Най-малко 3 дни! Софиянци с по-слабо парно, къпането - с хладка вода

Борисов: София минава на мазут
6 яну 2009 20:31,
162
Най-малко 3 дни! Софиянци с по-слабо парно, къпането - с хладка вода
Заради кризата – трябва да се къпем по-набързо! Снимка: Булфото

В продължение на три дни София ще бъде с понижено подаване на топлоенергия заради преминаването на работа на мазут на ТЕЦ. Това съобщи пред журналисти говорителят на Кризисния щаб на "Топлофикация- София" и заместник изпълнителен директор на компанията Иван Маринов.

Той добави, че ТЕЦ "Земляне" и "Люлин" са преминали на работа на мазут, а другите две ТЕЦ ще преминат на този вид работа постепенно.

Проблемът е, че мазутът, преди да започне да гори, трябва да се затопли до необходимата температура, уточни Маринов.

Основният проблем пред "Топлофикация- София" е да знаем кога ще бъдат възобновени доставките на природен газ, за да знаем как да работим, каза той.

В "Топлофикация-София" има запаси от мазут за пет дни и се очакват доставки за още 5-6 дни. Този мазут е платен, но за да се купят нови количества, е необходимо хората да си плащат сметките за парно, защото този енергоносител трябва да се плаща при доставка, заяви Маринов.

В момента температурата на водата, която се подава към потребителите, е 52-62 градуса, а трябва да бъде над 73 градуса.

С над 70 процента е намалено подаването на природен газ към "Топлофикация-София" след спирането на доставките на руския газ, каза Маринов.

Служителите на дружеството са осигурили безаварийното спиране на съоръженията и безопасността на преносната мрежа.

Ограничено е и производството на електроенергия от дружеството, като са спрени четири турбини, уточни Маринов.

Наши читатели вече сигнализират на редакционния ни телефон, че в Младост, Зона Б-18 и Мусагеница водата за къпане е студена.

Междувременно стана ясно, че в 23 часа кметът на София Бойко Борисов свиква заседание на кризисния щаб на Столичната община във връзка с възникналия проблем с доставките на природен газ.

На заседанието ще бъдат обсъдени варианти за работата на общинските заведения и служби при кризата с доставките на природен газ и преминаването на алтернативни горива.

Късно във вторник Борисов обяви в ефира на Нова телевизия, че София може да издържи без газ през следващите 25-30 дни.

Борисов отбеляза, че се вземат мерки ТЕЦ-овете в София да заработят изцяло на мазут.

Кметът на столицата подчерта, че в момента топлоподаването е такова, че „само топли радиаторите“.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
0
 
! Отговори
Селянина преди 15 години
Дреме ми на ку.ро оти софийските *** са без парно и топла вода.Мазето ми е пълно с буркани и мръвки.Две прасета и едно теле заклах.У бурето останаа още 150 кила вино.Хамбаро е пълен с жито и царевица.Дърва имам достатъчно.Взел съм си отпуско.Напалил съм си камината она с четири цепеници кара по цел ден.Топла вода бол.Сега си джиткам на лаптопо и ми е кеф да ви гледам сеиро на големите граждани у най *** село Софето.Не моем само а разберем като сте голи боси живеете у курници с по две соби и на студено и мръсно отдека това самочувствие.Дуйте се колкото си искате изобщо не ми дреме от вашата простотия
140
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да пребеем лукойл! национализирайте рафинерията! скъсайте договорите за АЕЦ Белене с руснаците! колхозници пияни!
139
0
 
0
 
! Отговори
kkk преди 15 години
duhai supata
138
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
a otnosno selqnite,poneje mnogo znaiqt da govoriat ne dobri ne6ta za sofiqnci,mar6 sega na selo da ne si prenatovavame el. sistemite i ostavame bez tok ,bqgaite da qdete *** do kumbetata.
137
0
 
0
 
! Отговори
scarface преди 15 години
misliq si 4e6te doide vremeto na 91-93g,pak 6te oceleem na puk na vsi4ki:)
136
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
ABE TIA SELIANI KATO MRAZIAT SOFIANTZITE ZASHTO NE SE VARNAT NA SELO A TICHAT VSE V SOFIQ.NAPULNI SE SOFIQ S SELIANDURI I SE PRAVIAT NA TARIKATI
135
0
 
0
 
! Отговори
незнайния войн преди 15 години
МОМЕНТАЛНО ДА СЕ ИЗКЛЮЧИ ПАРНОТО, ТОКА И ВиК СНАБДЯВАНЕТО НА РУСКОТО И УКРАИНСКОТО ПОСОЛСТВО И НА РЕЗИДЕНЦИИТЕ НА ПОСЛАННИЦИТЕ И АДМИНИСТ. ПЕРСОНАЛ. Може и посолството да си е тяхна територия, ама ние ще срежеме тръбите отстрани- където си е наша територия. Еб.ал съм им мамата. Спрете им тока и водата, докато не се оправят помежду си. ДОКОГА ВСЕ НАС ЩЕ НИ ЕБ.АТ БЕ ?ТОВА ВЕЧЕ НА НИЩО НЕ ПРИЛИЧА.
134
0
 
