500 видеосекири на ден от КАТ

"Пътна полиция" разшири видеонаблюдението в столицата - 20 683 нарушители за 40 дни
24 ное 2008 07:26,
79
500 видеосекири на ден от КАТ
Катаджиите май само ще зяпат, без да вадят палката. Снимка: Булфото

КАТ размаха видеосекира срещу джигитите по улиците на София.

Само за 40 дни пътните камери в центъра са уловили 20 683 нарушители на правилата за движение.

Общо 10 567 собственици на коли вече са получили призовки да се явят в КАТ за налагане на наказание, съобщава вестник "24 часа".

Автомобилното риалити стартирало от средата на октомври, без шофьорите да подозират, че десетки обективи записват гафовете им, а пътната полиция е поела функциите на "Биг брадър".

"Видеонаблюдението в центъра на столицата вече е разширено. "Освен известното трасе от Булбанк до Орлов мост камери контролират сега и втори кръг - от Софийския университет по бул. "Левски", през кръстовището до паметника на "Патриарх Евтимий" до Петте кьошета", каза инж. Ваньо Стоевски, зам.-началник на столичния КАТ.

От Столичната дирекция на вътрешните работи по електронен път клиповете пристигат в КАТ след първоначално отсяване. Специалисти разглеждат обстойно всяко нарушение.

Задължително на материала трябва да се виждат ясно марката на автомобила, номерът му, мястото, където е заснет, нарушението.

Документират се и точният час и датата.

"След това записът минава през втора контрола, която окончателно одобрява или отхвърля видяното", обяснява процедурата Любка Маринова - шеф на първото в страната звено "Видеоконтрол и превенция".

Пътните полицаи автоматично правят справка за собственика на колата в информационната система на МВР и незабавно се отпечатва бланка за призоваването му.

Тя се изпраща по пощата на регистрационния адрес. На нея е посочена конкретна дата, на която водачът трябва да бъде в КАТ, както и задължително да носи свидетелство за управление на МПС, контролен талон, свидетелство за регистрация на автомобила, застраховка, лична карта на собственика.

Пропусналите определената дата получават административно наказание глоба в размер на 100 лева, уточняват от столичната "Пътна полиция". 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
ludiq преди 15 години
браво писна ми от с коли. да се научат я. писна ми да не може рейсовете да пътуват на време заради заета бус лента от бакшове и .
57
0
 
0
 
! Отговори
един НЕсофиянец преди 15 години
Мила ми Софиянке(пиша го с голяма буква ,понеже е голяма гордост за теб ,както разбирам ),и така мила ми Софи -колкото по -рано разбереш че селенията е състояние на духа и манталитета на един човек ,а не на произхода му ,толкова по скоро ще осъзнаеш собственото си нещастие.И моляте...непристойно е за една Софиянка да пише неграмотно ,пък било то и на маймуница-покажи малко себеуважение -използвай кирилица :)
56
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 15 години
Аз пък един съвет имам към теб и всички ***, които нарушават правилника - СПРИ ДА НАРУШАВАШ ПРАВИЛНИКА, Т.ЪПО *** МАЛО.УМНО! Тоест ако имаше малко акъл в кратунката ти и всички останали джигити, нямаше да се притеснявате за нарушаването на конституционните ви права. Аз лично, ако закона позволява бих дарил десет камери на местната община, ако въведе същата система за видеонаблюдение. Аз предпочитам да има камери на всякъде и децата ми да бъдат наблюдавани (ако ще и някой извратен педофил да гледа и да лъска на техния образ) и да се прибират живи и здрави вкъщи, вместо да се пазят правата на смотани спийдъри, джигити, педофили, джебчии и всякаква долна *** и да няма камери никъде! Лек ден
55
0
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
преместете 90% от университетите извън София и ще се отървете от "досадните провинциалисти". Глоби трябва да има и камери трябва да има, защото Вуте скача според тоягата и от друго не разбира. И пак ще кажа за някои неориентирани хора: С какъвто се събереш такъв ставаш.
54
0
 
0
 
! Отговори
Ivo преди 15 години
Vaska, tam e rabotatat che ne e vash grada. Sofiq e stolica i e na cqla Balgaria!!!Na teb priqtno li shte ti e ako si qdren fizik i si si nameril dobre platena rabota v atomnata elektrocentala, obache vseki ot Kozlodui te naricha provincialist i da se mahash ot grada mu. Ili ako si morqk i si si nameril dobre platena rabota vyv Varna? Nali znaesh, che za nas Varnencite vsichko na 100km ot moreto e provincia.... I Heminguei go e kazal.Inache sym syglasen che v Sofiq stana netyrpimo. Tuk doidha kakvi li ne hora da jiveqt, koito sa zarqzali semeistvata si. Ei tova ne moga da go priema.
53
0
 
