Анатомия на едно управление

Христина Митрева подала оставка, за да не блокира работата на НОИ
Обновена: 18 май 2011 18:43 | 18 май 2011 16:01, Екип на Dnes.bg
279

 

Само година след като ГЕРБ назначиха Христина Митрева като управител на НОИ, парламентът освободи жената, която от 1997 г. работи като експерт в системата на осигурителния институт.

На пресконференция Митрева разясни какво е преживяла за 1 година управление на ГЕРБ.

Още по темата

Ето хронологията на събитията, които представи бившата шефка на НОИ, от назначаването й на поста:

1. 2009 г. – с назначаването й от ГЕРБ дават списък на Христина Митрева от 17 имена на техни привърженици, които трябва да заемат директорски постове в регионалните центове на Осигурителния институт. За да избегне силния натиск, Митрева поставя всички шефове на изпит. Резултатът : 4-ма директори на ГЕРБ, за които Митрева твърди, че са изключително добре подготвени, 18 от „старите“ шефове се преназначават.

2. Актуализацията на Бюджет 2010 г. и Бюджет 2011 г.: Въпреки изказаното мнение от Митрева, че трябва да се актуализира и бюджетът на НОИ, това не се случва.

3. Два месеца управителката на НОИ е подложена на изолация от страна на финансовото и социалното министерство. От нея страда и работата на института, а оттам – и всички граждани, уточни Митрева. С принципала си министър Тотю Младенов се виждат само на съвещанията на Надзорния съвет. НС приема Закон за надомната работа без участието на експерти на НОИ при обсъждането му. Не се търси позицията на института и по въпроси, които са пряко свързани с работата му.

4. Христина Митрева научава за оставката си от медиите.

5. При срещата й с финансовия министър Симеон Дянков в понеделник той ясно е казал, че съвместната им работа трябва да приключи. По думите на Митрева, е заплашил институцията с още по-голяма изолация.

Христина Митрева прогнозира, че след няколко месеца ще се проведе реалният дебат за бюджета, а именно – събираемостта на данъците. Тогава според нея ще се заговори за истинския проблем – обективната картина на пазара на труда и на икономиката.

По време на цялото си изказване в НОИ Митрева многократно беше аплодирана от колегите си, които я изпратиха на крака. Тя самата на няколко пъти се просълзи. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
3
 
22
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Не съм фен на Митрева, подразни ме с това обезщетение от 31 х.лв. за неползвана отпуска, но сега шапка й свалям!Достоен човек! И заби силен шамар на мутренското управление!
232
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото е по-тесен кръгът на облагодетелстваните, толкова по-малко хора ще знаят .
231
9
 
3
 
! Отговори
знаещ преди 12 години
истината - имаше натиск за 2 /ДВАМА/ директори Плевен и Кърджали единият се яви на конкурс и го спечели другия не се яви справка страницата на НОИ от останалите вкл и стари "спечелили" има фрапантни победители кадрова политика - всички от Бодра смяна остават независимо от възрастта и моженетощо не каже и грешките си - обслужване на интереси извън герб и т.н.не само тя всички били на позиции последните години да си ходят бойко да ги сменя има хора отвътре които знаят и могат НАВСЯКЪДЕ
230
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Корупцията в страната не е намаляла, а претърпя метаморфоза. Просто отива в "правилните" ръце. Мой близък е рекетиран от вожда срещу голяма сума пари да заеме отговорен пост. Нищо, ама нищо ново не се е случило откакто ГЕРБ са на власт, освен че искат всичко за себе си. Другите поне оставяха по малко гювеч и за хората.
229
6
 
5
 
! Отговори
знаещ преди 12 години
на вниманието на всичкимитрева би готова за управител 2000-та година - не стана /справка неофициалния раздел на ДВ в каква фирма с участието на първия управител николов е участвала/митрева 2010 г. - единственото решение с/у ушев /жалко че не знаеха и сега не знаят че има и други можещи/ само че никъде не е показала записката от 2008 г. по повод актуализацията на пенсиите от м. октомври 2008 г. там дефицита е 1,5 милярдаЗаключение - добре че си отива НОВИЯТ труден избор много труден
228
1
 
23
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
Всички болни от герболеза герболетки ревнали срещу жената а не се усещат, че вашият шеф Тиквобойко я назначи с презумция да му върви по свирката и когато тя отказа, да назначи 17 мекерета от ГЕРБ той я уволни. Ама нормално е да не назначи хора от герб защото те за нищо не стават!
227
6
 
11
 
! Отговори
уж социално осигорен преди 12 години
Тази просьлзената си взе навремето полагащите и се пари за неползвана отпуска.По памет около 40 000 лв.Ценен кадьр.Сега просьлзена ще си вземе и полагащите и се 6 заплати; и сигурно още някой лев от неизползвана отпуска.Ей такива са ни всичките рьководни фактори;затова ще бягат от тая абсурдна дьржава....
226
4
 
