Анатомия на едно управление

Христина Митрева подала оставка, за да не блокира работата на НОИ
Обновена: 18 май 2011 18:43 | 18 май 2011 16:01, Екип на Dnes.bg
279

 

Само година след като ГЕРБ назначиха Христина Митрева като управител на НОИ, парламентът освободи жената, която от 1997 г. работи като експерт в системата на осигурителния институт.

На пресконференция Митрева разясни какво е преживяла за 1 година управление на ГЕРБ.

Още по темата

Ето хронологията на събитията, които представи бившата шефка на НОИ, от назначаването й на поста:

1. 2009 г. – с назначаването й от ГЕРБ дават списък на Христина Митрева от 17 имена на техни привърженици, които трябва да заемат директорски постове в регионалните центове на Осигурителния институт. За да избегне силния натиск, Митрева поставя всички шефове на изпит. Резултатът : 4-ма директори на ГЕРБ, за които Митрева твърди, че са изключително добре подготвени, 18 от „старите“ шефове се преназначават.

2. Актуализацията на Бюджет 2010 г. и Бюджет 2011 г.: Въпреки изказаното мнение от Митрева, че трябва да се актуализира и бюджетът на НОИ, това не се случва.

3. Два месеца управителката на НОИ е подложена на изолация от страна на финансовото и социалното министерство. От нея страда и работата на института, а оттам – и всички граждани, уточни Митрева. С принципала си министър Тотю Младенов се виждат само на съвещанията на Надзорния съвет. НС приема Закон за надомната работа без участието на експерти на НОИ при обсъждането му. Не се търси позицията на института и по въпроси, които са пряко свързани с работата му.

4. Христина Митрева научава за оставката си от медиите.

5. При срещата й с финансовия министър Симеон Дянков в понеделник той ясно е казал, че съвместната им работа трябва да приключи. По думите на Митрева, е заплашил институцията с още по-голяма изолация.

Христина Митрева прогнозира, че след няколко месеца ще се проведе реалният дебат за бюджета, а именно – събираемостта на данъците. Тогава според нея ще се заговори за истинския проблем – обективната картина на пазара на труда и на икономиката.

По време на цялото си изказване в НОИ Митрева многократно беше аплодирана от колегите си, които я изпратиха на крака. Тя самата на няколко пъти се просълзи. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
6
 
3
 
! Отговори
paketa преди 12 години
tazi babi4ka ne e ednstveniqt savesten slyjitel oblajil se s karvavite pari na danakoplatzite-pozvolila si da vzeme 30 bona nepravomerno,a ostavila sira4etata bez nasledstveni pensii,dopysnala konflikt na iteresi-EGA TI EKSPRTA!!!!!!
192
14
 
11
 
! Отговори
Парашутистка преди 12 години
Спуснаха я с парашут, изстрелват я с катапулт...Обаче тя се сърди...Някаква незаменима бабичка, дето си мисли, че е супер подготвена...
191
2
 
5
 
! Отговори
Detektiff преди 12 години
E, gospoda upravlyavashti? Smyatate li , che tazi jena shte e edinstveniyat savesten slujitel, koito bi govoril otkrito za metodite vi na upravlenie? Davate li si smetka, che zayavenoto jelanie na 200 000 bulgari da napusnat stranata, pak se koreni vav vashata "kompetentnost", "dobrosavestnost" i "izpalneni sotsialni angajimenti".
190
3
 
21
 
! Отговори
НОИ преди 12 години
ОТ УРЕДЕНА ДЪРЖАВА С ФУНКЦИОНИРАЩА ИКОНОМИКА И СТАБИЛНО УПРАВЛЕНИЕ,ГЕРБ ПРЕВРЪЩАТ НАШАТА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВСЕ ПО-ФАРСОВА И ВСЕ ПОВЕЧЕ ДЪРЖАВА НА АБСУРДА.ПРОКУРАТУРАТА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАНИМАЕ С ПОСТЪПЛЕНИЯТА В НОИ И КЪДЕ ИЗЧЕЗНАХА ЕДНИ 220 000 000 ЛЕВА ОТ ОСГУРОВКИТЕ НА ХОРАТА.АКО НЕ СА,ЗАЩО НЕ СА СЪБРАНИ, АКО СА СЪБРАНИ ЗАЩО СА ВКАРАНИ В ОБЩИЯ КЮП И КЪДЕ СЕ ДЯНАХА.МИТРЕВА СИ ОТИВА,ЗАЩОТО Е НЕУДОБНИЯ СВИДЕТЕЛ.ТЕЧ ОТ ХАЗНАТА ИМА И НЯКОЙ Е ОТГОВОРЕН ЗАТОВА-ФИНАНСОВИЯ,СОЦИАЛНИЯ И НАЙ-ВЕЧЕ БОКО- ОТБОР ЮНАЦИ
189
14
 
6
 
! Отговори
там преди 12 години
трябваше да дойде Дянков от Америка за да се разбере що за експерт е била 15 год.същата си беше гушнала трийсет и няколко хил.лв .от разсеяност,но сега демонстрира добра памет.
188
3
 