0
 
! Отговори
Васката преди 15 години
Какви данъци? Явно не знаеш колко от данъците, плащани в София, се преразпределят в държавния бюджет? Ако тези данъци останат в София, половин България ще "увисне"! Имам чувство, че ще трябва да искаме разрешение от новодошлите "софиянци", за да останем да живеем в нашия град! Малко сте нахални.
52
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 15 години
Ех.. много компетентни се извъдихте всичките... ама като има който карат, като луди... пияни, надрусани и не знам си още в какво състояние не камери ами на 5 метра трябва да има полцай и да спира всеки който не спазва правилата за движение. Искам да те питам , не дай си Боже утре ако някой бутне някой твой роднина, ти и твойте закончета , като юрист какво ще направите, ще тръгнеш по съдилища, ще плюеш всички наред, че не са си свършили работата, ще мрънкяш защо няма видеозаписи при наличето на стотици камери по Софийските улици/ако живееш в София а ако не живееш тогава нямаш право да изказваш подобен *** коментар/ и тогава ще те питам , като ти се е случило нещастието дали умната ти адвокатска главица ще мисли по тоя начин. Айде стига вече измисляхте простотий и какви ли не глупости , на тия дето карат като всичко им пречи, ако може закони да няма и да избиват хората по улиците най добре ще им е малко са им тия призовки, книжките трябва да им взимат.
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това важи и за тези дето са родени "уж" в София и само се оплакват. Като вече не ви харесва града ви, столица на на цяла България и построен с данъците на хората от цяла България, тогава си събирайте потурите, които сте натикали някъде из килерите в панелката си и си отивайте в къщичките, които сте наследили от баба си и дядо си на село.
50
0
 
0
 
! Отговори
Sofianka преди 15 години
tochno zaradi takiva kato teb sofia se navodni! Dobre ,che sa ti kazali klakvo e apteka, ta da se pohvali sh i ti s neshto! ***, hodi si v Seloto ine se dui na Selo ,che si veche y grado! Ujas, mahaite se vsichki seliaci!
49
0
 
0
 
! Отговори
Васката преди 15 години
Много ми е интересно, след като не ви харесва София, защо идвате да живеете тук. Стойте си по родните места и от там злорадствайте колко е гадно в столицата. А в момента всички се бият в гърдите, че са софиянци, въпреки че са тук от 2 години, след това само се оплакват колко е гадно. Щом не ви харесва - не идвайте!!!
48
0
 
0
 
! Отговори
един НЕсофиянец преди 15 години
Не смятам че простотията в София се дължо само на хората дошли от провинцията-напротив.Хората които са си от тук са доста по високомерни ,нагли и се чувстват като богопомазани от това че виждаш ли -те карат колите си в собствения си град ,а всички останали нямат това право .И аз може да не съм от 20 г тук в София,но знам какво е Аптека-това е ъгъла на площада на НДК окъм Витошка,където навремето е имало голяма аптека ,и мога да те уверя че не само софиянци знаят това :).Както и да е -аз лично съм против каквито и да е изкуствено създавани от хора като теб конфликти между столичани и провинциалисти .Тук сме не защото ни харесва града ,а защото 80 % от бизнеса в страната е съсредоточен тук ,и няма как -трябва да свикваме да съжителстваме -все пак каква голяма част от вас живеят от нашите наеми :))))).Всичко хубаво .
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
знаеш ли колко хора умират в БГ за 24 часа само по улиците бе ***??? С такива *** като нас: само високи глоби, затвор и обществено полезен труд.... твае иначе оправия няма...
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Така трябва... БРАВО... даже глобите са малки....който не знае как да кара в центъра да си ходи на село!
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Shtom ti se vijda po-dobre nishto da ne pravqt s narushitelite OK. Ama mai po-dobre s tia citati ot konstituciata da si stoish v SUDA!
44
0
 
0
 
! Отговори
Индиана Джоунс с БГ преди 15 години
Един приятел постоянно получава "такива призовки" да ходи в КАТ, но понеже никъде не се подписваш че си я получил призовката, много ми е интересно как ще ти налошат глоба от 100 лв. че не си отишъл на посочената дата и час посочена ш призошката :))))))))))))))))))))))))))))))))))
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tochno taka e nqsqkade da ima kameri ina4e kvo e tyi tez katadjii sa novite oligarsi
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Съгласен съм, не оправя нещата, но като са те снимали са го направили със с твоето знание.
41
0
 
0
 
! Отговори
lil преди 15 години
Питам аз ще има ли честитки за маршрутките? Защото по-безразсъдни и некадърни шофьори едва ли има.
40
0
 
0
 
! Отговори
Един юрист преди 15 години
ДО 36 Слгането на една табелка не оправя нещата. Съветвяам всички на които е пратено такова писмо да го обжалват в съда. Нека там да видим кой крив кой пррав. От собствен опит ви казвам че там нещата отпадат
39
0
 
0
 
! Отговори
lil преди 15 години
Питам аз ще има ли честитки за маршрутките? Защото по-безразсъдни и некадърни шофьори едва ли има.