Билетчето - в историята. От 2012 с ел карти в София

Общината тегли ?7 млн., за да пусне тикет системата
Обновена: 23 яну 2011 08:08 | 23 яну 2011 08:08,
62
Билетчето - в историята. От 2012  с ел карти в София
Снимка: Булфото

В градския транспорт в София ще се пътува само с електронна карта от пролетта на 2012 г.

"Дотогава и в автобусите ще бъде въведена тикет системата за таксуване на пътници", обяви зам.-кметът Любомир Христов.

Сега електронни валидатори и автомати за продажба на билети има монтирани само в тролеите и трамваите.

След като и автобусите бъдат оборудвани с такива устройства, сигнали от всички машини ще се предават до център на градския транспорт.

"Така ще се отчитат по-добре приходите от продажбите, пътуванията и натовареността на линиите", обясни Христов.

Тикет системата ще струва около 7 млн. евро, а средствата ще се осигурят чрез заем от Европейската банка за възстановяване и развитие.

Сега по линиите в столицата се движат около 650 автобуса. С въвеждане на електронната система за таксуване постепенно ще бъдат премахнати билетите и пътниците ще се возят само с електронни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
2
 
! Отговори
баба ти преди 13 години
Въх ! Английския, значи ? Фък, фък....
39
3
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 13 години
Това е едно на ръка. Тук става въпрос за градския транспорт, а не за друго. Рядко го ползвам, но когато се кача винаги има някой гратисчия. Сигурно събира за кисело мляко от по 20 стотинки ...
38
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Искам да знам какви са тия устройства, които, въпреки келявият си вид, струват по 22 бона на автобус, тоест колкото нов автомобил. Излиза, че е доста по-изгодно да се сложи жив кондуктор на заплата.Очевидно поредната кражба на ГРОБ-аджиите.А като цяло градският транспорт никога няма да стане читав, докато пенсионерите се возят по цени от бай Тошово време, а *** - съвсем безплатно. Ще си остане мизерен и работещ на загуба транспорт, а нормалните хора ще се возят с автомобилите си.
37
0
 
5
 
! Отговори
Оня преди 13 години
След като искат да вадят по-добри печалби от градския, редно е първо да се заемат с контролите, които колко и да се правят на съвестни и вършещи си работата, 99% нямат закона и наредбите за нищо и не ги спазват, като по този начин ощетяват общината.
36
2
 
12
 
! Отговори
до Жоро преди 13 години
Надявам се да се надяваш българите да се научат първо да си търсят правата.Никакви оправдания не са достатъчно силни при незачитане на правата на човека.Трябва и гражданска култура, не може само с карфур и лидъл...
35
3
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 13 години
Надявам се малко по малко българите да се научат да си плащат градския транспорт. Никакви оправдания не са достатъчно силни при неспазване на правилата. Трябва и гражданска култура, не може само с карфур и лидъл ...
34
1
 
14
 
! Отговори
до баба ми преди 13 години
Бабо, не казват "билет", а ТИКЕТ защото са закупили лиценза от странство и не знаят как да го преведат...Така е и с другите думички, които са нови за теб, оставил съм ти един речник на чуждите думи - чети и се справяй, скоро ще започна да те уча на английски - няма да те оставя, бабче ! с компа се оправяш и с английския ще си по-напред от тия, дето въвеждат новите думички, но не знаят какво значат - простотията , бабче, ходи по хората ....както и неграмотността...
33
7
 
1
 
! Отговори
absulute преди 13 години
kolko ste napred s materiala tapaci tuka v moq grad ot 60 godini gi ima tea raboti are patuvaite
32
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пак недоволни, вечно мрънкащи... Сегашната система с перфорирането на билетите е абсурдна. Трябва да се смени. Някой се оплакваше, че "щели да го следят с картите"... Болни мозъци.
31
0
 
12
 
! Отговори
Костов преди 13 години
А бе, боби, какво толкова, че ще е по 22000 на автобус ? Нали ти казаха по-долу - важно е коя фирма ще направи оборудването.
30
0
 
8
 
! Отговори
G преди 13 години
И да направят таксуването според разстоянието! Няма да пътувам 2 спирки за 1 лв, такситата взимат по-евтино! Искам цени на километър, които да са поне 2-пъти по-ниски от тези на такситата!
29
0
 
11
 
! Отговори
Боби преди 13 години
По приблизително 22000 лева на автобус не е ли твърде високацена за това нещо? Или щом друг, т.е. - ние даваме парите,никоя цена не е висока...
28
2
 
10
 
! Отговори
баба ти преди 13 години
"Бабо,тикет - система значи билетна система".Ами тогава защо не й казват билетна ? 'Щото е по-модерно ли ? Нещо като "екшън план"-а, който си е план за действие....
27
1
 
7
 
! Отговори
Финландец преди 13 години
Абе тука проверяват всички.*** също.
26
0
 
9
 
! Отговори
rainbou1 преди 13 години
Изкупувам запазена колекция продупчени билетчета :-) (събирани с цел да се проверят първо дупките на перфоратора, и ако има такова билетче, да не се дупчат пак :-))
25
2
 
4
 
! Отговори
rainbou1 преди 13 години
Ако почнат и *** да проверяват..
24
2
 
11
 
! Отговори
Калоян Кирилов - Кал преди 13 години
А бе, на кой му пука за градския транспорт ? Цялата работа е там, че една "правилна" фирма ще изработва и продава въпросните електронни карти. Да казваме ли кой беше кмет, когато я избраха ;)
23
1
 
13
 
! Отговори
до баба ми преди 13 години
Бабо,тикет - система значи билетна система, не се плаши, валидатор - това е устройство за удостоверяване валидността/верността/ на тикета/демек - билета/ !Това е , бабче, не се плаши, като си вземеш такъв "тикет", сигурно и там ще има такси, които няма да разбереш какви са, също както сега за картата, която те накараха да вземеш за да ти привеждат пенсията от ДСК, може и тук да има някаква застраховка на някаква "ГРУП", ама не се кахъри - и те трябва да живеят...Твой внукИванчо
22
3
 
18
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Поисках да си извадя карта за 3 месеца за цялата градска мрежа. Поискаха ми всички данни и аз отказах и си взех обикновена за 50 лева. Защо им е всичко това? Нали е на притежателя. Кой ще контролира, как ще се ползват данните от пътуванията, които постъпват в Центъра???Чисто полицейска мярка за която плащаме всички.
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе ***, тиквата СТРОИ МАГИСТРАЛИ!Пък тои си дереш *** пред екрана!