Отново задръстена София. Някой учудва ли се?

Трудно е да се каже, че колите по "Цариградско шосе", "Сливница" и Околовръстното се движат
16 дек 2008 16:23,
175
Отново задръстена София. Някой учудва ли се?
Снимка: БГНЕС

Интензивен и изключително натоварен е трафикът в столичния център, съобщиха от КАТ.

Задръствания има и в двете посоки на бул. "Цариградско шосе".

Блокиран е и бул. "Сливница” от "Константин Величков" до Сточна гара.

Колони от автомобили има по бул. "Климент Охридски" в района на Онкологията и в Младост, в района на Бизнес парка, както и по бул. "Св. Наум" в района на Семинарията.

Силно затруднено е движението по Околовръстния път в участъка от разклона за Суходол до Симеоновския разклон и в двете посоки.

Автобусите на Градския транспорт се движат със закъснения от 15 до 20 минути.

Тролеите регистрират закъснения от 10 минути.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
0
 
! Отговори
theRealness преди 15 години
taka e...prosto zashtoto kadyrnite sofianci sa se iznesli ot Bylgariq ;)a za vas selqndurite Sofia e kato vryh v jivota, mnogo vi radva...predsta'i si............ako imash s kvo
153
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Има ли наистина някой, който да се опита да направи нещо да се подобри поне малко положението.Явно че няма щом и генералът с две звезди Б.Борисов обвинява за всичко селяните.А би могъл да вземе поне някои описаните по-долу мерки:1.Платено влизане в центръра в делнични дни.2.Предимство на градския транспорт с обосбяване на бус ленти и камери за следене и глобяване на нарушителите. Същото важи и за трамвайните линии.3.Подобрениое организацията на движение вкл. светофари, еднопосочни улици и т.н.4.Строг контрол на колите, зареждащи магазините за движение от 6-8 и от 20-22 ч.5.Намаляване цената на градския транспорт, така че да е по-изгоден от преджижване с кола.Парите за дотацията му могат да се вземат от таксите за влизане в центъра и глобите.6.Изграждане на паркинги и на гаражи на входно-изходните магистрали в близост до спирки на градския транспорт.7.Проектиране и започване реализацията на безконфликтни трасета по най-натоварените направления. 8.И още много други мерки.Само да кажа, че съм софиянец трето поколение и съм против прекомерното механично увеличение на София .Но все пак София не е най-големият град в света, има и много по-големи, които са разрешили много по-добре проблемите на трафика.Но явно са случили на кметове и съветници...
152
0
 
0
 
! Отговори
GG преди 15 години
hehe dobre 4e dojdohme nie "seljandurite" da vi oblagorodim malko :) kato gledam pove4eto rykovodni postove v kompaniiite, kakto i sobstvenici na kompanii sa "seljandurite". hehehepozdravi na vsi4ki "Sofianci"s OBICH"seljandurite" :)))))))
151
0
 
0
 
! Отговори
Вуте преди 15 години
Селянииии махайте се от града ми че ще ви пребия гадни ***!
150
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Първопричината за задръстванията е неспазването на законите. Както и за почти всичко, което не е наред в България. Една от последиците от неспазването на законите е препълването на София с селяни в последните години. Сложно е за обяснение защо е така, но е така. Задръстванията допълнително се увеличават много заради съзнателно налаганата престъпна организация на движението в София. Примерно, ако някъде си един светофар бъде пренастроен да свети 2 минути зелено в дадена посока вместо сегашните 30 секунди, задръстванията на това кръстовище напълно ще изчезнат. Убедил съм се, че лошата организация се съдава напълно съзнателно, може би за да повиши разхода на горива, т.е. печалбите на бензиностанциите или за да се оправдаят напълно излишно изхарчени средста от общината, знам ли?
149
0
 
0
 
! Отговори
Николай преди 15 години
Аз не съм от София, но уча тук. Не съм от село, но е много тъпо от страна на някои хора да казват на всеки, който не е от София селянин, защото не всичко започва и свършва със столицата-много жалко за тези, които си мислят така! Според мен всичките проблеми не идват от това, че всеки иска да живее в този "красив", "приветлив", "чист" и т.н. град. Проблемите идват от там, че в т. нар. провинция няма същите условия за работа и висок стандарт на живот като в София. В момента, в който те се изравнят или поне приближат, то 99 % от българските граждани извън столицата няма да искат дори да посетят София! Така, че не се карайте излишно, а работете България да стане едно красиво и богато място кътче, за което да ни завиждат, а не да се избиваме един-друг!
148
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
оставете задръстваниятакакво става с въздуха при толкова коли, няма кремиковци вече да служи за извинениевсе по-важно е това метро, и еко-нормите за колите да с увеличат драстично
147
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СЕРУСТАТУС ИДИОТЕ
146
0
 