0
 
! Отговори
незнайния войн преди 15 години
В "Топлофикация-София" има запаси от мазут за пет дни и се очакват доставки за още 5-6 дни. Този мазут е платен, но за да се купят нови количества, е необходимо хората да си плащат сметките за парно, защото този енергоносител трябва да се плаща при доставка, заяви Маринов.---------------------------------------- -----------------------АРЕ БЕГОМ....ЗНАЧИ НЯМАМ ГРАМ ПАРНО. КЪПЕМ СЕ С ПОЧТИ СТУДЕНА ВОДА, ГРЕЕМ СЕ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ, ЩЕ ПЛАЩАМЕ 180 ЛЕВА ЗА ТОК И ОЩЕ ТОЛКОВА ЗА СТУДЕНИ РАДИАТОРИ.АЛОУУУУ......КЪДЕ ВЕ ?! ЕБ.АЛ СЪМ ВИ МАМИТО МРЪСНО И ДОЛНО. КОЙТО ИМА ДА ДАВА. АЗ ПАРИ ЗА СТУДЕНИ РАДИАТОРИ НЯМАМ.
133
0
 
0
 
! Отговори
kkk преди 15 години
Абе, муньовци.... Украйна не е длъжна да транзитира газ, защото няма договор от 01.01.09. Виновен е Р. Овч., че е подписал скапан договор. ГАЗЕТЕ КОМУНИСТИТЕ!!!!
132
0
 
0
 
! Отговори
(14)azoooo преди 15 години
Абе еййй като ви чета простотиите ми става зле направо....Какво се оплаквате кой си плаща парното и данъците, кой сади магданоз и кой бил *** шоп!??? Какви *** мозъци трябва да сте, за да не виждате, че ни клатат както си искат всеки божи ден? Че ни крадът по най-безочливия възможен начин и даже не се и крият, защото си знаят - "Шушумигите ги мързи да си мръднат г*за от компютъра, никой няма да излезе на протест, че няма кой да седи и да се надува по форумите и да обижда"...Нормално ли е според вас в 21в. с целия техн. прогрес, в ЕС, на нас гражданите да не ни се осигуряват елементарни условия от рода на парно при темп. -10 градуса??? Какво ще направите, когато ни спрат и тока и не можете да си пуснете РС-то, за да изявите гражданската си позиция в нета!?Време е да си размърдаме зад-ниц-ите ако искаме да са на топло и удобно занапред....така че престанете с глупостите кой от къде е - газим в едни и същи л****!
131
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ние в Прованса не сме се научили на лесния и убавиня. Насекли сме си дърва , купили сме си и брикет и пред камините ни е О.К. Дръжте се задницци такива. Хак да ви е!
130
0
 
0
 
! Отговори
n38v преди 15 години
бе аз не знам за какво толкова мразите софианци и трябва да пишете *** коментари, ама въобще не е гот със студени радиатори и хладна водица..това че на село може да си напалиш печката с дърва и въглища и да се изкъпеш е готино, ама май не образува положителни емоции у вас бе хора!! нищо, май пак ще сеналожи да оцеляваме при тъпотията на руснаци, украинци и управляващи, което вече е сила на простотията от световна величина..и в трите страни няма грам акъл и мисъл за случващото се..Руснаците и украинците реагират като дребни душици( както и тези дето пишат злобни изказвания във форума), а нашите се чудят какво пак им се случи, та не им се получи
129
0
 
0
 
! Отговори
Бай Х. преди 15 години
Абе смотан питай *** дали си плащам! Между ушите май имаш само едно въже дето ти ги държи да не паднат...
128
0
 
0
 
! Отговори
do 128 преди 15 години
nedei prikazva gluposti pls, pla6ta6 tova, koeto si izrazhodil, a se samnqvam, 4e to4no ti pla6ta6 izob6to
127
0
 
0
 
! Отговори
Валентин преди 15 години
Станишев,престани да говориш с този дипломатичен език,защошо се обезличаваш в сянката на Гоце.Ако Костов с арогантноста си доведе цара на власт,то ти с безличието си водиш простака Борисов. Толкова ли е трудно да се каже,че това което прави Украйна е чист рекет.Вчера писах, че това което прави Украйна е равносилно на това ние да плячкосваме турските транзитни тирове. Що за дипломатичност е това,това си е чиста муньовщина!
126
0
 
0
 
! Отговори
Бай Х. преди 15 години
Писна ми! Да ви го т.у.р.я на всичките мошеници! Аз плащам за гореща вода, а те ми доставят хладка? А парите от тая разлика в температурата къде отива бе нещастници?
125
0
 
0
 
! Отговори
126 преди 15 години
EVALLA, DANO NAVAN STANE -15 I DA SVAR6I I MAZUTA DA VI PITAM "SOFIISKI" TARIKAT4ETA KAK E BEZ TOPLOFIKACIQ :-) i drugiqt pat kato vi doidat smetkite za parno da vidim dali pak nqma da platite
124
0
 
0
 
! Отговори
slujitelka na toplof преди 15 години
113, umniko estestvenno e, 4e kato podavat 52 pri teb 6te e po malko, vzemo ebna 4a6a topla voda i q iznesi otvan i posle spodeli rezultata maloumniko
123
0
 
0
 
! Отговори
как Гинка от твойто преди 15 години
марш и *** и баща ти на село... айде стига сте се натискали в панелката в Люлин 15-та част цялата рода в 2 стаи... пращай ги на село, че хем ще се разширите, хем и някое прасенце, бурканче... абе като едно време баба ти и дядо ти дето ти пращаха. Пък и на баща ти още му стои сламата в гащите от лятото когато катурна *** в обора на село... Айде бързай че може камиона дето си докарахте багажите от село в софия да са го заели други столичани.... марш на село на цялата ви софийска рода от софийска околия
122
0
 
0
 
! Отговори
.|. преди 15 години
do 112 da ama vsi4ki besni selqni kato teb se natiskat da doidat v Sofiq nali be pymiar ne6tasen mar6 na selo selqnin prost .Sofia zatova e na takova dereje ot takiva selqndyri kato tebe maikati da e*a .Mar6 na nivata s motikata samo tva znaete vie .|.