ДСБ: Паяци да щъкат денонощно из София

КАТ е абдикирал от задълженията си, а и си затваря очите за "мутрите", твърдят тъмносините
23 мар 2009 07:01,
35
ДСБ: Паяци да щъкат денонощно из София
Снимка: БГНЕС

„Паркинги и гаражи” да започнат да работят денонощно в столицата, 7 дни в седмицата, предлагат общинските съветници от ДСБ.

Според тях единствено по този начин може да се реши проблемът с незаконното паркиране в София.

Тъмносините общинари смятат, че КАТ е абдикирал от задълженията си, а полицаите непрекъснато си затварят очите за нарушенията на „мутрите”.

От ДСБ предлагат да има промяна в наредбата за организация на движението, според която броят на местата "служебен абонамент" да бъде ограничен до 10% от паркоместата в "синя зона".

"Има улици, където броят на местата "служебен абонамент" е 40-50 процента от общия брой на местата“, каза Вили Лилков.

Общинските съветници на Костов са решили още да предложат промени в наредбата,  която регламентира т.нар „преференциално паркиране”.

Сега живеещите в „Синя зона” плащат по 70 лева годишна такса, срещу която могат да паркират само на две пресечки от мястото, където е домът им.

„В стремежа си да печели много пари, фирма „Паркинги и гаражи” увеличи дотам броя на местата със служебен абонамент, че на улици като „Узунджовска” или „Уилям Гладстон”, броят им вече е около 40-50% от общия брой на паркоместата“, допълни Лилков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Dedo преди 15 години
Общинските съветници от ДСБ ще си вкарат невероятен автогол преди изборите, ако прокарват идеята паяците /които и без това не е ясно законни ли са или не/ да вдигат коли дори и през нощта... Защото това няма да доведе до повече свободни тротоари или площи, а само ще ядоса допълнително хората и ще ги настрои срещу ДСБ ... Не вярвам да са толкова *** ....
33
0
 
1
 
! Отговори
Aнонимен преди 15 години
Съгласен съм "паяците" да работят денонощно, 7 дни в седмицата, но не само в синята зона. Да се поогледат и в другите квартали на София. Да видите там какви нарушения има. Да се отзовават на повиквания от граждани. Например пред моя гараж непрекъснато се паркира, въпреки че гаражът е във вътрешен частен двор.
32
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Не разбрах какво не му хареасваш на градския травнспорт. Че закъснява заради шофьори, дето задръстват Графа ли?Ако не ти харесваят колчетата или искаш още паркинги, стани кмет и промени правилата. Това, че не ти харесват сегашните правила обаче не означава, че не трябва да ги спазваш. Нито пък това, че някой бил крадял или не ти харесва градския транспорт ти дава право да нарушаваш закона за движение по пътищата.Ние нормалните хора искаме ти да не паркираш дето е забранено, а тия от паркинги и гаражи да не крадат, вместо да е обратното и всеки от вас да се оправдава с другия.
31
0
 
1
 
! Отговори
Keegan преди 15 години
В квартал Иван Вазов покрай линията на трамвай 1 на улица Крайще от година леките коли се паркират на тротоара.И не коли на мутри ,а на наоколо живеещи.Жените бутат количките по трамвайните релси ,но кой го интересува.Ако един катаджия отиде там за 1 час ще раздаде глоби колкото месечните заплати на полицаите от 4 районно.Обаче там полицаи не ходят.Те стоят по караулките и проверяват за аптечки и крушки.
30
0
 
