17 ранени при катастрофа между трамвай и маршрутка*

Няма загинали при тежкия инцидент
Обновена: 20 окт 2011 17:21 | 20 окт 2011 15:42,
138
17 ранени при катастрофа между трамвай и маршрутка*
Снимка: Булфото
Най-малко 17 души са ранени при тежка катастрофа между трамвай и маршрутка, станала малко след 14 часа на кръстовището на бул. "Патриарх  Евтимий" и ул. "Граф Игнатиев" в София. Загинали при тежкия инцидент няма. 
 
Трамваят се движел по линия номер 10 и се ударил в минаващата маршрутка, което е предизвикало верижна катастрофа с участието на общо 4 превозни средства.
 
По първоначални данни сериозният инцидент е предизвикан от водача на трамвая, който минал на червен светофар.
 
Той се блъснал маршрутка №35. Тя се завъртяла и се ударила в лек автомобил "Ауди". След това трамваят се ударил в друг трамвай с №12, който бил пред него.  
 
Седем линейки са пристигнали на мястото на тежката катастрофа, съобщиха от здравното министерство. 
 
По първоначални данни 17 души са транспортирани в три болници. Сред пострадалите има 3 деца - момченце на 2 г. и две момчета на по 15 г.
 
12 души са постъпили в "Пирогов" към 15,30 часа след тежкия инцидент, като две жени са в противошокова зала, съобщиха от спешния център. Едната пострадала е с тежка контузия на главата, а другата с тежки разкъсни рани. Една от по-тежко пострадалите жени е била пешеходка. 
 
Други трима тежко пострадали, които са жени, са настанени във ВМА. Те са в съзнание, контактни и адекватни, в момента се провеждат комплексни изследвания за установяване на травмите им, съобщиха от болницата. 
 
27-годишната Ц. Г. Г. е в по-тежко състояние, с обилно кървяща рана на главата и съмнение за черепно-мозъчна травма. В. Ц. К. на 19 г. е с контузия в шийната област и леки охлузни рани. С. С. И. на 56 г. е с травма на главата и съмнение за комоцио.  
 
Други двама пострадали са приети в УМБАЛ „Царица Йоана”.
 
Вече е възстановено движението на трамваите по ул. "Граф Игнатиев", съобщиха от Столична община. 
*Информацията е актуализирана в 17,10 часа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
2
 
! Отговори
бивш ватман преди 12 години
Май си ми бил колега защото е точно така. Изгорял е бушона на Статичния преобразувател вследствие на което трамвая няма управляващо напрежение от25 V. От тук трамвая става неуправляем. Това налага извода ,КОЙ е виновен: А това е управлението на СКГТ трам-ваен електротранспорт. Тези хора вече няколко пъти внасят бракувана техника. Живеещитев жк Люлин са го изпитали това на собствен гръб. тази тема е безкрайна
134
1
 
1
 
! Отговори
ANONIMNA преди 12 години
AZ LI4NO NE OPRAVDAVAM VATMANA,NO MAR6RYTKITE KARAT ,KATO BESNI VSE EDNO VOZIAT 4YVALI S KARTOFI VE4E SAM SE ZAKLELA,4E NA TAKOVA PREVOZNO SREDSTVO NE SE KA4VAM EDIN EDINSTVEN PAT PATYVAX S MAR6RYTKA OT 5-TE KIY6ETA DO BYSMAN4I I SE VTRESTIX NA 4ARIGRADSKO KARA6E MOZE BI S 160 TROINO ZADMINAVANE I YZASIA POSMARTNO VE4E NE SE KA4VAM NA TEZI PODVIZNI KOV4EZI
133
1
 
0
 
! Отговори
лоло преди 12 години
голям експерт си бе еййй,нали не си бил ти на мястото на горката жена,нали се сещаш какъф шок и ужас е
132
1
 
12
 
! Отговори
123 преди 12 години
Искам да кажа , че спирачките на трамвая са били повредени, защото точно преди въпросния светофар има спирка на която е щял да спре ватмана а не да я прелети... Просто с тия бракувани по другите държави трамваи (ковчези) не е безопасно нито за пътниците ,нито за ватманите... Наливат се хиляди левове да се преработват стари мотриси... Сега ще си измият ръцете с ватманката - и директора на столичния електотранспорт и политиците...Един бушон да изгори всички спирачки изчезват
131
5
 
