Вдигат втора джамия в София

Новият мюсюлмански храм ще бъде построен в квартал "Малинова долина"
20 ное 2008 22:05,
288
Вдигат втора джамия в София
Сегашната джамия е построена през 1567 година. Снимка: БГНЕС

Главното мюфтийство планира да вдигне втора, макар и по-малка джамия в София. Това съобщава в петъчния си брой всекидневникът "Труд".

Сегашната джамия е построена през 1567 година и се намира в центъра на града.

Идеята е новият мюсюлмански храм да бъде построен в квартал "Малинова долина".

"Ако проектът отговаря на законите, не можем да им откажем", заявява по този повод кметът на столицата Бойко Борисов.

Главния секретар на Главното мюфтийство Хюсеин Хафъзов потвърждава, че мюфтийството има подобно намерение.

Храмът ще е част от „Българската Медина“- проект на мюфтийството за Културно-образователен и конгресен център в квартал "Малинова долина".

"Предвижда се да бъде изградена малка джамия с минаре, която да обслужва мюсюлманите работещи, живеещи или посещаващи комплекса", посочва Хафъзов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
0
 
! Отговори
201 преди 15 години
Само да кажа още, че доста хора тук не знаят и български език!По принцип нямам нищо против турците и ***. Имам приятели от Турция (които са си в Турция) имам и много добри приятели ***-християни, които са много готини, честни, чисти, имат прилична работа и даже учат за висше и са си с добри оценки. Но съм против това исляма да става чак толкова популярен, против съм това като се разхождам из центъра да се чувствам все едно съм в Турция или в цинганската махала, против съм това *** да търсят права, които даже българите не притежават. Много се дразня като гледам, че има масово хора, които живеят в България, а не знаят български език или упорито отказват да го говорят! Незнам, просто искрено се надявам и се молп, да не стана свидетел на падането ни под друго Османско робство и че (въпреки че точно на там вървим) нещо ще се обърне драстично и няма да се стигне до там.
205
0
 
0
 
! Отговори
KKK преди 15 години
Аиде сектир-Да джамийте ни са проблем на тоз етап,днес ДА утре ТИ:
204
0
 
0
 
! Отговори
baba Gica преди 15 години
Имали ли църква в Младост или Малинова долина,ако НЕ;то скъпи ми сънародници ,защо неискате РЕФЕРЕНДУМ,защо делото започнало в Родопите не се завърши,а именно отец Сърев,който кръщаваше цели сели.Софиянци пазете си София и се борете за нея със зъби и нокти,а не само да казвате ,че сте Софиянци,и ние Българите от провинцията сме с вас стига да свирнете и сме рамо до рамо с вас.
203
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На мен всеки ден ми се мяркат млади момичета със забратки.
202
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
темата е за джамиятада,джамията ми е проблема
201
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе в София дори и да построят втора джамия не е голяма работа - София е голяма. Ама какво да кажа че тук (в един не особено голям български град) решиха да строят втора такава и то ще я правят най-голямата на Балканския полуостров!? И аз живея почти срещу нея!!! Ми то ще идват тук туристи мюсюлмани с цели тълпи целодневно, ми то тук няма да се чува повече българска реч (то и сега като седнеш в градския транспорт... как не съм научила още турски - незнам), има и още много да се каже. Ама лошото е че тук още малко и българите ще станем малцинство. Много ми се ще да направим нещо по въпроса, ама много са мюсюлманите тук и направо да те е страх да си отвориш устата - някой може да чуе и да те пребие (не е изключено). И, въпреки че смятам, че Волен Сидеров и АТАКА са доста крайни и не се съгласявам с много неща, започвам да се замислям дали не би било по-добре ако те управляват и имат повече власт - понеже никои от другите политици не обръщат внимание на разрастващото се мюсюлманско влияние у нас - всички те си затварят очите!
200
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kvo sega djamiqta ni pre4i,tova nai vajnoto,da ima kade da si 4e6im ezicite i da se pluem...nqmame po vajni ne6ta....are stiga ve4e prostotiii...samo pilnite forumite s prosta6tini,poglednete se malko i pomislete djamiqta li vi e problema.....
199
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вече взе да се говори, че България е двурелигиозна по новините!Взе да се говори, че е мултиетническа!Ами нека за всяка джамия в Бг искаме да се строи по една църква в Турция! Правете деца! Сами сме си виновни, че падаме под ново турско робство! Трябва раждаемост.
198
0
 
0
 
! Отговори
възмутена преди 15 години
Кому е нужен такъв център и значи ли ,че софиянци ще ги потурчват,абе вземете за пример една Германия,една Франция,където има много повече мюсолмани,но джамий в столиците им няма.Ужас,шокирана съм от Борисов.Само Волен ще ви оправи,но вие си го плюете.Така е ,като дадохте големи привелегий на турското малцинство,но къде са Синода питам,защо непоискат помощ от съседна Гърция.
197
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Патриотични чуства и гордост от бългаските мохамедани Помаците- Е че Българския Ислям на Волжките и Българи е по стар 2 века от Турския. Мога да развия цяла доктрина как да ги наебем турците.
196
0
 
0
 
! Отговори
stoyanoffski преди 15 години
Аз гласувам само за АТАКА!!!
195
0
 
0
 
! Отговори
чочо преди 15 години
приятелю трябва да знаеш,че ДПС и Главното мювтийство са неразривно свързани,следователно интереса от нова джамия е общ.Едните ще дадат паричките (които най вероятно са откраднати),а другите ще легаризират джамията.
194
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дори да е така, не виждам каква връзка се опитваш да направиш с днешна дунавска България? Тук и без това вече има толкова джамий че не бих се учудил ако са станали повече от тези в Татарстан - а дори и да не са, както е тръгнало - може и да станат...
193
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В Германия се скъсаха от стачки против джамиите.Ти да си видял една стачка против джамията?В София всичко е потурчено и продадено на *** предварително.В София няма българи,до това заключение стигнах.
192
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей българи събутеде се! Как ще допуснете бе софиянци да строят нова джамия в София. Та ние сме българи. Стига с това турско робство.
191
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нищо не изчезнало прогнозите са 6 милиона в Русия - Да се декларират като потомци на Волжските Българи. И това са всчички Бледолики мюсолмани по Волга. Татарстан е искуствено създадена Държава като Македония. Използвана е една и съща тактика от Руснаци и Сърби.
190
0
 
0
 
! Отговори
Филип преди 15 години
На мен ми е интересно колко турци има в Малинова Долина, че да строят храм?!? Лошото е, че построили се, ще почне да има много турци там. Ако хората от М.Д. протестират срещу този храм, бъдат активни и ангажират общественото мнение може би ще променят нещо, а и другите ще помагаме! България е за всички, но не и за потурчване!
189
0
 
0
 
! Отговори
ime преди 15 години
ee tova e hubava novina :) radvam se,,,, i nedeyte da zavijdate i vie hodete po kırdjaliyskiya kray da stroite cırkvi,nnima nyakoy vi pre4i,..... prosti ste i tva e Bg si e edno evropeysko selce za EO........
188
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Предлагам на някои хора да престанат да пишат за отдавна несъществуващата Волжка България, както и да не дават още по глупави идеи за внасяне на някакъв ислям от Русия (интересно къде точно са го видяли там).България е избрала християнството още по времето на цар Борис I Михаил (IX век - 2 май 907) , така че всякакви намеци за изчезналата преди векове Волжка България са просто смешни!
187
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всички *** в Пазарджик и Пловдив гледат турска телевизия и са мюсолмани има съответно Джамия в *** махала на Пазарджик.