1
 
! Отговори
крум преди 15 години
тука пише - ДА РАБОТЯТ ДЕНОНОЩНО - а не синята зона да е денонощна, т.е. след 18.30 примерно ти си паркираш на синята зона ама не плащаш до 08.30 сутринта - ПРИМЕРНО - ТАМ ОТ КОЛКОТО ДО КОЛКОТО ПИШЕ НА ЗНАКА ЧЕЕ ПЛАТЕНО. КАТО Е И СЕГАнеискам дА защитавам паркинги и гаражи и общината дето искат целият център - синя зона и безконтролно постъпване на средства от нея - ДЕТО НЯМА И КОНТРОЛ ЗА КАКВО СЕ ХАРЧАТ.НО НЕКА ЧЕТЕМ И ДА МИСЛИМЕ А НЕ ДА ПОЧВАМЕ ДА РУГАЕМ Е ТАКА ЗА ПРИНЦИПА.при нас на ул. Оборище, КЪДЕТО Е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО, след 21 като няма паяци знаете ли какво става - ПО ЗЛЕ Е ОТ ПРЕЗ ДЕНЯ ПОНЯКОГА - ПЪЛНО С ПАРКИРАЛИ НЕПРАВИЛНО НА УЛИЦАТА - аз нямам нищо против да дойде и да го дигне тоя, дето заради него по бавно от през деня се движа - щото той иска да си спре ТОЧНО пред пицарията. И ИМА МНОГО УЛИЦИ ОЩЕ ДЕТО Е ТАКАа това, че неправилно спрелите мутри пак няма да ги пипат пред заведенията ИМ - ТОВА Е ДРУГ ВЪПРОС
29
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Според нагли дебелoасеркoвци като тебе трябва да чакаме трамвай да бутне майка с дете, та едва тогава да ви наритаме дебелите зaдници, така ли? Това, дето ги мачкате по пешеходните пътеки не стига.
28
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Леле мале, леле мале ... по- голяма кретения не бях чувал от доста време! То бива популизъм, бива , ама мръсника лОстов съвсем е изперкал. Във 9 милионен Париж, в който ВСЕКИ кара кола (обикновенно САМ в колата), и в който за месеци каране там не съм видял едно задръстване, та там, след 19-20 часа хората започват да паркират по осевата линия на булевардите, а по малките улички всички забрани, за паркиране отпадат и така е до сутринта. Не знам как точно е регаментирано това там, но е масова практика и решава напълно проблема с паркирането през ноща. То там и такова извратено нещо като нашата т.н. "синя зона" няма, щото там синята зона наистина е "синя" а не като у нас "рекетьорска" и предназначението и е не като у нас да ти съдере кожата, а да те принуди да не си оставяш колата с часове. Масово даже има и БЕЗПЛАТНА "синя зона" - т.е. оставаш си табелка с часа на паркиране в колата и до 2 часа си редовен - после ...Абе що ли ни сравнявам изобщо с Европата ?!
27
0
 
1
 
! Отговори
tran4o преди 15 години
abe a da vi kaja tia sa e basi obirdjiite nali karaha sistemata s SMS i kakvo okazva se 4e triabva da pi6e6 sms-a na kirilitsa ami horata kato mene koito nimat kirilitsa na telefona si kakvo praviat,ne si kupuvat nov telefon vav vseki slu4ei
26
0
 
1
 
! Отговори
perekly преди 15 години
...и гаражи" ще се намесят , то положението ще стане неспасяемо.Няма никой в тази "организация" ,който да е наясно с това какво работи и в момента.Денонощната им работа окончателно ще направи града непроходим ,а лакомията на Н.А. ненаситна.
25
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Решението е лесно. При първо нарушение кат ти режат гумите. При второ ти взривявт колата и това е.
24
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Абе зависи.Ако всеки ден ти лепват по 50 лева глоба,ако искаш си паркирай,ако си се плащат по 1500 лева за глоби на месец.......
23
0
 
1
 
! Отговори
gox.blog.bg преди 15 години
Хората пак ще си паркират по същия начин. Просто паркинги и гаражи ще почнат да гълтат допълнителни пари. Да не си мислите, че примерно в събота вечер ще могат да извозят всички неправилно паркирани коли например? Ще вдигнат една малка част и това. Това няма да спре "мутрите", както е написано в статията, да си спират точно пред скъпарските заведения без да им пука. Решението е съвсем друго - просто КАТ да си вършат работата.За синята зона обаче са тотално прави хората - подкрепям напълно.
22
0
 
