"Топлофикация-София" с глоба от 450 000 лв.

Доводът: монополистът неправомерно спрял парното в сгради, където имало длъжници, но и редовни платци
22 дек 2008 11:46,
10
"Топлофикация-София" с глоба от 450 000 лв.
Снимка: БГНЕС

Комисията за защита на конкуренцията наложи две имуществени санкции, съответно от 300 000 лв. и от 150 000 лв., на "Топлофикация-София" АД, за извършени нарушения, съобщиха от комисията.

Нарушенията се състоят в неправомерно спиране на топлоподаването и искане към наемодател да изплати задължения на наемател – титуляр на партидата за доставяне на топлинна енергия в имота.

Повод за образуване на производството са множество материали в електронните и печатните медии, както и сигнали на граждани.

Проучването на комисията показало, че към септември 2008 г., "Топлофикация-София" е спряла топлоподаването в редица сгради, в които наред с потребителите с натрупани парични задължения има и редовни платци.

Според комисията предприятието използвало монополното си влияние и упражнило принуда върху своите длъжници за сметка на редовните потребители, чрез цялостно спиране на топлоснабдяването, като по този начин пренебрегнало задължението за непрекъснатост на услугата, въпреки наличието на редовно плащане на дължимите суми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Томов преди 15 години
Нали тия глоби пак ние балъците ще ги платим след последното "изравняване". Топлофикация трябва да изчезне, или да се приватизира. Да имя ясно отчитане на сметките и инвестиции в нови технологии, подновяване на тръбопроводи и т.н. Другия вариант е на бойлери да минам всички, но така пъщ ще скочим на другия монополист - НЕК, където далаверите са още по-големи и надписването на сметки е колосално
8
0
 
0
 
! Отговори
d преди 15 години
И как ще стане да не си плащаш сметките. Нали ти трупат лихви и после в краен случай ще продадат дълга на застрахователи и ще дойде някой да си ги търси рано или късно. Каквото са ти фактурирали ще плащаш такъв е закона, освен ако не ги съдиш успешно или не успееш да се откачиш от "услугата".
7
0
 
0
 
! Отговори
Гошко преди 15 години
6-ти коментар май е единствен сетил се :) Ние всички сме си топлофикация така че и това ние ще платим. Ние винаги си плащаме за всичко, просто така сме си нагласени ако мога така да кажа. Поздрави
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Глупости.... това нищо не е, те като тръгнат да събират парите от абонатите и като вдигнат цените на парното още 2 пъти и ще си избият парите от нас дето не можем да се откачим от това робство! Никаква глоба не им е наложена, всичко е грим и пудра за пред хората и дори медиите пишат ама не вярват! Номера е всички да спрем да плащаме на тия бандити Топлофикация и да фалират за 3 месеца! Който плаща става съучастник на Вальо Топлото и подобни!!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гошко, Гошкооо, ти май не живееш в Безхаберия. Тук проблемите са разрешени когато се намери виновника за тях. Нищо, че проблемът остава. Така е и в случая - крадификация е виновна. Това е. Я виж хората как се радваха когато отстраниха Вальо Топлото от поста му. Нищо, че плащат повече оттогава :)))А пък сега Световната Финансова Криза колко вина има да отнесе...ехееее... и Костов даже ще ти се стори ангелче в сравнение тя за колко вини ще бъде употребена...
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами "Топлофикация", Гошко. Тя може да е държавно предприятие, но НЕ Е на държавна издръжка, за да й плаща държавата глобите. А цените не може да промненя по свое желание...
3
0
 
0
 
! Отговори
Гошко преди 15 години
Ама сте ми умнички :) и кой сега според Вас ще плати тази глобичка? Аман!
2
0
 
0
 
! Отговори
Di преди 15 години
Браво на КЗК, не мога да повярвам, че в България нещо се случва и то хубаво - някой си върши работа! Продължавайте в същия дух, ако всички Комисии в България бяха като вас, страната ни шеще да е хубаво място за живеене!!
1
0
 
0
 
! Отговори
Справедливия преди 15 години
Наджаскайте им на тъпите монополи еи такива 6-цифренички глоби! Даже са им малки... Не на обикновения гражданин-търговец да му праснете 10 000лв глоба, за това че се опитва да преживее някакси, и той да се чуди как да ги събира и от къде заеми да взима. (е то от търговец до търговец разлика има ;) )