Презонирането спряно, данъчната кампания продължава!

Фандъкова обаче смята, че нов ред в зоните трябва да има
Обновена: 14 мар 2011 09:57 | 14 мар 2011 09:46,
101
Презонирането спряно, данъчната кампания продължава!
Йорданка Фандъкова Снимка: БТА

Предизвикалото недоволство презониране на София за момента ще бъде спряно заради липсата на информация, призна кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

„Не успяхме да обясним достатъчно добре на хората и те останаха с усещането, че нещо е правено на тъмно. За нас по-важно е доверието им, отколкото 100 лева повече в общинската хазна”, категорична бе тя пред bTV.

Фандъкова обаче призна, че въвеждане на нов ред в зоните трябва да има, защото последното такова е било през 1998 година.

В него обаче се наблюдават редица противоречия, дори има и допусната техническа грешка по отношение на част от „Банишора”, обясни кметът.

„Хората са прави да са тревожни и недоволни. Обикновено обвързваме условията на живот с данъците. Но важно е да се знае, че в основата на изчислението трябва да стои икономическата логика – пазарните цени трябва да са съотносими към данъчната оценка”, допълни Йорданка Фандъкова.

По думите й данък сгради остава същият като миналогодишния за софиянци. Изключения ще бъдат само хората, при които е настъпила промяна в жилищния статут.

Данъчната кампания продължавала и до края на април столичани могат да се възползват от 5-процентова отстъпка.

От следващия понеделник пък хората в преизчислените зони ще могат да плащат данъка си в размери от миналата година.

Още по темата

Надплатилите ще могат да получат парите си обратно по два начина – директно чрез подаване на съответния документ в районната данъчна администрация или чрез приспадане от следващи вноски.

За случилото се объркване Фандъкова отбеляза, че трябва да бъде поета лична отговорност. Кой обаче ще застане зад нея – ще стане ясно до няколко дни, когато ще приключи проверката. Кметът изрази мнение, че едва ли само ръководителят на екипа Минко Герджиков има вина.

Според нея няма да има ощетяване на бюджета на общината след спирането на презонирането, защото целта не е била събиране на средства, а по-справедливо разпределение.

„Не мога да допусна нито един човек да остане неинформиран”, категорична бе Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
0
 
! Отговори
gost2 преди 13 години
znachi da razbirame che suvsem skoro shte bude restartirano zoniraneto,taka li??Stiga veche deee..stigaa...koga shte izlezeme na ulicata??Naiasno sum che v celia sviat ima stagnacia i polojenieto e izkliuchitelno trudno,obache tova u nas na nishto ne prilicha!!Pensionerite izmirat ot glad,mladite se sustariavat prejdevremenno i sa neadekvativni v otglejdaneto na dechicata.DOKOGA!!Zashto ne namaliat zaplatite na chinovnicite i deputatite,pensiite na starite komuniagi?
93
1
 
5
 
! Отговори
gost преди 13 години
Никой да не плаща данъци това е решението ама няма да стане защото не сме единни.За голямо съжаление и те го знаят и се възползват от това.
92
1
 
3
 
! Отговори
Борис преди 13 години
Най-добре е Фандъкова да си ходи! напълно некомпетентна! Фирмите продължават да плащат при 4 пъти по-високи данъчни оценки и няма такова нещо,че ще се плаща според миналата година. рекетът продължава,но за сега ще се забави докато минат изборите!
91
1
 
4
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Дали е правено на тъмно, или на светло, не е толкова от значение ---- Решението просто е несправедливо, или нескопосано - както искате, така го наречете ---- Всяко населено място трябва да изглежда по най-добрия начин - хората плащат данъци за това ---- Почистването и сметоизвозването трябва да се прави редовно, без значение дали улицата е главна, или прека на главната --- Това е ---- Не може всяка година да се ъбират данъци, а кварталите и шосетата да са буренясали, кални, мръсни и т н
90
1
 
8
 
! Отговори
Такса смет! преди 13 години
Кога такса смет ще начислява справедливо, на брой хора? - Кога, защо увеличаването на данък сграда води автоматично до увеличаване на безумно скъпата такса смет. За 20 г. съсипахте квартали като Лозенец, ***, Младост 2, изрязахте дървета, отнехте въздуха на столичани и искате по - високи данъци, за какво? Че не мога да си ползвам гаража от коли, че не ползвам тротоар, че улицата ми не е мита и е пълна с ***. Няма логика за вдигане на данъци!
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е тоя заместник кмет добре ги изработи...Само не разбрахме чия беше поръчката. Отиде си нахилен като *** след посещение на пунк за изкупуване на желязо. Сигурно добре се е пазарил, та е толкова щастлив и доволен.
88
2
 
