувременно да се завъртят още малко *** политически игрички от Б.Б.
24
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
данък сгради в София е 200 лева, в САЩ е 3000 долара за къща на село
23
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
продайте си апартаментите в София и Брюксел и се върнете на село да живеет на спокойствие и без да плащате. богатите американци така правят, а богатите шопи искат дървавата да им плаща сметката. който има апартамент в София, не е беден
22
0
 
1
 
! Отговори
... преди 15 години
Parnoto v Germania bilo sredno okolo 50 evro!
21
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
15-е.Апартаментът ми няма никаква изолация и честно казано ме мързи да си оправя дограмата и на места си влиза баш-студен въздух :) А иначе е 85 квадрата и 30 евра са напълно достатъчни.Относно дали има дължащи 4000е и да продължават да ползват - ще се изненадаш колко много има такива ! Там е ЗАБРАНЕНО да ти бъдат спрени жизненоважните услуги, като ток, вода и газ. Намалява им се подаването към абоната конкретно (не целия блок), но не се спира никога. Има не малко социално слаби хора, които са така. Е, предимно възползващи се от системата по всяка вероятност, но фактът си е факт.А инсталацията на газта със сигурност съм я плащал. От една страна в цената на апартамента, като стойност от сградата, от друга като данъци, защото газифицирането е държавно задължение, като част от инфраструктурата.Иначе за какво плащаме данъци като луди ? Не може да е само за предизборни кампании и за батко. В същност.. май може !
20
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
номер 19, на Бат Бойко не му разрешиха да ги даде
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Бат Бойко нали каза че изкарва 50 милиона и въпроса е решен.Явно пак ни взе за шарани.
18
0
 
1
 
! Отговори
lil преди 15 години
Хората просто "привеждат" парите в действие :)
17
0
 
1
 
! Отговори
бай Х. преди 15 години
Авторе да не си от Руси биее?
16
0
 
1
 
! Отговори
?! преди 15 години
дружеството ПРИВЕЖДА пари, така ли?? май вече и журналистите си ги внасяме от източна българия...
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Шефе в Брюксел, плащал ли си прекарването на гЪзовата инсталация?А дали хАпартаментчето ти е без всякаква изолация?И накрая - има ли хора собственици на 40м2 жилище с дълг от 4000Е към газовата компания, които продължават да ползват газ?Не защитавам никой, но енергията потребявана от топлофикация е на 1/2 цена от електрическата...
14
0
 
1
 
! Отговори
az преди 15 години
То и аз го призовавам да си оправи крадливото правителство ама ефект няма
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Откровено се надявам т-я да фалира тотално и да бъде съдена от цяла София. Тези нещастници ние им плащаме грешките ежемесечно.Вие осъзнавате ли, че има 80% загуби на енергия, преди тя да дойде до вашето парно ? Те тези загуби на топлина под земята не са за сметка на "оня горе", а се плащат от нас - потребителите.150-200 лева парно месечно, ежегодишно, независимо дали парното работи или не е ПЪЛЕН абсурд. Пълен.За сравнение - собственик съм на апартамент и в Брюксел, където парното е на газ, локално за всеки апартамент от сградата ни. Пускаш си парното когато си поискаш. Лятото ако щеш. Поддържам си апартамента преманентно на 23 градуса и плащам 30 евро на месец за газ, което включва парно, топла вода и печка.Правете си сметката за какво ДРАНЕ най-безобразно става въпрос.Къде са 30 евро по белгийския стандард за отопление, къде са 100-200 евро и то по българския стандард..
12
0
 
1
 
! Отговори
NaShkO преди 15 години
shto nqma parnoo!!!!!!! v 12 zamrzyrzvame!!!!!!
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Бе незнам кой какво е казал, ама ако ще го пускат, да го пускат, че ми писна, да стоя на студено, а нашия "любим" премиер много бодро да ме призовава да си платя!