5 години в общинско жилище и го купуваш

Досега изискването бе за минимум 10 години
19 май 2010 13:58,
21
5 години в общинско жилище и го купуваш
Снимка: БГНЕС

От 10 на 5 години да се намали срокът за непрекъснато наемане на общинско жилище като условие за закупуването му.

Това предлага Столичната община във внесения проект за изменение на Наредбата за реда и условията за управление и разпореждане с общински жилища.

Мотивите на вносителите – секретарят на общината Ралица Стоянова и зам.-кметът Юлия Ненкова, са, че това условие препятства възможността за много семейства да купят жилищата, в които са настанени, и да решат трайно проблема си.

След проучване на наличния жилищен фонд, собственост на общината, е констатирано, че основната част от общинските жилища е разположена в жилищни блокове – 82%, построени в периода 1961–1990 г. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лелееее каква грозна сграда ! И за без пари не бих живяла в нея.
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Общината няма задължения да предоставя жилища на когото и да е. Всеки сам да се оправя - така е при демокрацията.
17
1
 
8
 
! Отговори
Ами вие сте една... преди 13 години
камара народ !!! За една гарсионера в Дружба ще може да кандидатствате . Ама къде е по-лесно да получиш общинско жилище, да плащаш по 60 лв наем и накрая да го купиш за смешни пари !!! Пък накрая да вредиш и цялата си челяд с общинско жилище !!!Така не става !! Има наистина нуждаещи се хора !!!
16
3
 
4
 
! Отговори
ХРИПА преди 13 години
С 300 ЛВ. КОЙ ЩЕ ТИ ДАДЕ КРЕДИТ
15
1
 
8
 
! Отговори
А , да ви е хрумвало преди 13 години
Да си купите едно жилище като останалия свят - С КРЕДИТ !!!???
14
3
 
12
 
! Отговори
AdminL преди 13 години
Хайде сега да помислим това няма ли общо с другото, че въпросните жилища станаха на по "100" години и вместо да ги санират по европейски му (да не кажа съборят) те ще ги дадат на обикновените хора - та и те да видят "хубаво"!!! Бравос! Бравос!
13
3
 
8
 
! Отговори
ХРИПА преди 13 години
ЖИВЕЯ В ОБЩИНА ИЛИНДЕН ВЖИЛИЩЕ ОТ 30 КВ.ЗАЕДНО С ДЪЩЕРЯ МИ ВНУКА МИ КОЙ ТО Е С АСТМА ИГРУПА ИНВАЛИДНОСТ.С НАС ОЩЕ Е И СИНА НА БИВШИЯ МИ СЪПРУГ И ДЪЩЕРЯ МУ.БЕЗ НИКОЙ ДА ДОЙДЕ В КЪЩИ НА ПРОВЕРКА НА ДЪЩЕРЯ МИ Е ДАДЕНА ПЕТА ГРУПА.СИГУРНО СЛЕД 30 ГОДИНИ ЩЕ ИМА НЯКАКЪВ ШАНС.ДОЧУХ ЧЕ АКО НАМЕРЯ ПОДХОДЯЩИЯ ЧОВЕК И ДАМ 3000ЛВ. ЩЕИМА ШАНС
12
1
 
16
 
! Отговори
ФРАНКО преди 13 години
Незнам колко справедливо се раздават общинските жилища, но знам хора, нямащи тази необходимост чак толкова и други в същия район с трикратно по-голяма нужда, кандидатирали се, но безуспешно чакащи, като не притежават нищо друго на свое име. На едните им обърнаха много бързо внимание, а другите нямаше как да си го изпросят, защото нямаха 5000 лв, има и човек с 4 стаен апартамент, който дава под наем, а живее в общинско жилище сам, със семейни деца, разведен, да се чудиш на това!
11
8
 
13
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
Айде всички селяни , продавайте по 1 крава и отивайте с рушветче при некой общинар да се уредите с панелка и да ставате софиянци!Това е златен шанс!
10
1
 
15
 
! Отговори
bosanova преди 13 години
...абсолютно съм съгласна с коментар 1....просто Ни е бедна фантазията за какви "рушвети" и какви "крайно нуждаещи се" става въпрос....Ще ви дам следните примери само: лице близко до кмет на район Х след местните избори получава в занк на благодарност като "крайно нуждаещо се лице" общинско жилище, в което и до момента не живее, в същото време едно от лицата отговарящо за жилищно настаняване в същият район има три апартамента, прехвърлени на различни близки и роднини...които отдава под наем :)
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След 90та не е строила общината.Само бай Тошо каквото построи това продават.Ей минаха 20 години и още има за продаване от това което той построи. Значи след 90 та няма починал собственик на жилище без наследници?Тези искат да ме убедят че няма !Има нещо гнило тук.Е сега какво да върнем социализма за да построи пак ли?Смешници са тези....
8
1
 
18
 
! Отговори
Елементарно.. преди 13 години
"След проучване на наличния жилищен фонд, собственост на общината, е констатирано, че основната част от общинските жилища е разположена в жилищни блокове 82%, построени в периода 19611990 г. "След 1990год. в общината се работи само за лична изгода на властимащите !!
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Леле познайте ся кво ше стане.... бум на далаверите
6
5
 
6
 
! Отговори
??? преди 13 години
Не мога да разбера -направих два коментара под номера 1 и 4.Защо на първия има само +,а на 4,който е сходен има минус? Как се натискат тези знаци -май произволно?
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия цифри 1961-1990 май ще са номера, с който ще се определят смешни цени на имотите/овехтяване, дрън-дрън и т.н./. А после новите собственици да си ги продадат по пазарни цени.
4
3
 
18
 
! Отговори
!? преди 13 години
И на тази статия заглавието трябваше да е- Алъш-вериш! Как се раздадоха до сега общинските жилища? Кой ще разследва?
3
2
 
17
 
! Отговори
Калин преди 13 години
значи простосмъртните ще теглят кредите и ще си плащат, а другите богоизбрани връзкари от периода 19611990 г. за тях на готово, я да ги настаняват откъдето са дошли! И не било комунизъм.. здраве му кажи.
2
1
 
16
 
! Отговори
Калин преди 13 години
колко ще излезе излезе бележката от общината, че съм живял 5 години в общинско жилище? и аз искам.. няколко имота ...на готово, апартаменти къщи!Питам кои раздаде общински имоти на разни чавета .. сега горди собственици, без да са строили.. и с какви права ще се ползват те.
1
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е това е добре,но всички знаем кой се облагодетелсва с общинско жилище-връзкари и тези,които дават повече подкуп.Нека да разследват всички "крайно нуждаещи" -настанени в общински жилища и който наистина има нужда и доходите му отговарят да има право!Защото е дразнещо,че някой се възползваха за сметка на други ощетени.