6
 
! Отговори
gery преди 13 години
Мъчително и тъжно е да слушаме измъчените словесни упражнения на който и да е представител на ГЕРБ. Те всички сякаш са белязани от тъпотата и арогантността на патрона си. Печатът на неграмотната мутра Борисов е смачкал мозъците на всичките му креатури. А тази учителка по руски отдавна трябваше да освободи кметския пост, който е на светлинни години от нейнат компетентност. Не е достатъчно да си верен слуга на Борисов, за да управляваш успешно София.
87
2
 
7
 
! Отговори
ЦИК преди 13 години
Оставка на "детската учителка" оставка на режима "борисов". Мандатност на предстоящите избори. Всеки, който е бил на изборна длъжност 2 пъти или повече през последните 20 години да няма право да се балотира! Вече всички доказаха, че не служат на избирателите, а на чужди и лични интереси, че са сервилни и продажни! Да се освободим от посредствеността и некадърността!
86
2
 
5
 
! Отговори
УФСЪ преди 13 години
идват избори, сви..и правим всякакви, само и само да ни изберат, щото ако не сме на власт, на "Ге. Ме-то" ни чакат.Четири загубени години за Софиянци, 4 години от СОС взимаха пари, какво предлагаме ли? празни обещания и мечти.ми то селската чест докато научи откъде се влиза в общината и то земе, че им свърши мандата!!резил!!!!!!!
85
2
 
14
 
! Отговори
българин преди 13 години
Не разбрахте ли,че Фандъчкова , с манталитет на "дружинна ръководителка" не е за тази работа!!!
84
2
 
13
 
! Отговори
Vikito преди 13 години
Нещо продължава да е сбъркано в администрацията на София! За детските градини - правилата за прием пртиворечат на редица закони- чл.6, ал.2 от Конституцията, Закон за насърчаване на заетостта, чл. 13 от ЗМСМА, Закон за народната просвета и Наредба 7 за броя на деца в групи в ОДЗ и ЦДГ, Закон за защита от дискриминация... Има и излезнало Решение на КЗД, с което критерии 2 и 5 се обявяват за дискриминационни!!! и т.н., и т.н. Радвам се, че РАЯТА се пробужда вече...
83
3
 
15
 
! Отговори
Марти преди 13 години
"За случилото се объркване Фандъкова отбеляза, че трябва да бъде поета лична отговорност"ами в случая според мен е ясна личната отговорност...Тя е единствено и само на кмета и няма имъкване.Ако се оставила да бъде подведена трябва да си подаде оставката,защото явно не разбира за какво става дума,а ако е разбрала и е допуснала да се случи,пак отговорността е нейна,защото тя е забъркала кашата.Точно и ясно!Някой платен герберолизец да има нещо против?
82
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези по селата около София дето искат ниски данъци и обясняват колко е зле, защо като продават къщите си искат по 300000 евро. Значи в единия случай е супер лукс, а в другия селска къща, ами те да се уточнят какво точно са. Не защитавам общината, напротив там цари пълна некомпетентност и безхаберие, но пък и хората голямо тарикатеене му удрят.
81
1
 
4
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
ДО БАЦЕ КОЙ Е БУДА-МВР ИЛИ ДАНС.
80
2
 
27
 
! Отговори
сдф преди 13 години
Избори идват , затова дадоха заден ход...
79
2
 
25
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
В правителствения кабинет телефона звъни- Ало кого търсите ?- Някой от правителството на Борисов.- Това правителство падна, власта е в ръцете на народа - телефонът се затваря.След 2 минути пак звъни.- Ало някой от правителството на Борисов!- Господине нали Ви обясних че Борисов падна !- Да знам, но е толкова приятно да го чувам.......
78
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е лесно да си некомпетентен. Променяни са зоните през този период, просто учительницата не знае, въпреки че половината от тези 12 години е била кмет или зам. кмет. Това да беше единственото дето не знае за град София....
77
2
 
31
 
! Отговори
Джони преди 13 години
Кметицата да обясни защо гласуваха 800 000 лв. безвъзмездно помощ за фондацията на Цв. Бориславова "Кредо Бонум " ? На светло или на тъмно ?
76
3
 
16
 
! Отговори
баце преди 13 години
*** скача как и заповяда сводника Буда.
75
3
 
37
 
! Отговори
nqkoi si преди 13 години
Фандъкова трябва да си подаде оставката в комплект с главният архитект Петър Диков - НЕЗАБАВНО. София трябва да има кмет, а не кметица и да се намери свестен архитект. А не да умуват как да въвеждат сини, зелени и не знам си какви зони. ПРЕСТАНЕТЕ ДА ОГРАБВАТЕ НАРОДА !!!