Ранените от катастрофата с маршрутката са стабилизирани

Две жени са претърпели сложни операции в "Пирогов"
Обновена: 21 окт 2011 08:42 | 21 окт 2011 08:29,
41
Ранените от катастрофата с маршрутката са стабилизирани
Снимка: Булфото

Двете жени, които пострадаха най-тежко в катастрофата между маршрутка и трамвай в четвъртък са стабилизирани, съобщиха от "Пирогов". Те са претърпели сложни операции.

Пешеходката Н.Д. на 34 г. е приета в шок, с огромна разкъсно контузна рана на лявото бедро и голяма кръвозагуба. До късно през нощта тя е оперирана, кръвоносните съдове са възстановени.

Още по темата

Настанена е в централна реанимация.

Пациентката е на апаратно дишане, шоковото състояние е овладяно и е относително стабилна. Това каза доц. Стоян Миланов, началник на централна реанимация.

С.Т. на 23 г., която е пътувала в маршрутката, е приета със счупване на черепа.

Оперирана е, стабилна, в ясно съзнание и контактна, каза д-р Михаил Захаринов, началник на детското неврохиругично отделение, където е настанена пострадалата.

17 души бяха ранени при тежката катастрофа между трамвай и маршрутка, станала на кръстовището на бул. "Патриарх  Евтимий" и ул. "Граф Игнатиев" в столицата. За щастие загинали при тежкия инцидент нямаше.

Трамваят се движел по линия номер 10 и се ударил в минаващата маршрутка, което е предизвика верижна катастрофа с участието на общо 4 превозни средства.
 
По първоначални данни сериозният инцидент е предизвикан от водача на трамвая, който минал на червен светофар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: маршруткакатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
12
 
! Отговори
хъм преди 12 години
Защо ли имам чувството, че единият се е изнасял на жълто, а другият е подкарал на жълто... трамвая ли, маршрутката ли... Това с трамвая, който е минал на червено не ми се връзва, толкоз луда да е ватманката- не е за вярване.
20
1
 
15
 
! Отговори
Лео Месси преди 12 години
Трябва да разследват и колко хора са се возили в маршрутката,защото продължават да ги пълнят до дупка ,като ***!
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Номер 11,така е, че и по-лошо. Като има някаква катастрофа между кола на градския транспорт с някой друг, всички пътници в автобуса/трамвая,тролея/ започват да твърдят, че шофьора от градския транспорт не е виновен. а виновен бил другия. Щото нали, вие с колата, ваш'та мам*, а ние в градския транспорт. От друга страна всички шофьори на маршрутки карат отвратително. Виждал съм го на три пъти.
18
0
 
20
 
! Отговори
Ал преди 12 години
Добра новина! Млади хора са ,дано се възстановят напълно .
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иван Костов е виновен
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вчера някакъв очевидец изкоментира по една телевизия, че линейките са простигнали след 20 минути ...
15
9
 
7
 
! Отговори
do 14 преди 12 години
Не искам да те разочаровам,но веднъж минеш ли под ножа в операционната от теб пълноценен човек никога няма да стане отново,но поне болките и по-трудния начин на живот който се разкрива пред теб може да бъде в поносими граници.
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано се възстановят напълно горките! Както казват старите хора, дано да имат дни, ама хубави, пълноценни дни пред себе си.Браво на лекарите!
13
5
 
28
 
! Отговори
Huko преди 12 години
Хм.. За трамвая няма червен и зелен светофар. За него сигнализацията е съвсем различна.
12
2
 
23
 
! Отговори
Ники преди 12 години
Милите,дано се възстановят напълно час по скоро.Поздравления за добрите лекари и така да продължават.
11
6
 
43
 
! Отговори
46 преди 12 години
От градския транспорт в София карат както си искат, правят нарушения, а полицаите никога не им пишат актове или каквото и да било. Полицаите се обръщат на другата страна и въобще не гледат, забележете като се возите. 2 пъти мои познати ги блъскат (виновно) градски превозни средства, а после КАТ пише актове на моите познати!!
10
0
 
27
 
! Отговори
ре преди 12 години
със сигурност ще жертват водачката,все пак идват избори и има тайни които не се казват.няма логика умишлено да не спре,там се кара бавно всеки знае колко е пълно с хора.жалко за всички участници в този тежък инцидент
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега тепърва ще се доказва кой е крив и какво е предизвикало катастрофата, но най-важното е, че хората са вън от опасност! Родителите ми живеят набило и в първия момент направо изтръпнах защото си помислих, че сред пострадалите може да е някой от тях или пък сестра ми. Пожелавам бързо възстановяване на всички пострадали!
8
0
 
24
 
! Отговори
yashinaki преди 12 години
3, Никой не спори, че има и читави лекари, и слава Богу! Но не всички са съвестни, и в това е проблема - да не забравяме за 19 годишната родилка, която е в кома, защото не пожела да си плати "избор на екип" в Шейново! И дано един ден повече хора проумеят, че не всичко е пари!Дано няма и повече такива катастрофи!
7
1
 
12
 
! Отговори
Това преди 12 години
е следствие от модела мафиянски
6
1
 
33
 
! Отговори
Един преди 12 години
Аз, като човек, който ежедневно ползва линиите на трамвай 10 и 12, няма да спра да питам: Защо трамваята по линия 10 е прелетял на червено през кръстовището? Този трамвай бил ли е спрял на спирката, която е преди кръстовището и ако не - защо? Какво щеше да стане, ако пред него не беше мотрисата на линия 12 и се беше врязал в следващото кръстовище на канала? Не трябва да позволяваме общината и платените медии да покрият въпроса със спирачките като евентуално жертват водачката.
5
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
София е голем град. Движението е голямо, няма как от време на време някой софиянец да не го сгази маршрутка или трамвай-неизбежно е. Това са рисковете на големя град. Аз например на село имам други проблеми-докато издоя кравите изтървам хубавите сутрешни блокове по телевизиите и после ме е яд,че съм ги пропуснал и чак сега в девет съм малко свободен. И като се развали времето често оставаме без ток и интернет. И ние на село също страдаме.
4
3
 
16
 
! Отговори
Ne e werno! преди 12 години
брей, таз маршрутка е изгнила почти колкото трамвайа!
3
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички, които тотално оплюват цялото лекарско съсловие е време да проумеят, че има и професионалисти, които работят качествено въпреки всичко. На тези хора - огромна благодарност!
2
2
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Огромни Благодарности на екипите на Спешна Помощ и екипите на Пирогов за това че са помогнали на пострадалите!!!Всъщност те това правят всеки ден и всяка нощ и най малкото е да кажем думичката"БЛАГОДАРЯ"!!!