Ранените от катастрофата с маршрутката са стабилизирани

Две жени са претърпели сложни операции в "Пирогов"
Обновена: 21 окт 2011 08:42 | 21 окт 2011 08:29,
41
Ранените от катастрофата с маршрутката са стабилизирани
Снимка: Булфото

Двете жени, които пострадаха най-тежко в катастрофата между маршрутка и трамвай в четвъртък са стабилизирани, съобщиха от "Пирогов". Те са претърпели сложни операции.

Пешеходката Н.Д. на 34 г. е приета в шок, с огромна разкъсно контузна рана на лявото бедро и голяма кръвозагуба. До късно през нощта тя е оперирана, кръвоносните съдове са възстановени.

Още по темата

Настанена е в централна реанимация.

Пациентката е на апаратно дишане, шоковото състояние е овладяно и е относително стабилна. Това каза доц. Стоян Миланов, началник на централна реанимация.

С.Т. на 23 г., която е пътувала в маршрутката, е приета със счупване на черепа.

Оперирана е, стабилна, в ясно съзнание и контактна, каза д-р Михаил Захаринов, началник на детското неврохиругично отделение, където е настанена пострадалата.

17 души бяха ранени при тежката катастрофа между трамвай и маршрутка, станала на кръстовището на бул. "Патриарх  Евтимий" и ул. "Граф Игнатиев" в столицата. За щастие загинали при тежкия инцидент нямаше.

Трамваят се движел по линия номер 10 и се ударил в минаващата маршрутка, което е предизвика верижна катастрофа с участието на общо 4 превозни средства.
 
По първоначални данни сериозният инцидент е предизвикан от водача на трамвая, който минал на червен светофар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: маршруткакатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
* преди 12 години
Даа, тези не са нормални в марширутките, аз имах едно ПТП с такъв, нямаше точки, полици - нищо, така се беше спекъл, по мокри релси с 60 км./час - да съкрати времето за обиколка и сменил и марширута...Засичат и пречат, това е.В случая, трябва, все пак, наистина да се види кой е виновен и какви са причините, а представяте ли си светофарът на трамвая да е имал две изгорели лампи и да е показвал и той зелено?
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По първоначални данни сериозният инцидент е предизвикан от водача на трамвая, който минал на червен светофар.Това пише в статията от вчера по повод катастрофата. Ще стане ясно кой е виновен, но хората пострадали при катастрофата още дълго няма да водят пълноценен живот.
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Маршрутки има само в Анадола и в София. Разкарайте ги завинаги
38
3
 
3
 
! Отговори
Недоволен преди 12 години
Нали щяха да забранят маршрутките. Докога прелитащи маршрутки-камикадзета ще предизвикват инциденти в столицата. Как очаквате 20 тонен трамвай да спре изведнъж, когато някоя маршрутка го засече. Трамваите имат дълъг спирачен път поради голямата им маса и спецификата на релсовия път.Защо от общината не спазиха обещанието си да спрат маршрутките. Или някой пак даде нещо под масата. Докога смърт, инциденти и беззаконие?
37
0
 
11
 
! Отговори
Alek преди 12 години
Господ да им дава зрдаве и на тях, и на лекарите!!!
36
0
 
7
 
! Отговори
? преди 12 години
Дано всички пострадали се възстановят напълно и бързо!Не разбирам как трамваят може да ускори толкова бързо, за да може с такава сила да удари маршрутката? Нали има спирка на 10 метра преди кръстовището? Хората, които са били в трамвая вероятно са свидетелствали, но защо досега никой не се сети да каже дали ватмана е спирала на спирката изобщо, или просто са я хванали дяволите и е профучала???
35
0
 
2
 
! Отговори
prt преди 12 години
До 32Ок, дори и така да е, като св закрие какво правим, ставаме отново едниствената държава в нещо... елеминирането на обществен транспорт вместо развитието му. По-скоро трябва да слезем от колите и да ходим с него, така е в цял свят... друг е въпроса че трябва да се подмени малко, а съвсем друг е че нашия е наи-евтиния в цяла Европа!
34
2
 