38
 
! Отговори
НОИ преди 12 години
ПРОСТАКЪТ СИ Е ***.АКО НА НЯКОГО НЕ МУ Е ЯСНО СТАВА ВЪПРОС ЗА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА БЪЛГАРИЯ БОЙКО БОРИСОВ.НАГЛОСТТА И ДЕБЕЛОКОЖИЕТО,ГРУБИЯНСКИТЕ ИЗЦЕПКИ И МУТРЕНСКОТО ВИСОКОМЕРИЕ,ВЕЧЕ ПРЕЛЯХА ЧАШАТА.ГРАНИЦАТА НА ТЪРПЕНИЕТО Е ПРЕМИНАТА.ТОЗИ ОТКРОВЕН ЛЪЖЕЦ ПРЕВРЪЩА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВСЕ ПО-ФАРСОВА ДЪРЖАВА.ВЛАСТТА В ДЪРЖАВАТА ВЕЧЕ НЕ ПРИНАДЛЕЖИ И НЕ ПРОИЗТИЧА ОТ НАРОДА,КАКТО Е ПО КОНСТИТУЦИЯ,А НА МУТРИТЕ И ТЕХНИЯ АНТУРАЖ.ТАЗИ ЖЕНА Е ИЗКУПИТЕЛНА ЖЕРТВА НА НЕКАДЪРНИТЕ НАГЛЕЦИ.
187
21
 
3
 
! Отговори
Рос преди 12 години
Тая като е назначаваха да сте чули нещо от нея.Сега се прави на обидена. Има по-умни от нея, които са решили, че не може повече.Няма незаменими. Това , че се оттегляла с достойнство с тия приказки вече звучи жалко.. Просто поредната обидена бабичка.
186
1
 
18
 
! Отговори
Да преди 12 години
Времето на *** от това правителство изтича.Вожда Винету бърза да намести правилните хора на правилните места.Скоро след местните избори ще има предсрочни парламентарни.Следващите,които ида са те,ще заварят държава в руини.Тежко на българския народ,чиято е вината за избора на герб и винету.
185
1
 
19
 
! Отговори
гошо пушача преди 12 години
аз лично на тая жена и вярвам за всичките тя неща който казаили е голяма актриса но според мен каза истината жалко за хубавата ни държава 15 години се опитвам да остана тук но не ми позволяват
184
2
 
26
 
! Отговори
Пенсионер преди 12 години
Единственият с мъжко поведение от управляващия екип на Борисов се оказа една крехка дама- г-жа Митрева.Моите уважение към нея. Да е жива и здрава.
183
4
 
29
 
! Отговори
До Белия Водач преди 12 години
Вярно, няма незаменими хора, няма и незаменими Премиер Министри. Незаменимите са единици и те не желаят да бъдат политици. Според моето скромно мнение, г-жа Митрева доста дипломатично обяви в каква диктатура "живеем". За кой ли път ще напиша с мъка - децата ми напуснаха България заради БСП и Мадридския наглец, но не желаят да се върнат заради мутрата Премиер. Това е жалката истина - половин млн. нови емигранти се очаква да има тази година.ПоздравиСпонги
182
0
 
4
 
! Отговори
180+ преди 12 години
..глоби.или като си плащаш гражданската плащаш и данък в/у сумата-нищо че си плащаш данък МПС(и това не е идея на застрахователите).От всякъде се чудят как да запълнят бюдежета(което няма нищо лошо) но способите за запълването му са повече от абсурдни и нечовешки.минималната работна заплата се развнява на 96л бензин-сигурно в сомалия е по-ефтин....с електроцентрали плащаме от най-скъпия ток. със заводи и земи за слънчоглед плащаме скъпо за олио
181
0
 
1
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ПРИКАЗВАШ НАИЗУСТ .. ТЕ ТЪЙ ВИ НАБИВАТ У ГЛАВИТЕ ОТ ПАРТИЯТА :) МЪГЛИ *** .. ТО СЕ ВИДИ ПО РЕЗУЛТАТИ:)
180
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не и бях фен, но ми стана мъчно за нея.ДЯНКОВ трябва да си ходи
179
3
 
24
 
! Отговори
за пореден път преди 12 години
това правителство ако ще и с най-чистите и безкористни идеи да е (което хич не ми се вярва) няма капацитет и мисъл да постигне целите си.тая женица сигурно е една от малкото вършещи си работата,защо уволни всички от КАТ(за сложи свои)-няма обвинение,порицание проверка ако се съмняват в нещо ами ПЕНСИОНИРАНИ хорица.гаранционния фонд праща писма на всички които не са имали през цялата гофина ГО на ПС с регистрация в които заплашва,че ще глобява и ще запорира заплати а дефакто ГФ няма как да те гло
178
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
177 - *** ти не знаеш, че има и бюджетно право! Дори има Закон за устройството на държавния бюджет, има и за местните бюджети:) Просто парче си! Много просто и то вече с прогресия:)
177
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
171 - У дома съм си:) Не монтирам дюнери за антитерор:)
176
5
 
5
 
! Отговори
Калин преди 12 години
КАКВО БЮДЖЕТНО ПРАВО БЕ .. ВСИЧКО ЩЕ ИЗМИСЛИТЕ САМО И САМО ДА ОТБИЕТЕ НОМЕРА С ГРАБЕЖА .. ГРУПИРОВКА!
175
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Айде на бас, че до няколко часа ще скочи Станишев да яха работата и да наглася и той настроенията в негова полза."E, ти какво предлагаш да направи? Да агитира за ГЕРБ?
174
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
173 - Не крещи бе! По-умен няма как да станеш:) А бюджетното право ти е толкова далечно, ама толкова:) В смъртоносната комбинация на ниският ти интелект се получава интелектуално самоубийство:)