Боевски за дрогата: Скъса ми се чантата, купих нова и...

Не се занимавам с наркотици, заявил шампионът пред властите
Обновена: 28 окт 2011 14:39 | 28 окт 2011 07:00, Красимир Ангелов
391
Боевски за дрогата: Скъса ми се чантата, купих нова и...
Снимка: Reuters

"Чантата, с която пътувах до Бразилия, се скъса и отидох да си купя нова в град Камбуриу. Въобще не съм предполагал, че вътре ще има скрити наркотици. Но ето каква беля стана..."

Това заявил Гълъбин Боевски по време на разпита пред бразилските власти, след като в понеделник  бе арестуван на летището в Сао Паулу с 9 кг кокаин, съобщава „24 часа”.

Олимпийският ни шампион е задържан заради съмнително поведение, преди да се качи на борда на полет 6826 на авиокомпания "Иберия" за Мадрид.  От испанската столица той трябвало да продължи към София.

След направената проверка е намерен кокаин, който бил скрит в стените на чантите и общото му тегло било 9,07 кг. Самият Боевски категорично отрекъл дрогата да е негова.

След обяснението му, че си е купил нови куфари в Бразилия, разследващите му поискали квитанция, но той не могъл да представи такава. Не си спомнял и името на магазина, в който пазарувал. При разпита било изяснено само, че покупката била направена в търговски център в град Камбуриу, щата Санта Катарина, съобщава още вестникът.

15-годишната дъщеря на Боевски Сара, която пътувала с него, също потвърдила това пред разследващите органи. Тя уточнила, че двамата купили чантите три дена преди пътуването обратно за България.

Шампионът и дъщеря му са в Бразилия от 15 октомври. Кацнали в Сао Паулу, а оттам през Навантес същия ден стигнали до град Итажаи, където Сара трябвало да участва в тенис турнира за купата "Санта Катарина". Те отседнали за седмица в местния хотел “Витория”.

Още по темата

В крайна сметка момичето отпаднало на ¼ финал и двамата се приготвили да пътуват. Така по думите на Боевски заради скъсаната чанта отишли до съседния на Итажаи град Камбуриу.

“Не се занимавам с наркотици и никога не съм участвал в такива неща, не съм бил арестуван или разследван до този момент. Нито пък дъщеря ми някога е имала нещо общо с наркотици. Не вярвам въобще тя да е свързана по какъвто и да било начин", е заявил още Боевски пред бразилските власти.

Пред местните органи на реда той премълчал за олимпийските си успехи, а отбелязал само, че има спортно образование и в момента е фитнес инструктор.

Както вече е известно, от Министерството на външните работи (МВнР) официално съобщиха, че  Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести е задържан с 9 килограма кокаин. Оттам са готови да предоставят на щангиста всяко необходимо съдействие за намирането на адвокат.

В родния град на шампиона Кнежа също останаха шокирани от новината за задържането на Боевски.

“В Кнежа уважаваме Гълъбин Боевски. Той е най-успелият ни спортист за всички времена. Прочу ни по света и затова заслужено стана почетен гражданин на Кнежа”, каза избраният за трети мандат кмет Симеон Шарабански.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
0
 
32
 
! Отговори
АСИ преди 12 години
ТОЯ ГОЛЯМ ВИЦ ИЗЦЕПИ,ЕЕИИИИИИИ *** ЧОВЕК,ТАКИВА КАТО ТОЯ ДЕТО ТРОВЯТ ДЕЦАТА ,ДА ГНИЕ В ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ.
279
1
 
8
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
А, бе тоя така го е закършил, че да го вкарат в бразилския пандиз за него си е манна небесна! Съвсем нарочно го е направил! Тук дължал над 2 милиона, ха познайте дали не му се ще да се скрие в миша дупка, па била тя и бразилски затвор!
278
3
 
23
 
! Отговори
гост преди 12 години
Промоция на чанти с 9 кг кокаин в гр.Камбуриу-Бразилия. Износ само за България.Тук прозира "тънка червена линия"...
277
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кокаине, Кокаине, мойто момче, какво направи... Какви са тия чанти, които тежат с 9кг повече, бре младеж?! Явно толкова ти е интелектът, че такива идиотизми да плещиш. Нищо, сега, след като не се признаваш за виновен, а се оправдаваш, споразумение с прокуратурата няма да има и ще си полежиш поне едно 10 годинки.
276
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бившият щангист има участие в четири фирми, чиито общи задължения са 2,14 млн. лв. към 31 декември м. г., а активите им са 1,83 млн. лв. Година по-рано борчовете на компаниите са били 970 хил. лв. Само за 12 месеца Боевски и съдружници от фирма "Скандал", която има магазини за обувки на Lacoste и Diesel са задлъжнели с 1,17 млн. лв.Последната фирма с участие на Боевски е Скандал ВИП. Дружеството е с 66 хил. лв. задължения, които трябва да бъдат платени до края на т. г.
275
0
 
