Училище след училище в София хлопват порти

Заради липса на отопление вече 9 учебни заведения са затворени
7 яну 2009 11:47,
44
Училище след училище в София хлопват порти
Снимка: БГНЕС

Заради кризата с газа и ниските температури в София са затворени за учебни занимания 76. ОУ в район „Възраждане”, 106. ОУ в район „Подуяне” и 175. ОУ в район „Връбница”, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

От днес не се провеждат учебни занятия в 78. СОУ в район "Банкя", 157. гимназия в район "Слатина" и 117. ОУ в "Кремиковци". Няма учебни занятия и в 199. училище в "Подуяне", но там причината е подмяна на дограмата на сградата.

В редакцията на Dnes.bg получихме съобщение, че 122. ОУ "Николай Лилиев" в "Лозенец", както и 73. училище също не работят днес, че и до края на седмицата.

Още девет училища ще излязат във ваканция за два дни от утре. В по-голямата част от столичните училища температурите са ниски поради намаленото топлоподаване и занятията се провеждат с намалени часове.

До момента директорите на 11 училища са подали предложения до Началника на регионалния инспекторат да не се провеждат учебни занятия утре.

Два пъти дневно се измерва температурата в детските и учебните заведения. Тази дейност трябва да се извършва от директорите. Те ще съставят протоколи и ще подават информация по електронната поща в дирекция "Образование" на Столичната община и до кметовете на райони - до 9,00 ч. и до 17,00 ч.

При констатиране на температури под допустимите норми ще трябва да се дават предложения за промяна в режима или за освобождаване на децата и учениците от занятия.

Предложенията от директорите на училищата ще се отправят до началника на Регионалния инспекторат по образованието в София-град, а от директорите на детски заведения - до директора на дирекция "Образование" в Столичната община.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев издаде заповед за прекратяване на учебните занятия в училищата при установяване на температури, по-ниски от нормативно определените.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Протестирахте за заплати.Не лъжи и лицемерничи.Винаги сте гледали да прекарате учениците и родителите.Паразитствате на тяхния гръб.На всичкото отгоре им пробутвате глупости.Опростачването е в длъжностните ви харектеристика.В крайна сметка за това сте там другарки да оскатявате децата.Мръзнели имат ми по 2 3 часа на ден после на в учителските стаи или в барчето.Духалки нагли.
22
0
 
0
 
! Отговори
Томов преди 15 години
Всяка нормална страна поджъра енергийни резерви за минимум 3 месеца, в случай на криза като тази. Питам КЪДЕ Е БЪЛГАРСКИЯ РЕЗЕРВ???? Правителството не е отговорно за конфликта между Украйна и Русия, но е отговорно за това че имаме САМО 1 доставчик на синьо гориво, и че нямаме НИКАКВИ запаси от газ. Ето затова е отговорно правителството и трябва да си ХОДИ ВЕДНАГА!!!!
21
0
 
0
 
! Отговори
----- преди 15 години
Калинееееее пиле шарено!!!! Учителите протестираха и за заплати и за по.добри усожия на труд! И не забравяй че и те мръзнат заедно с децата Ви сега! Ама...тогава мълчахте и ги плюехте! Колкото до лопатите май и това правят някъде-сами чистят и метат стаите! Що не ходиш да се гръмнеш и не мислиш преди да пишеш! Те и сега мръзнат с децата ни в стаите! Ама ако ги бяхме тогава подкрепили сега нямаше да духаме супата! Хак да ни е!!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Vakanciq trqbva da ima!Az sum ot Pleven,dnes cql den stoqhme v klasnata staq s qketa,a parnoto be pusnato,samo kogato trqbva6e da minat!Sestrata zastanala do parnoto i tam meri temperaturata,za nqma edna minuta!Za6to ne stoi 10 minuti,a ne da se kriqt v stai4kite s klimaticite!Te si stoqt na toplo,a nie da mruznem!Malko spravedlivost,nqma li?!
19
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Смотаните даскали тези другарки,когато правиха стачки и вдигаха мусколи ,що не протестираха за нормални условия.Образование на студено не се прави.Айде възпитавайте в студ и мраз другари учители.А *** вие вместо чистете сняг и мръсотия в училището ще излезете във ваканция.Иначе си заслужавате възнагражденията.В бг няма образование,това е някакво образувание.Не го ,знаеш какво е.Жалко за учениците на никой не им дреме за тях.
18
0
 
