Общината експресно отчуждава имоти за гробище

20 дка земя ще се присъединят към "Бакърена фабрика" тази година
Обновена: 29 мар 2011 17:32 | 29 мар 2011 17:32,
5
Общината експресно отчуждава имоти за гробище
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Столичната община приоритетно отчуждава терени за увеличаването на територията на гробищния парк "Бакърена фабрика".

Това каза заместник-кметът Ирина Савина пред БТА по повод на информацията, че до месец новите места в гробището ще свършат.

Савина обясни, че тази година към територията на гробищния парк ще се присъединят общо 20 декара, като за 11,5 декара вече са издадени заповеди за отчуждаване за общо 2,4 млн. лв.

Общината вече е заплатила един милион от тези пари.

За проблемът с местата в „Бакърена фабрика“, съобщи директорът на общинското предприятие „Гробищни паркове“ Венцислав Григоров. Той участва в дискусия за повишаването на сигурността в гробищните паркове, инициирана от комисията по обществен ред и сигурност в СОС.

Григоров каза, че основният проблем със сигурността в гробищните паркове идва от занижената численост на пазачите от страна на охранителната фирма.

По думите му, въпреки че в Централните гробища има 320 индивидуални паметници на културата, за тях не се превеждат пари за поддръжка от държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
ми преди 13 години
С право хората казват-злото е толкова голямо и невидимо по размери .че не можем да го елиминираме.Аспектите на въздействие върху нормално мислещите са разнообразни и непредсказуеми.Технологичните съоръжения и модерните радиобомби могат да елиминират и най-добронамерения индивид и интелектуалец.ползвайки измамни трасета и честоти с убийствени размери.Дори най-новата модификация на зъболекарския стол може да ти причини рани около устните и инфаркт от оборотната честота.
4
0
 
7
 
! Отговори
Роми изнудват преди 13 години
От 3-4 год. ми се налага да ходя често на Центр.гробища.Винаги там се мотаят роми,личи,че не са от гробищния персонал.В делнични дни,а понякога и в събота,ако наблизо няма хора,като те видят,че си сама,се приближават и настояват те да поемат грижа за гроба,до който стоиш - щели да го наглеждат някой да не го повреди,да го подпълват с пръст,ако спадне и т.н.Не смееш да откажеш.Ако не дадеш някой лев"предплата",намираш после паметника осакатен.Дадеш ли пари,повече тези роми не се мярват.Изнудвачи!
3
0
 
8
 
! Отговори
Има разни откачени преди 13 години
Ако щете,вярвайте,има хора,които вярват в магии.Случи ми се да видя такива- мърморят заклинания,взимат пръст от пресни гробове,като видят,че се задава човек - бягат,после пак се връщат. Чак да те е страх да отидеш на гробищата в делничен ден или по-рано сутрин.Има и фалшиви свещеници - за това предупреждават в гробищната църква.Видях веднъж младеж с расо под мишница и калимявка на главата -приближава се,където има сама жена до гроб и пита"Имате ли нужда от ритуални услуги?"Личеше му,че не е поп.
2
0
 
7
 
! Отговори
Има крадци,има луди преди 13 години
Проблемът за охраната на гробищните паркове и особено на Централните е серозен!Преди няколко години почина мой много близък човек.Оттогава ходя по-често на Централните.Случва се какво ли не.Преди около 2 год.непозната жена ми се оплака,че в делничен ден била нападната там от ***-жена и момче.Отървал я случайно минаващ мъж,но *** успели да й изкълчат ръката,докато й дърпали чантата. Веднъж отидох много рано в неделя, видях булка с воал до един гроб,наблизо стоеше момък.Какви бяха,не знам.
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Единственият бизнес в България, който ще просперира-гробищния.