Скоро пингвини ще се кандилкат в софийския зоопарк

Най-новите обитатели имат вече и хралупи за мътене
Обновена: 17 фев 2011 10:37 | 17 фев 2011 10:37,
28
Скоро пингвини ще се кандилкат в софийския зоопарк
Хумболтов пингвин. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хумболтови пингвини, познати още и като перуански, ще са най-новите обитатели в Столичния зоопарк, съобщи директорът му д-р Иван Иванов.

Те ще са най-малко осем и до края на февруари се очаква да пристигнат от германски зоопарк.

Пингвините са високи 65-70 см, с черна глава с бяла линия зад очите. За разлика от други видове пингвини, имат и черна лента на гърдите.

Те са социални животни, което означава, че ще бъдат по-голяма група, обясни д-р Иванов.

В Столичния зоопарк вече са подготвили кът за новите си обитатели, като освен задължителния за тях басейн са направени и хралупи за мътене.

Нормалното местообитание на перуанския пингвин е с климат, близък до нашия. Пингвините са защитен вид, популацията им е около 10 хиляди екземпляра и е съсредоточена в Перу, Чили до най-южните острови на страната, както и в част от островите в Атлантическия океан към Антарктида.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
4
 
! Отговори
хаха преди 13 години
Май не сте много умни щом не знаете какво означава "кандилкам". Но веднага плюете... По стар обичай тогава, вие бъдете заплюти като ***...
27
0
 
1
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Чакаме ги с нетърпение.
26
1
 
2
 
! Отговори
Black Beard преди 13 години
Може ли бяла мечка да изяде пингвин? Вече ще може- в София.
25
0
 
3
 
! Отговори
petya преди 13 години
горкичките....
24
1
 
6
 
! Отговори
Василка преди 13 години
Този животински концлагер е далеч от представа за зоопарк.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На мен пък глагола кандилкат много ми хареса.Звучи забавно и весело сравнението за походката на сладките тромчовци.Пингвините са невероятни .
22
0
 
4
 
! Отговори
Апис преди 13 години
Последните една-две години в ЗОО-парка на София има много подобрения, отидете и е видите :) а и е много забавно! И мечката е много готина, стоя по половин час при нея, супер е мечока :)
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"са направени и хралупи за мътене" ахахаххахааххахахах :D пингвините ще бъдат безкрайно щастливи в изкуствената пустиня където ще им бъдат и хралупите !на новодошлите сурикатчета пък са направили специални гнезда високо в клоните на дърветата, да се пазят от дивите котки които междувременно снасят яйцата си във специално отредени за това места на дъното на басейна.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а редакторите на тази медия лешперят в мизерния си опърдян офис. Аман от тъпотии. Една позитивна новина ще има, и лешперите я умаловажават с тъпотията си. Айде "редакторчета" продължавайте да се назландисвате да лешперите и да се мардосвате в същия дух, че сте тръгнали към батака с аматьорските си селски заглавия и статии
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Драскача дето е написал тая новина се е кандилкал доста време на стола си докато му дойде прозрението за това звездно заглавие. Интересно ми е управата на зоопарка какво би казала по въпроса... те се опитват да излязат с атрактивни идеи да привлекат хората да отидат да им дадат две левчета вход, а тук нашето журналистче го боли оная работа. Поне малко уважение имайте!
18
1
 
6
 
! Отговори
Retro преди 13 години
Подкрепям, че нашите зоопаркове са пълна скръб. Ходих на зоо-училище там като малка... мечките стояха на бетон, леопардите в една малка клетка. Не е живот това. В белите страни поне са им осигурени възможно най-адекватни условия - тревички, езерца, пространство и т.н. Същото важи и за цирковете. Поне няма *** с мечки...
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Кандилкат" се превежда мизерстват и умират бавно ли на книжовен Български език???
16
2
 
11
 
! Отговори
ined преди 13 години
до 15: *** виц да не говорим че на северния полюс при ескимосите няма пингвини.
15
10
 
7
 
! Отговори
Animal Planet преди 13 години
Ескимостче отива при татко си - Тати има ли бели жени? - Да - А черни жени има ли? - Да има. - А има ли жени, бели отпред и черни отзад? - *** пак си е..ал пингвин.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
IANE STE GI RAZHOZDA HODOM MARS
13
5
 
9
 
! Отговори
до изнервен преди 13 години
Излез от Бг, *** в чужбина и им виж зоопарковете. Никъде в Европа няма да видиш такъв зоопарк. В сегашния си вид зоопаркът е едно адски тъжно място и никога не бих завел дете там, па макар и да си остане невидяло пингвини.
12
2
 
10
 
! Отговори
КАНДИЛКАЙ-МАЙКА-СИ преди 13 години
Абе ман радваме се ама не може постоянно в тази държава всички да се прави НЕКАДЪРНО и НАПОЛОВИНА толкова ли е сложно.Значи това е ГОЛЯМ сайт част от ОГРОМНА комания като ИНВЕСТОР-не са някакви аматьори.Ама редакторите им както повечето хора забелязват са много зле със смешните си заглавия и статий.НАПРАВО ДА ГИ УВОЛНЯВАТ И ДА НАЗАНАЧАТ НОВИ ИЗЛАГАТ СЕ...АЗ И БЕЗ ТОВА ПО МАЛКО ПОСЕЩАВАМ ВЕЧЕ ТОЗИ САЙТ
11
2
 
11
 
! Отговори
всичко е любов преди 13 години
зоопарковете трябва да се забранят със закон,трябва да има само приюти за болни и стари животни,всичко останало си е чист затвор.за съжаление в мутроландия сума ти и "баровци" си имат частни затвори за животни в именията си,има и лъвове и тигри дори.пожелавам на тези кратуни един ден да са на мястото на горките животни в клетка и да им се подхвърлят подаяния от пазвантите им
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
az gi obi4am redaktorite i sega imenno te,6te mi dadat gorno prys4e za komentara (sun)
9
5
 
11
 
! Отговори
Изнервен преди 13 години
Абе много сте прости всички със коментарите си.Вместо да се радвате, че зоо-то се развива и децата ще могат да видят и пингвини на живо, а не само в мадагаскар, вие ревете като ***.*** мрънкащият и вечно недоволният народ.