1
 
! Отговори
Спайдърмен преди 15 години
Спайдърмен съм и идвам!Всички коли да бегат!
21
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
КОЙТО НЕ Е СЪГЛАСЕН С ТЕЗИ ПРАВИЛА Е ДИВ СЕЛЯНИН.КАТО ГЛЕДАМ КОМЕНТАРИТЕ,ЯВНО ВЪВ ФОРУМА ИМА МНОГО ТАКИВА.
20
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ЕТО ТОВА Е ЕДНА РОБРА ИДЕЯ.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ХОРАТА ДА СЕ НАУЧАТ ДА ПАРКИРАТ КАТО ХОРА,А НЕ КАТО ЖИВОТНИ - ВЪРХУ ТРОТОАРА,НА КРЪСТОВИЩЕ ИЛИ КЪДЕТО ИМ ПАДНЕ.В ЕДНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА ИМА ПРАВИЛА И РЕД.
19
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
"единствено по този начин може да се реши проблемът с незаконното паркиране в София"Е, щом казват явно това е единствения начин 8-D Явно всички са на Мелмак 8-DБАЛКАНИТЕ RUUUUUUUULLLLLLLZZZZZZZZZZZZZZZ
18
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
общинските съветници от ДСБ да хванат да се гръмнат.Да си ходят на село от където долазиха и хич да не отварят уста, че все глупости говорят. Катаджиите дето се возят в паяците спокойно могат да слагат фишове на нарушителите и хич не е нужно да отстраняват колата, а местата за наказателни паркинги да ги направят нормални паркинги където човек може да си остави колата. Всички софиянци трябва да ги съдим паяците за нарушаване на правата ни. Не може в центъра на столицата да няма къде да спреш без да плащаш. Никаква алтернатива няма, никакъв паркинг няма, но само санкции и наказания. Аман от *** в тези партии дето само искат да лапат и да крадат.
17
0
 
1
 
! Отговори
mitaka преди 15 години
Та значи какво казваш ? Точно така трябва а ? Ами задаваш ли си въпроса за какви пари става дума на месец, свлечени от гърба на нещастния шофьор а ? Нямам нищо против да си плащам синя зона, ако поне нещо в София с транспорта е в ред. Значи и на мен ми е по евтино да се движа с градски транспорт, обаче има ли изобщо градски транспорт в София ? Задаваш ли си и въпроса колко струва опасването на центъра с колчета ? Що не тръгнеш по Тунджа например, да видиш в какво състояние са тротоарите и бордюрите на фона на чисто новите колчета ? Така работата не става - нито можеш да ползваш градски транспорт, нито можеш да спреш пред офиса си, ако не се изръсиш 10-20 лева на ден. И къде отиват парите а ? Ти знаеш ли, че в публичното пространство се носи оферта 5 бона за да почнеш да работиш при паяците ? А от там обясняват, че тази "услуга" била на загуба! Така че, докато няма ясни правила и не видя резултат от това, че плащам престой и данъци аз съм против тая идиотщина.
16
0
 
1
 
! Отговори
driver преди 15 години
shtom i sds veche zastanaha zad taq prestupna organizaciq parkingi i garaji i ne predlagat logichni resheniq za problemite s parkiraneto a se prisuedinqvat kum obshtoto bezhaberi, kvo ostana.. mai samo ataka ;)
15
0
 
1
 
! Отговори
возило преди 15 години
Видяхме сините реститутки на имоти какво направиха. Сега е редно и от паяци да се печели, демек КРАДЕ. СеДеСе не крало,само си приватизирало.После пък се раздвоилоЕто ти ДСБ-то, избирателче мило.Ний ще крадем и твойто возило!