9
 
! Отговори
Ангел до 278 преди 12 години
По другите сайтове пише че си е признал.Ако е истина е правилна постъпка защото ще лежи 5-10 години е не 15 както се предвижда в закона.Пък гледам че бил затънал и в борчове към хора на който не е много здравословно да им дължиш пари.Бил е между *** и наковалнята сиреч няма кво да губи или затвор в Бразилия или здрав бои и тормоз в България.
274
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На бразилските пандизчии, нова булка, нов късмет! Да ви е честито!
273
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха, ха, ха, скъсала му се била чантата и той си купил нова, е сега *** ще му скъсат *** в затвора, ама не съм сигурен дали ще може да си купи нов!
272
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такааа, мъжете от бразилското племе Топинама имат традицията да си подлагат пeниcитe на ухапване от отровна змия. Болката ги съпътства с месеци, но за сметка на това размерът им се увеличава драстично.Гълъбче, за теб е тази поучителна историйка, не за съфорумците.
271
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гълъбин Боевски признал за кокаина28.10.201136-годишният ни олимпийски шампион Гълъбин Боевски, който бе задържан с 9 кг кокаин на летището в Сао Паулу в Бразилия признал, че пренася дрогата.Гълъбин Боевски дори е изразил готовност да съдейства на властите.Това е станало още при първия разпит на Боевски, който е проведен с преводач. Това твърди дипломатически източник. Гълъбин Боевски поискал и съдействието на адвокат от България. Вчера външното ни министерство е изпратило на близките на Боевски имената на няколко известни бразилски адвокати. Нашите дипломати са категорични, че е по-добре за Боевски защитата му да бъде поета от бразилски адвокат. Гълъбин Боевски може да получи до 15 години затвор.Справка в търговския регистър показва, че Боевски е натрупал огромни дългове. Всички негови фирми са на загуба, включително и най-известната му "Боевски 2000". Той участва още и в "М-ЮНАЙТ", "Боевски и Боев" и "Скандал ВИП". /БГНЕС
270
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е типичен пример как заради една чанта може да влезеш в затвора за 15 г.
269
1
 
5
 
! Отговори
gaga преди 12 години
Vaob6te ne ysetih 4e v novata mi 4anta ima 9 kila koka,leka be6e kato perce
268
1
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
Това е много елементарна лъжа,Бевски да беше измислил нещо друго.Няма как да не забележиш 9 кг.Над 30 килограма багаж се заплаща допълнително в самолета.Да беше казал че някои е разменил чантите ,нещо по правдоподобно да излъже.Като е купил куфара нему ли е направило впечатление че празен куфар тежи 10 кг.Ха Ха и лапе няма да се върже.По добре да си признае всичко и да лежи по малко.Ама *** спортист кво да се прави
267
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
хм..да бе как не..що не се случва на други ами на теб...евтини обяснения ама не хващат дикиш...странно нещо са това известните личности ще знаете
266
0
 
0
 
! Отговори
da преди 12 години
kakto kazva kolegata po dolu ,lakomo dupe dva gi 4upi,skal si 4antata,sega she mu skasat g...za
265
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
hai 267 kogato patuvash za koqtoi da e darjava v latinska amerika i druga dalechna strana kilogramite na kufara sa do 60,lichi si che ne si hodil nikade
264
0
 
2
 
! Отговори
da преди 12 години
ne si spomnq ot de e kupil 4antata,i nishto ne znae ,ne predpolagal 4e taka shte stane i zatva ne zapazil kvitanciqta,ne e vinoven.
263
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв смяхххххххххххххххх?!!!!!!!!!!
262
2
 
2
 
! Отговори
ulii преди 12 години
na tzoi sinut mu pol kakuv perdax go drax predi sedmic i mi vika -6te vidi6 tate kato se vurne , :)) e mai sled 15 godinki 6te se vurne s obratna rezba i nema da moje da si zatvori anusa ,6te sere kato samosvla 4e onia brazilci s golemite pi6ki 6te go klecat mnogo . lakom *** kruv sere .... znaete lafa . iskal da se naprqavi na kolymbiiski narkobaron sega 6te baronesata v pandiza :)))) ne go li e bilo sram da polzva deteto si za paravan *** i izorda .mislel se e 4e nema da go tara6at
261
1
 
9
 
! Отговори
мм преди 12 години
Колко е полезния багаж дето може да се качва на самолета,нещо ми се мотае из главата ,че беше 20 кг ,ако е тъй на тоя половината му полезен багаж е бил бело сладко :))