Линейка предизвика верижна катастрофа в София

Инцидентът е станал на бул. „Евлоги Георгиев”, няма сериозно пострадали
11 фев 2009 10:43, Красимир Ангелов
50
Линейка предизвика верижна катастрофа в София
Снимка: БГНЕС

Верижна катастрофа с участието на линейка и пет коли предизвика затруднение в движението по бул. "Евлоги Георгиев", видя репортер на Dnes.bg.

Инцидентът е станал в района на кръстовището с ул. “Гурко” в посока НДК.

Линейката е блъснала кола отзад, която от своя страна също се е забила в друга кола.

При верижната катастрофа няма сериозно пострадали, но в линейката има пациент, който трябва спешно да бъде откаран до болница.

На мястото на инцидента вече е пристигнала друга линейка, в която да бъде преместен пациентът.

Причините за инцидента се изясняват.

Dnes.bg припомня, че това е поредният случай на инцидент с линейка за последните месеци.

През август линейка се обърна на ул. “Гурко”, след като се удари в кола.

В началото на октомври пациент загина след катастрофа между микробус и линейка на бул. "Васил Левски" в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
А откаде да знае шофыора пред линейката дали наистина има спешен случай или просто шофыора на линейката бърза да се прибере?Виждал сам как шофыор на линейка пуска звуков и светлинен сигнал само да мине през задръстването и после изключва сигнала!а сега коментирайте!
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
КАТ вместо да дебнат на светофарите кой е преминал последен на на жълто за да крънкат хората да започнат да си вършат работата и да глобявата за възпрепятстването на линейките и движението в авариините и бус ленти.
7
0
 
1
 
! Отговори
gogo преди 15 години
Да попитам журналистите, какво означава "Линейка предизвика верижна катастрофа" при условие, че очевидно е била с пациент и включен буркан? И като припомнят подобни инциденти, защо не казват кой е бил виновен? Ами лекърят от Бърза почощ, който почина в подобна катастрофа? Всички карат като и никога не дават път на линейките. Всички се мислят за безсмъртни и никога няма да им се наложи да се качат в линейка.
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
България наистина се е превърнала в ДЖУНГЛА!
5
0
 
1
 
! Отговори
P_boy преди 15 години
Човекът е с професионална категория, плюс това кара автомобил със специален режим на движение и би следвало веднага да го пропуснат да мине, ама като знам в Софията какви нагли ко.пелета са шофьорите...нарочно не му правят място и като ги изпревари линейката, веднага започват да карат 5-6 коли зад нея...
4
0
 
1
 
! Отговори
uko преди 15 години
аз работя точно над катастрофата - вече повече от 30 мин, а няма пристигнали полицаи !!!! преместиха болния дядо след около 15 мин, а Сточна гара е с линейка на 5 !!!!
3
0
 
1
 
! Отговори
... преди 15 години
Линейките са на над 200 000 километра, а и тука никой не ги зачита, гледат само зад тях да се мушнат. Аз не бих винил шофьора, макар по закон той да е виновен....
2
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Толкова ли е трудно да се кара по правилата. В закона е написано "Колите със специален режим винаги са с предимство, което си задължен да осигуриш". От коя джунгла сме дошли не мога да разбера още.
1
0
 
1
 
! Отговори
Edna преди 15 години
не му пука, че линейка е пуснала сирената и бърза за адрес. Виждала съм заседнала линейка в задръстване, която виеше жално и въпреки че можеха да се поместят, господата тарикати в останалите коли не направиха нищо.