Боевски за дрогата: Скъса ми се чантата, купих нова и...

Не се занимавам с наркотици, заявил шампионът пред властите
Обновена: 28 окт 2011 14:39 | 28 окт 2011 07:00, Красимир Ангелов
391
Боевски за дрогата: Скъса ми се чантата, купих нова и...
Снимка: Reuters

"Чантата, с която пътувах до Бразилия, се скъса и отидох да си купя нова в град Камбуриу. Въобще не съм предполагал, че вътре ще има скрити наркотици. Но ето каква беля стана..."

Това заявил Гълъбин Боевски по време на разпита пред бразилските власти, след като в понеделник  бе арестуван на летището в Сао Паулу с 9 кг кокаин, съобщава „24 часа”.

Олимпийският ни шампион е задържан заради съмнително поведение, преди да се качи на борда на полет 6826 на авиокомпания "Иберия" за Мадрид.  От испанската столица той трябвало да продължи към София.

След направената проверка е намерен кокаин, който бил скрит в стените на чантите и общото му тегло било 9,07 кг. Самият Боевски категорично отрекъл дрогата да е негова.

След обяснението му, че си е купил нови куфари в Бразилия, разследващите му поискали квитанция, но той не могъл да представи такава. Не си спомнял и името на магазина, в който пазарувал. При разпита било изяснено само, че покупката била направена в търговски център в град Камбуриу, щата Санта Катарина, съобщава още вестникът.

15-годишната дъщеря на Боевски Сара, която пътувала с него, също потвърдила това пред разследващите органи. Тя уточнила, че двамата купили чантите три дена преди пътуването обратно за България.

Шампионът и дъщеря му са в Бразилия от 15 октомври. Кацнали в Сао Паулу, а оттам през Навантес същия ден стигнали до град Итажаи, където Сара трябвало да участва в тенис турнира за купата "Санта Катарина". Те отседнали за седмица в местния хотел “Витория”.

Още по темата

В крайна сметка момичето отпаднало на ¼ финал и двамата се приготвили да пътуват. Така по думите на Боевски заради скъсаната чанта отишли до съседния на Итажаи град Камбуриу.

“Не се занимавам с наркотици и никога не съм участвал в такива неща, не съм бил арестуван или разследван до този момент. Нито пък дъщеря ми някога е имала нещо общо с наркотици. Не вярвам въобще тя да е свързана по какъвто и да било начин", е заявил още Боевски пред бразилските власти.

Пред местните органи на реда той премълчал за олимпийските си успехи, а отбелязал само, че има спортно образование и в момента е фитнес инструктор.

Както вече е известно, от Министерството на външните работи (МВнР) официално съобщиха, че  Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести е задържан с 9 килограма кокаин. Оттам са готови да предоставят на щангиста всяко необходимо съдействие за намирането на адвокат.

В родния град на шампиона Кнежа също останаха шокирани от новината за задържането на Боевски.

“В Кнежа уважаваме Гълъбин Боевски. Той е най-успелият ни спортист за всички времена. Прочу ни по света и затова заслужено стана почетен гражданин на Кнежа”, каза избраният за трети мандат кмет Симеон Шарабански.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
0
 
14
 
! Отговори
кока преди 12 години
Абе Олимпииския.В град Итажаи има магазини за всичко.Града е страхотен,едно от малкото места в Бразилия кадето ходиш спокоино по улиците и през ноща.Като всеки град там си има всичко,зависи за какжо си отишал.Аиде не ни прави на *** и си кажи истината и ли си трай ако искаш да живееш по далго.Ама са се посмяли здраво полицаите на историята ти,нали?
299
1
 
24
 
! Отговори
a преди 12 години
Съобщиха, че Гълъбинчо ще отиде в затвор за чужденци, където основно са *** от Нигерия и индиянци от Боливия и Перу. Бедна му е фантазията на този наш тарикат какво ще се случи на седалищните му части.
298
3
 
15
 
! Отговори
пенсиониран тюлен! ! преди 12 години
Ейй такива, като тоя Боевски в Камбоджа ги правех на лютеница.....
297
16
 
9
 
! Отговори
Сара преди 12 години
Татко е НЕВИНЕН! Всички които вярват и искат да помогнат да заповядат във фитнес "Боевски 2000" до стадион Басил Левски и да питат за мен и мама.За цяла нощ и групови посещения, ОТСТЪПКИ!!!Знам номера с топки а и мама не е вчерашна!Заповядайте всички!
296
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е сега ми кажете,че някой от успехите му е бил чист-без допинг.
295
1
 