5
 
! Отговори
Dmode преди 12 години
Нали щяха да спрат маршрутките.Колко катастрофи стахана с тях. Просто карат като камикадзета, видно е че са опасни и за пътуващите в тях и за околните.Трамвайте в София са известни с това, че се влачат едва едва. Айде от общината, който лапна рушвета, за да оставят маршрутките, да си понесе отговорността.
130
1
 
18
 
! Отговори
Bubbles преди 12 години
Катастрофата стана пред очите ми, първата линейка дойдеслед около 10 мин. от посока пирогов. Чудя се къде са били тези от първа градска...
129
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първа Градска Болница е на 40/50 м от катастрофата,защо не са дошли веднага лекари от там,ако само Пирогов работи , другите болници и лекарите в тях за какво са ,само да изследват кръв и урина ли ? Защо случайните граждани помагат а лекарите не!?
128
6
 
15
 
! Отговори
Томас преди 12 години
128Че кой ти е казал, че съм в софия - да не съм луд - в сф не искам да ми стъпи крака.
127
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първата линейка действително пристигна след 5 минути. По това разбрах, че е катастрофа. С колегите се надявахме, че трясъкът е от боклукчийски камион. За жалост не бяхме прави :(((((
126
1
 
11
 
! Отговори
Борисов преди 12 години
Гледах репортажа от мястото и казаха,че трамвая се е движел с висока скорост(спирачките работели,тествали ги след това) не е ли трябвало да спре на спирката, преди светофара..непонятно ми е..
125
6
 
5
 
! Отговори
ицо преди 12 години
Tomas какво пишеш ти бе човек,какви кайсии какви глупости,ква колежка от софия,ми кво правиш в София стои си ан село и си разменяий инстументи и машини с комшията и яжте кайсии от тия големите и хубавите...
124
3
 
7
 
! Отговори
Zitter преди 12 години
112В София при спешен случай често идва не по рано от 3 часа.....
123
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ватман с 30 години стаж, и какви са възможните причини- На новия трамвай не са му работили спирачките - невъзможно преди избори, или пък на ватмана му е писнало да обикаля мръсната София толкова години!
122
4
 
12
 
! Отговори
Шофер преди 12 години
........а ватманите се мислят за Батмани.
121
1
 
1
 
! Отговори
Томас преди 12 години
122Ами като не се връщат спира да им дава и толкова - никой не може да те накара да им даваш на сила :)
120
1
 
6
 
! Отговори
hasan преди 12 години
bog da im e na pomost nestasten insident dano nyama po tejki postradali
119
1
 
19
 
! Отговори
до 119 преди 12 години
Баща ми и майка ми след пенсионирането си отидоха на село. И татко има доста инструменти и машини, но текат в посока от него към комшиите, а обратно не се връщат. За услуги от тяхна страна изобщо не става дума. Не знам как е в другите окръзи и села , но тези селяни от Дупнишко винаги са били с типичния манталитет- използване до дупка.Ходейки по Родопите, подбалканските градчета и по някои други места, виждам че хората са готини, обаче тия не.
118
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
KARAITE BESNO I PO REDOVNO SHTE IMA EKSHANI PO ULICITE NE VI DOIDE AKULA V GLAVATA DA SE KARA VNIMATELNO I OTGOVORNO VSE PAK VOZISH IA JENATA IA DECATA A I OPASNOST IMA I ZA PESHEHODCI AMA KAKVO VI PUKA NA VSICHKI SHOFIORI
117
1
 
12
 
! Отговори
Ъпсурдака преди 12 години
Като стрида във маршрутките...
116
6
 
6
 
! Отговори
Томас преди 12 години
яна На село все още има запазени човешки отношения между хората. Поддържат се приятелски и роднински връзки. А в града често се случва врата до врата да живеят хората, но да не се поздравяват дори. Комшията ми на село има доста инструменти и машини, когато се наложи аз отивам в тях за помощ, когато на него му трябва той идва, имам познати, с които също си помагаме - друг е живота на село. Преди години бях занесал на една моя шефка кайсии в сф - тя не беше виждала толкова едри и вкусни кайсии.