50 лв. глоба за престой на коли в бус лентите в София

Пет дни ще продължат масираните проверки на КАТ
Обновена: 14 фев 2011 10:12 | 14 фев 2011 10:12,
31
50 лв. глоба за престой на коли в бус лентите в София
Снимка: Булфото

Пет дни ще продължи съвместната проверка на КАТ и Центъра за градска мобилност за неправилно спрели автомобили на бус лентите в София, обяви инспектор Иво Димитров от КАТ.

По думите му най-често нарушителите се оправдават с извинението, че бързат.

Глобата се е увеличила от 20 на 50 лв.

Още по темата

"Целта на проверката е на автобусните, тролейбусните и трамвайните спирки да не се пречи на движението на масовия градски транспорт. Автомобилите нямат право да престояват на бус лентата", каза Людмил Миланов от Центъра за градска мобилност.

Бус ленти има на по-големите булеварди – „България”, „Сливница”, „Данаил Николаев” и „Цариградско шосе”.

Приоритет на КАТ и Центъра за градска мобилност е да контролират и другите райони, където се пречи на движението на градския транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
zlr. преди 13 години
С предното (30) искам само да кажа, че НЕ МИ ХАРЕСВА ДА НЯМА ПРИОРИТЕТИсамо вдигат глобите, А ЕДИН ПАРКИНГ ДА Е ПОСТРОЕН !?!?Някои ако са забравили: това беше едно от предизборните обещания на Б.Борисов като кандидаткмет преди повече от 5г.
29
0
 
0
 
! Отговори
zlr. преди 13 години
11, 21 и други разни "правозащитници" - Градски Транспорт София работи на СУБСИДИЯ,която не плащат само возещите се в него - ПЛАЩАМ И АЗ !Така, че имам право да изисквам да помислят и за мен - т.е. за ТРАФИКА - явно не карате в София, и не сте в час съсГЕНОЦИДА налаган от МЕТРОСТРОИТЕЛНАТА техника (и др. тежкотоварни ППС)плюс каруците - ТЯХ НЕ МОГАТ ДА ГИ ЗАБРАНЯТ ЛИ?ЦГМ са кърлежи - не вдигат колите, където пречат, а там, за където им се дава подкуп (да не съм голословен: ул.Врабча)
28
1
 
2
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
Какви акции? Ценни книжа стават ли? По колко вървят акциите че да са ви вътрешно?
27
3
 
4
 
! Отговори
с2 преди 13 години
Около бизнес парка е ужас, с няколко акции много лесно ще се научат работещите там да не паркират по тротоара или улицата където минава градския транспорт. А оправдания от рода няма къде, не вървят защото си има градски транспорт до там.
26
4
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
ОЩЕ ЛИ НЕ РАЗБРАХТЕ ЧЕ БУС ЛЕНТИТЕ са само за G и S класи и BMW последен модел! ОСТАНАЛИТЕ нямат право да са там защото не може да си го позволите! Книжки не се отнемат за да може G и S класи да джиткат. Просто не трябва да правите задръствания да пречите на G и S класи. Идеята е да не можете да си позволите да се пречкате и да слезете от колите. Ще кара само който може а си го позволи $$$$$$, а вие внимавайте като пресичате че ем ше ви газят ем няма ви платят... :D :D :D
25
5
 
9
 
! Отговори
Коце преди 13 години
А ще има ли глоби за автобусите които НЕ карат в бус лентата?
24
2
 
5
 
! Отговори
Спиро преди 13 години
Хубава инициатива. Обаче самите полицаи кога ще започнат да дават пример на останалите, като спазват ЗДвП? Щото сега редовно вижам полицейски коли да минават на червено, карат по трамвайни линии, да говорят шофьорите им по телефон - без да са пуснали сигналите, обозначаващи ги като такива със специален режим на движение. А стикери за ГО на патрулките?
23
0
 
2
 
! Отговори
Sis преди 13 години
Не се паркира в Бизнес парка, защото вътре вече няма налични свободни парко места. Може само до 2 часа и ако си посетител. За служителите там е вече сложно паркирането.
22
3
 
15
 
! Отговори
nadan преди 13 години
Само искам да добавя, че в Бизнес Парка има паркинги. Но всички държат да паркират покрай оградата. И паркинг да има, българинът си е българин, уви!
21
5
 
9
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
А *** каруци?
20
3
 
16
 
! Отговори
Discovery преди 13 години
Номер 11 ви го каза най-точно... спазваш ли правилата нямаш проблеми, правиш ли се на дупе после ревеш!!! И стига с тея колани бе... разберете, че те се слагат не за да не ви пишат акт, а за да ви спаси живота тоя пуст колан!!! Какво толко ви пречат не ми е ясно... какво са ви виновни полицаите, че карате като ненормални и от инат не спазвате елемнтарни правила...
19
6
 
13
 
! Отговори
NADAN преди 13 години
Браво за проверките. Ако могат да дойдат и към Бизнес Парка. Автобусите тук не могат да са разминават от паркирани коли.
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Е то хубаво, ама как ще проверяват за нарушители на бул. България, като там НЯМА BUS лента?!?!?!?!??!?!?"О, ти даже не я виждаш?!? Така ли? (Нищо, че я няма) Двойна глоба! Ще спориш с униформен?!? Четворна глоба! В сила е принципа "Що си с шапка, що си без шапка".
17
5
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 13 години
по закон ушевите имат право да не слагат колан. имаше някакви подробности и детайли ама се не сещам. също и бакшишите не трябва да са с колан когато возят клиент.
16
9
 
10
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Ей Общинари ненаситни, всичко в тоя град оправихте, та до буслентите опряхте! Вземете да оправите фандупките по пътищата, предпролетно са се отворили такива кратери, че целия СОС може да заседава вътре и пак ще остане място!
15
7
 
8
 
! Отговори
Бой по каската преди 13 години
Явно 10 са малко. По 50 да вземат и ще се научиш да пускаш фаровете редовно.
14
1
 
5
 
! Отговори
ВСВ преди 13 години
Е то хубаво, ама как ще проверяват за нарушители на бул. България, като там НЯМА BUS лента?!?!?!?!??!?!?
13
3
 
11
 
! Отговори
Аврийки преди 13 години
Не само бус ленти. Непрекъснато гледам на автомагистрала някой спрял на аварийки за да закуси или да се разтъпче. Скоро не съм виждал някой да слага триъгълник на 120 метра, което е абсолютно задължително.
12
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СМЕШКИ???АБЕ НИКОЙ НЕ ВИ ВЗИМА НА СЕРИОЗНО,ГЕРАП ФУЛ ,КАСИТОФОНИ МАСИТОФОНИ,ЧАЛГА ***.
11
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кукерите в София са през 50 метра а в центъра през 30м. само гледат някои да си е забравил фаровете да му вземат десятка. Мразя ги повече от арабите. за мен това не са хора.