0
 
! Отговори
Вечния ученик преди 15 години
Над смълчаните полетaпеят медени звънчета.Писана шейна преминабялата пъртина.Зън, зън, зън, зън,зън, зън, зън, зън,бялата пъртина.Бягат кончета игриви,мятат заскрежени гриви,път из преспите се вие,в селото се крие.Зън, зън, зън, зън,в селото се крие.Къщички в снега се гушат,а коминчетата пушат,сякаш баби са запрелипухкави къдели.Зън, зън, зън, зън,пухкави къдели.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да бе 76-то си учат само че по 20м.час
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ми веки си взима от вкъщи по една вентилаторна печка и един разклонител и готово
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
преди малко се прибрах от училище там е ад стоях 4 часа .... в стаята беше 9 градуса стоим с якета в час за писане да не говорим а директорката идва и ни вика 4е не било толкова студено а в дирекцията постоянно варвят две печки това нормално ли е
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Днес в училищата в Стара Загора имаше парно, но ако спре газта моето училище е подготвено с калорифери просто не си го представям как ще стане. Цялата му електрическа прежа ще бумне
13
0
 
0
 
! Отговори
spass преди 15 години
Тези хора ги нарекоха преди време ядрени авантюристи. Поводът беше пак Румен Овч., като министър в правителството на Виденов през 1995 г. Тогава българската страна отказа да се вземат проби от корпуса на блокове 1 и 2, които вече бяха с изтекъл ресурс. Проби, договорени с МААЕ и Еврокомисията. Българските власти пуснаха реактора без проверката. Г 24 излезе с остър меморандум за проявения от България ядрен авантюризъм. И оттогава на Запад неизменно смятат българските власти и хора като Румен Овч. за ядрени авантюристи. В началото на миналата година т. нар. ядрено лоби официално разви стратегия да пуснат двата блока на АЕЦ без съгласието на Европейския съюз (виж тук).Президентът Първанов, изглежда, има натрапчив проблем така упорито се опитва да пусне старите блокове на АЕЦ Козлодуй, че вероятно очаква медал или паметник от благодарните бъдещи поколения. Засега получава само шамари и изявленията от Брюксел го поставят в смешно положение. Веднага след неговия призив да се пусне трети блок на Козлодуй, говорителят по енергийните въпроси на Европейската комисия каза, че и дума не може да става за това. Унизително е един говорител да поставя на мястото му президент. Първанов обаче сам си го проси.При студения полъх, който дойде от Русия, става много ясно кой какви интереси защитава у нас.Става болезнено ясно още нещо - че България трябва да смени тотално енергийната си политика и да ограничи зависимостта от Русия. Но как може да стане това у нас? Енергийното лоби е проводник на руски интереси и няма значима политическа сила, която да иска това. България, макари член на ЕС, е като играчка в ръцете на Путин. Може би руският суверен очаква след спрения газ у нас и в някои източноевропейски страни да настъпят някакви катаклизми, които да объркат ЕС? Да падне сегашното правителство, което малко или повече се придържа към ЕС в политиката си, и президентът да назначи служебно, което да закърпи положението? С руски газСлед 2-3 седмици студ тук наистина може да падне всяко правителство. Няма шега. Ех, как нагледно се видя, че Путин с въртенето на крана се опитва да управлява цели държави.
12
0
 