18
 
! Отговори
А сега... преди 12 години
Щом не си зад гърба на премиера, когато открива магистрали, детски градини и др. значи си в немилост !!!
225
11
 
9
 
! Отговори
лили преди 12 години
Защо чак сега се сети да говори Христинка? Досега амнезия ли имаше? Наглост и нахалство - на 62 години да прави циркове и да реве.
224
1
 
2
 
! Отговори
paketa преди 12 години
V na4aloto na demokraziqta se dadoxa pensii na xora bez kakavto i da e trydov staj,otkradnaxa parite ot ergenskiqt danak i togava i sga ne kakto v DEMOKRATI4NITE DARJAVI,a po INERZIQ I ZA PO lesno KRADENE YDRAJKITE ZA PENSIONNO OSIGYRQVANE OTIVAT OT LIZATA NE PAK V CAOTVETNOTO LIZE,A V OB6TA NEKOTROLNA KASA-tova zna4i,4e NE GRADIM DEMOKRAZIQ t.e YPRAVLQVAME PENSIONNIQ FONQ KAKTO KOMYNISTITE,AGOVORIM,4e SME PROTIV TQX?
223
0
 
13
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
През 2008 г. анти-белите фашуги Станишев, Кобурга, Доган спряха СПО ( Семейното подоходно облагане)Накратко СПО е американска практика - семействата които имат деца и които ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ, в края на годината ИМ ВРЪЩАТ част от платените данъци, според броя и възраста на децата, които отглеждат.Хубаво, ама "самотните" *** с по 10 до 23 чаавета, които никога не са работили в живота си, и които НИКОГА НЕ СА ПЛАЩАЛИ ДАНЪЦИ, не могат да получат никакви детски чрез СПО.Затова горните трима го спряха ...Когато Митрева стана зам-социален министър, тя каза, че тази система на плащане на детски на калпак, НЕ Е СПРАВЕДЛИВА. И че ще върне СПО. Ауууууууууу ...Новите 4-*** анти-бели фашуги Бойко Борисов, Волен Сидеров, Иван Костов, Мартин Димитров веднага я "избраха" за шеф на НОИ, и по този елегантен начин, я извадиха от МТСП ( Министерство на труда и социалната политика). След като я натириха, повече не се чу и дума за въстановяване на СПОСега дойде ред за окончателното елиминиране на Митрева. Когато искаш да махнеш някого, винаги ще намериш някаква УЖ причина. Но истинската причина е тази ....ТЯ СЕ ОПИТА ДА ВЪЗТАНОВИ ЧРЕЗ СПО, СПРЕНИТЕ ПРЕЗ 2002 г. ДЕТСКИ, НА БЕЛИТЕ НЕ-*** СЕМЕЙСТВАИменно това е "вината" и !!!
222
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази е голям наглец.Трябвало много по рано да я издухат и да върне парите.
221
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Горката пенсионерка, взела 30 хил. премии. Горката бедна, онеправдана душица, вземаща по още 700 лв месечно за 'консултации'. Стиснала кокала и не пуска! С зор и сълзи си подаде оставката. Късно я уволнихте! Няма достойнство и чест в тази държава !
220
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ББ, отдавна трябваше да ги изметеш всички *** от властта. Никакви компромиси с тия ***, щото после ти се качват на главата. На следващите избори - пълна победа на ГЕРБ.
219
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква футболна драма, достойна за перото на Шекспир. Колко лоши са от ГЕРБ, че са искали да изметат червените назначения в НОИ.
218
2
 
26
 
! Отговори
Избирател преди 12 години
Българи, раздвижете си мозъчните клетки!Когато есента отидете да гласувате и се колебаете в избора си,пуснете бюлетина дори и за магарето на съседа си, но не и за тази *** от мутри и милиционери-некадърници, която сега се гаври с НАС!
217
2
 
20
 
! Отговори
Стоян преди 12 години
Още един пирон в ковчега на гадните мутри. Боко, Бокоооо, до тука беше!
216
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Христина Митрева научава за оставката си от медиите."Хахаххаха. Гърбава работа, какво очаквате :) Те всички гърави научават от там за оставките си, затова вместо да работят, по цял ден следят телевизията - да не би вожда да има някакви конкретни заповеди за тях от малкият екран или просто си играе с ножиците :)))
215
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази година месец юли има 5 петъка, 5 съботи и 5 недели. Това се случва веднъж на 823 години и се нарича ''торбичките за пари''. По тази причина копирайте това съобщение, разпространете го и до 4 дни парите ще пристигнат при вас. Това е според философ...ията на ФЪН ШУЙ. Който го прочете и не го копира ще загуби пари... Нека си опитаме късмета
214
4
 
22
 
! Отговори
ИСКРЕН преди 12 години
*** от ГЕРБ усещат края, и търсят начин да го отдалечат. НЯМА ДА СТАНЕ ! ГЕРБ е туморът на България! Да се махат, докато не е станало късно!