0
 
! Отговори
tiberius преди 15 години
Не е хубава вече София, всичко е безвъзвратно променено, ако ще и 100 жителства да се въведат. Отдавна изтече времето, когато това трябваше да се направи. От една страна столицата нямаше да е толкова развита, с такъв стандарт, ако ги нямаше "пришълците" - това е толкова логично, че и най-големия да си, ще схванеш... От друга страна - мръсотия (което е много меко казано за столичната мизерия), задръствания, селяния... От столица се превърна в пример как НЕ трябва да изглежда един град. Радвам се, че не живея в столицата. Тежко и горко на свестните хора там - независимо дали са столичани или не, защото кошмарът им тепърва ще започне.
145
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Amsterdama, mnogo znae. I ti li si ot selo? I ti li si ot teia deto padna naftata i yurush v sofia da mi pravish zadrystvania? Tryvam s moito C i kvo li ne vidiah po ulitzite - PK, M, PB, B, EH... tzialata azbuka se izsipala tuka.
144
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
стига сте ревали бе софиянци.само за вашти задръствания четем.сякаш само вие имате задръствания.да вземем една холандия дето има задръствания всеки ден ,и не по 5-10 километра а по много повече.ама хората нереват като крави.а си траят.защото това е в световен мащаб и все още няма оправия.а софиянци реват ли реват.
143
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПО 10 ЛВ ТАКСА НА ВЛИЗАНЕ В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА - СИНЯТА ЗОНА.ГОДИШНО - 3650 ЛВ.МОЖЕ И ПО 20 ЛВ. САМО ТАКА ЩЕ СЕ ОПРАВИМ
142
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не, яд го е че е останал на село според мен
141
0
 
0
 
! Отговори
Ivo-DE преди 15 години
Яд те е, че не си поредният *** дошъл тука ли?
140
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много се радвам,когато чета за проблемите на софианци!Така ви се пада!
139
0
 
0
 
! Отговори
бъди преди 15 години
Не считам,че ние от провинцията сме най-виновни за задръстванията.Според мен пътната инфрастуктура може да се оптимизира и да се повиши пропускателната възможност на кръстовищата като се строят непресичащи се по равнина.Пример-естакадата на Симеоновско и Околовръстния път.Добрите настилки ще направят привлекателни и удобни локалните платна.Надлези за пешеходци ще елиминират много светофари по Борис !!! И много други решения има,но всичко това изисква пари и разум как да се използват.
138
0
 
0
 
! Отговори
Nasko преди 15 години
Който не му оттърва,че му е мръсно,задръстено,мекат му и му вонят-да напуска държавата,светът е голям и има много по-приятни места за живеене.Но наш *** знае само да се оплаква,да псува другите хора,а не прави нищо за да промени положението си.Ще се въздържа от обидни думи,поне за сега.
137
0
 
0
 
! Отговори
heh преди 15 години
Много *** си купиха коли на изплащане. Затова е така. + жените-шофьори (оксиморон), които се увеличиха. В защита на последното - забелязали ли сте как като падне сняг, пародоксално няма задрътствания?? Това е заради липсващите и ***, които ги е шубе да карат в поледиците и за които колите не са нищо друго освен фръц-пръц. Стойте си по дупките! Центърът - платен!
136
0
 
0
 
! Отговори
nekoi преди 15 години
....аз съм роден в софия, баща ми също.....аз съм си софианец......КАНЯ ВИ ВСИЧКИ ....ЩОМ ТОЛКОВА ВИ ХАРЕСВА...ЕЛАТЕ В МИЗЕРИЯТА
135
0
 
0
 
! Отговори
инж. Петков преди 15 години
Уважаеми съфорумници, за пореден път се нищи тази тема, както и за пореден път има смислени и меко казано безумни коментари. Лично аз съм съгласен на 100% с N131 и N132. По определение на някои пишещи и аз съм от прованса - Бургас и след дипломирането си останах в Сф. Работя по специалността си и печеля може би пет пъти повече спрямо това, което бих печелили където и да е в Бг. Такааааа, ами проста аритметкиа е дами е господа! И на мен не ми се кисне в задръствания, не ми се живее в мръсен град пълен с откачалки, но засега приходите ми, хубавите театрални постановки и хобито ми, ме карат да продължавам да си късам нервите тук. Нима очаквате, че за да Ви направим кефа, на Вас потомствените аристократи, ще се откажем от приходи, кариера и други блага ??? Няма как да стане. Лично аз ще напусна Сф когато минуите станат повече от плюсовете и съм убеден, че с повечето хора в моето положение е така. Но тежко ви и горко тогава. а и както се развиват нещата виденовата криза ще ни се стори, като пионерска манифестация. Така че, господа и дами богопомазани ще търпите и ще си чакате в задръстванията !