0
 
! Отговори
spass преди 15 години
Русия спря топлото, Първанов наприказва глупости. Кой как ни лъже?България отнесе най-голяма секира от спрения газ. Други страни като Турция и Гърция имат резерви, алтернативни източници и доставки. Или като Румъния имат собствени находища. България няма нищо. Има претенциите да бъде енергиен център на Балканите, изцяло оплетена в руски газопроводи, петролопроводи, ядрени електростанции и рафинерии.Години наред руското лоби у нас и в политиката, и в енергетиката - направи така, че всичко да работи на газ. Било евтино и чисто гориво. И после цената на газа хвръкна до небесата. И после един министър Румен Овч. подготви и подписа нов договор за доставки на газ от Газпром, при положение, че имаше действащ до 2011 г. Но новият осигурява комфорт на доставчика Газпром до 2030 г. Предполага се - и на Румен Овч., вероятно и на наследниците му. (Впрочем този договор е една тайна и досега правителството не иска да го оповести публично и го обявява за секретен.)Но кой как лъже за спрения газ? Русия вика Украйна краде, ние сме спрели само доставките за нея. Представител на Газпром дори се обърна към България с наглото изявление съдете Украйна. Като че ли България има договор с Украйна, а не с Газпром.Украйна обаче опровергава Русия с цифри. Количествата руски газ, подавани за транзитен пренос през украинска територия, са намалени над четири пъти, обяви компанията Нафтогаз Украйна. В цифри това изглежда така - 73,8 млн. куб. м. в денонощие, вместо 314,6 млн. куб. м.Руските власти дори не крият по чия заповед става това - руският премиер Путин е наредил на Газпром да намали доставките за Европа с количество, равно на откраднатото от Украйна, както се изразява руският газов монополист.Украйна обяви, че е транспортирала за Европа 82,1 млн. куб. м газ, вместо подадените от Русия 73,8 млн. По този начин Украйна за собствена сметка и от собствените си запаси доставя руски газ за Европа, съобщава украинската Нафтогаз.И в тази ситуация през деня, в който радиаторите взеха да изстиват, президентът Първанов се провикна като един спасител да пуснем трети блок на АЕЦ Козлодуй. Имало клауза в договора, при криза можело. Веднага след него се провикна шефът на АЕЦ Козлодуй Генов, че веднага щял да пусне блока с удоволствие - имало отработено ядрено гориво, което може да се използва. Шефът на АЕЦ Козлодуй Генов е същият, който преди 3 години кри инцидент в централата и повтаряше, че нищо не е станало. Това иде да потвърди колко са верни заключенията за причините за аварията в Чернобил. Като най-важната е посочена ниска култура на безопасност, а не техниката.
11
0
 
0
 
! Отговори
майка преди 15 години
какво е това нещо , пуснете децата поне за ден - два , как на тоя студ ще учат , имам син 11 клас оня ден се прибра след 7 часа изкарани на студено със температура и още куп проблеми , въпреки ,че е седял със дебело яке
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
NE HODETE NA U4ILI6TE! KAK MOGAT DA VI DYRJAT NA TOQ STUD!!!???? PRESTYPNICI SA TOVA! NE HORA!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
15 СОУ в Надежда.Кабинета по география е без отопление,кабинета по биология е с липсващи стъкла на прозорците.Кога ще се смени г-н Куюмджиев.?
8
0
 
0
 
! Отговори
realist преди 15 години
като бифш, възпитаник на това ще кажа само, че всяка година имаше дървена ваканция без значение дали има или няма газ, нафта, мазут или т.н.И да невиждам закакво намесвате: "ЖИВКОВ,ЛУКАНОВ,ВИДЕНОВ И СТАНИШЕВ, че и ББ" като нито един от тях няма нито вина нито заслуги за това да има или няма газ в момента в българия.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Тъпите даскали" са виновни. Виждате ли колко бяхте умни като не ги подкрепихте?
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Че са ***?
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
e dobre we v sofiq vakanciq az ucha na 11 gradusa v daskalo i pak nqma vakanciq da doide ministara da sedni do mene 6 4asa da stoi dali e hubo posle da pitat 6to bqgame karali sme 4as i na 5 gradusa
4
0
 
0
 
! Отговори
Гордия пенсионер преди 15 години
Подаръци ще има за всички от сърце,за новата година да тропнем ний хорце!