7
 
! Отговори
сара боевска преди 12 години
айде,стига простотии ,бе тате
294
0
 
9
 
! Отговори
до 299 преди 12 години
поне една точка или запетая да беше сложил на тази вълнуваща мисъл!
293
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха сега де?! В друг новинарски сайт прочетох, че Боевски си признал за дрогата още на първия разпит. Айде сега кажете, коя е вярната информация и как една медия ще обясни публикуването на непътвърдена информация?
292
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
и аз наскоро си купиж голяма чанта ама не ми се стори да тежи ти като я купува не ти ли направи впечетление че тежи бе мишок с мишок ти кого лъжеш себе си навярно закона е един за всички а такива като тебе дето изпълняват нечии поръчки да ги съдят но крайно време е да осъдят и ония които дават поръчките защо все съдят последните от опашката ами първите кога най после ще ги осъдят за никого не е тайна кой на кого плаща и за какво писна ми от всичко
291
0
 
6
 
! Отговори
NAPOLEON преди 12 години
BOEVSI TI NALI OTVORI 4ANTATA,NOVATA , ZA DA SLOPJI6 BAGAJA OT STARATA.ILI VSI4KO TOVAS E EDNO LEKO OTKLONENIE.VNIMANIETO QVNO E BILO PRETUPENO OT 4EKA KOITO 6TE POLU4I6.
290
0
 
25
 
! Отговори
куфари... преди 12 години
Великият софийски ВИПаж ги удря тез 9 кила за един месец
289
1
 
31
 
! Отговори
но комент преди 12 години
кокаин боевски
288
4
 
31
 
! Отговори
Безименния преди 12 години
Ехааа купил нова чанта и вътре имало кока за 200-300 бона. Що аз като купувам нов сак или раница не намирам вътре такива суми *** проста. Ще лежиш и то много
287
0
 
12
 
! Отговори
BBC преди 12 години
Гълъбин Боевски не е първият български спортист, арестуван за трафик на дрога, показва справка на Дарик радио.През май тази година ветроходецът Димитър Топалов бе задържан край бреговете на Франция с близо 400 кг кокаин на борда на яхтата му Бялата лястовица".През юни 2010 година бе арестуван бившият лекоатлет Светослав Младенов. Той пласирал кокаин на други спортисти и бизнесмени. В сделките посредничела и жена му Емилия Пашова, която пък е бивша волейболистка.Същата година в ареста попа
286
0
 
10
 
! Отговори
БМБ преди 12 години
Версия 1: Нормална, здрава чанта (не куфар) тежи около 2-3 (макс. 5 кг) - Как щангист не може да усети, че новта е почти на 10 кг. по-тржка?Версия 2: Личнуте вещи са били с нормално тегло, но пасажерът не е знаел, че свръх-багажа се плаща!Каквото и да е, но отново станахме за резил като нация - А това е трагично!
285
0
 
38
 
! Отговори
Предвидлив преди 12 години
Повече няма да си купувам чанти! Ще вземат да ми набутат я дрога, я пари, я диаманти!.......
284
0
 
7
 
! Отговори
....... преди 12 години
сигурно са му казали че пренася талк за момчетата
283
0
 
40
 
! Отговори
Мама преди 12 години
Няма ангели на Земята.Не се опитвайте да оневинявате доказан разбойник, който е проводник на драма на хиляди зависими от наркотици български млади хора!Не мога да имам съпричастност към човек, който много добре и съзнателно е направил това!Използвал е и детето си!Тук , в България, повечето хора не са никакви шампиони, но се справят с живота със собствени сили.Моите уважения!И не крадат, не са разбойници.Не внушавайте невинността му , поради изкривени "патриотични" чувства.
282
1
 
7
 
! Отговори
......? преди 12 години
Даже и ---"Това го знае всяко хлапе"------Много поздрави на Г.Боевски от ---БРЕНДО !
281
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
9 кг са 9000 грама.Цената на дребно в БГ е 100 лв за грам качествен материал или 900 000 лв за цялата стока в Бразилия цената е 2$ или 3 лв. за грам или общо 27 000 лв.Боевски едвали ще я продава на дребно тази стока по скоро ще я продаде на едро за 40-50 лв грама общо 400 000-500 000 лв.