1
 
! Отговори
sudiq vurxoven sud преди 12 години
nemoje da se iska samo ot 4astniq sektor za prevoz i da se spukvat ot iziskavniq i proverki a obstinkite firmi da nqma iziskavaniq i da ne se proveriqvat zastoto nemoje da vozi6 xora kogato 90 procenta ot transporta ne otgovariq na texni4eskite iziskavaniq trqbva i na tqx da se otnem licenza kakto e na 4astnite firmi i za nai malkoto 4e polu4avat i dotaciq ot durjavata
33
1
 
0
 
! Отговори
prt преди 12 години
До 29,Сигурен съм че не си и единсвената с тази мисъл, когато слиза от маршрутката. Но си една от многото, които всеки ден се качва, защотото няма избор. Това се опитах да кажа на номер 23!
32
2
 
0
 
! Отговори
sudiq vurxoven sud преди 12 години
da no vsi4ki obstinski firmi se upravliqvat zle i kraino vreme e durjavata da se namesi s svoite resorni ministerstva da vzimat malki zaplati no putnicite ne sa vinovni za tova nemoje da iska6 cena na bilet 1 lev karta 50 lv a da ne dava6 nisto na svite putnici qsno e 4e trqbva da se zakrie gradckiq transport v sega6niq si vid i da im se otneme licenza
31
0
 
0
 
! Отговори
prt преди 12 години
До 28,Наистина е много трудно, човек да проследи мисълта ти! Почти всички които държат линии на обществения превоз са частни!
30
0
 
4
 
! Отговори
prt преди 12 години
До 27, до тогава до когато по младите склонът глава и почнат да работят за народа, а не за алчноста си. Защото всички плюем бабаитите, но не се замисляме че повечето от нас са способни на почти всичко за да имат повече "кинти". А ватманиките не получават по 2000 лв. заплата :) Все някой друг ни е виновен, определено не сме народ, който първо да погледне себе си.
29
1
 
3
 
! Отговори
mestessa преди 12 години
Всеки път,когато сляза от раздрънканата маршрутка на спирката,благодаря на бог,че съм жива.Пожелавам им бързо възстановяване!
28
2
 
0
 
! Отговори
sudiq vurxoven sud преди 12 години
istinata e 4e tova e defeakto texni4eskoto sustoqnie na gradcki transport v sofiq i tuk e vajna rolqta na ministerstvo na transporta i na dai da sednat ve4e seriozno i da se zamislqt za otnemaneto na licenza na firmata za prevoz na putnici qsno e 4e tova e edinstvenata firma koqto ne otgovriq za prevoz na putnici i prokuraturata moje susto da poiska ot suda otnemane na licenza i da se zakrie tazi firma
27
6
 
4
 
! Отговори
ер4 преди 12 години
Ватманката някакъв бабугер беше,докога пенсионери ще отговарят за живота на по млади!!!
26
1
 
18
 
! Отговори
ехо преди 12 години
Искам да кажа , че спирачките на трамвая са били повредени, защото точно преди въпросния светофар има спирка на която е щял да спре ватмана а не да я прелети... Просто с тия бракувани по другите държави трамваи (ковчези) не е безопасно нито за пътниците ,нито за ватманите... Наливат се хиляди левове да се преработват стари мотриси... Сега ще си измият ръцете с ватманката - и директора на столичния електотранспорт и политиците...Един бушон да изгори всички спирачки изчезват
25
4
 
5
 
! Отговори
prt преди 12 години
Минаването на червено, може на всеки да се случи, а и трамваите го правят просто другите се пазят защото това е машина тежаща няколко тона. Но умишлено да се удариш в друг трамвай, ето това не е нормално, може и ватманката да си има някакви проблеми, знае ли какво и се върти в главата. Все пак спирачките на трамвая са работили и 23-те, беше официално обявено.
24
0
 
7
 
! Отговори
prt преди 12 години
Ами на никой не му се мисли че водач с 30-годишен опит би направил това, но всичко сочи че тя е виновна предвид здравите спирачки. Незнам защо обаче почти никой не говорои за това дори и в новините. До 23 много "мъдро" решение си предложил със сигурност си от масата движеща се с автомобил, защото и с наличието на маршрутки и трамваи просто транспорта не е достатъчен на моменти.
23
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се спрат трамваите и маршрутките от движение!
22
0
 
15
 
! Отговори
John преди 12 години
Не ми се вярва водачката с 30 годишен опит да не се сети да спре. Явно не е можело да се спре. Дано не покрият нещата.