Санкции за 120 шофьори от градския транспорт в София

Извършвали груби нарушения на Закона за движение по пътищата
31 окт 2011 20:41, Красимир Ангелов
44
Санкции за 120 шофьори от градския транспорт в София
Снимка: Булфото

Над 120 шофьори от градския транспорт в София ще бъдат санкционирани за нарушения на Закона за движение по пътищата при работата им, съобщава МВР.

Двудневната акция срещу шофьорите нарушители бе проведена на територията на столицата от 27 до 29 октомври.

При нея са използвани мобилни системи за заснемане на нарушения на Закона за движение по пътищата, извършени от водачи на автобуси и тролейбуси на територията на София.

В хода на операцията служителите на реда констатирали, че водачите на автобуси в контролирания район на бул. „Сливница” – от Сточна гара до бул. „Константин Величков”, най-често не са спирали в т.нар. джобове на автобусните спирки, а се движели неправилно по пътното платно.

Друго системно нарушение е преминаването на червен сигнал на светофара.

Най-често нарушители са водачите на тролейбуси в централната градска част, особено в района на СУ ”Св. Климент Охридски”. Те системно не осигуряват предимство на пешеходците на сигнализирана пешеходна пътека, отчитат органите на реда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: градски транспорт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес какво ми се случи, нямам думи: във вътрешна улица (Пловдивско поле), една овца опита да задмине бавно каращ автомобил. Аз идвам от насрещното. Тя дори мигач не пуска, отива в моята лента, аз присвятквам с дълги, да и покажа, че няма разстояние от мен, намалям и спирам. Тя едва спира, колата и ме удря леко отляво и в центъра, на мен ми прави 3-4 драскотини, тя е със счупена броня и фар, слиза и започва да ми се кара ЗАЩО НЕ СЪМ И НАПРАВИЛ ПЪТ?
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега очакваме и санкциите за първите 500 хиляди шофьори-камикадзета. Да им вземат книжките за по 5-10 години и столицата ще заприлича по-малко на бойно поле.
22
1
 
11
 
! Отговори
манчо преди 12 години
Подарете им по едно хендсфри на тези шофьори или поне ги осведомете, че има такова устойство.
21
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да караш автобус в голям бьлгарски град не е професия ,а наказание ! А в София е ужасно наказание !
20
4
 
2
 
! Отговори
До 16 преди 12 години
Да не е избягала с теб?
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз ако сьм шофьор от градския и ми забият един два акта по-200 лева им хвьрляв веднага ключовете тоя като влезе в рькава и докато излезе при нашата направия е изтьрвал цялото разписание ..после па началниците ще го ударят 200 лева .Всичко идва от паркирането ,трябва да се забрани и селяците да трьгнат с междуградски превоз трябва да не смеят да си помислят ,че ще им стане номера да идат в града и ще си паркират без да си платят-- така е в Лондон навсякьде жьлти линии забрани и контрольори....
18
1
 
11
 
! Отговори
Ангелин преди 12 години
До 15-ти: По повод Г-н Фуражков се сетих:Добър ден,сержант Петров,знаете ли за какво ви спирам?Знам,ама нямам! :)А иначе по темата:Наистина не е лесно да си в трафика цял ден,но все пак трябва да има уважение и толерантност към всички(пешеходци,велосипедисти,шофьори),не е трудно...като бобената чорба е...п.с. Останете със здраве!
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека ги глобяват ! После тези глобаджиите ще карат после автобусите ...то пьтя да е като пьт те искат в лудницата културно поведение плюс културно движение и спазване на разписаниетоаз сьм казал и ще го кажа на тези дето се правят на големи европеиски разбирачи --Испания така Англия така в Германия такива глоби... не е така или се пиписва целия закон за движение в Англия сьс запетаиките или всичко си е бьлгарска пародия там и паркирането си е по друг начин и контроло и сьбиране на глобите
16
9
 
4
 
! Отговори
ДО 14 преди 12 години
ТЪПО парче си или жена ти е избягала с бакшиш
15
7
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 12 години
Ами я кажи дали те устройва глоба от 200 лева за без колан,минаване на червено или за неспиране на пешеходна пътека?Мене-ДА.И искам *** промяна в закона за движение по пътищата.Сега ще писнеш-200 лева са много.Да,ама в Испания например за същото глобата е 250+ евро,при средна заплата 1 000 евро.И там има джигити,ама като ги хванат,знаят какво да ги правят.А тука-като те хванат-даваш 20 лева на фуражков и така.Не ни е проблема манталитета на пътя-проблема ни е фуражката с 20-те лева в очите.
14
5
 
19
 
! Отговори
ВМ преди 12 години
До 11:Те бакшишите намаляват и зелен светофар само и само да ги хване червеното, когато са с клиент...
13
3
 
8
 
! Отговори
sco преди 12 години
Съжалявам аз съм от тази половина, която го знае. Кола карам събота и неделя и през седмицата съм пешеходец. На червено не минавам, не карам в бус лентите и сега пък на градския транспорт просто защото за тях не съществувам. И не съм казал да глобяват само тях... Нека правилата са за всички.
12
3
 
12
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Каквото и да си говорим.Простотията в България се цени далеч повече от къдърния,можещия,знаещия,успели.Тапаците мислят,умните за *** и едва ли не само те съществуват.За съжаление това е реалността в нашата страна.Така ще е докато не стане следващото безумие наречено ''простотия''.
11
10
 
20
 
! Отговори
ПЕШЕХОДЕЦ преди 12 години
бакшишите спират на пътеките(пешеходните) но рейсаджиите НИКОГА
10
5
 
8
 
! Отговори
AcOrP преди 12 години
Всяко чудо за три дни... Нема как да се оправиме в тази държава никога! Секи е за себе си... Хората по света протестират заедно и не се отказват а тук каквоооо. 3 дни протести заради катуница и пак по старо му събудете сее офце! #OccupyBulgaria !!!
9
4
 
19
 
! Отговори
sgt.Hale преди 12 години
В "джоба" на Сточна гара няма как да влезне и да иска...таксита и други наглеци са наспирали пред дюнерджииницата в нарушение на поне няколко знака....Факт е че карат като диваци, и това се дължи на калпаво организираният трафик.Контрата реално е в общината кмета....А и в мързеливите ченгета....
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво! Крайно време беше!
7
3
 
8
 
! Отговори
щирлиц преди 12 години
Автобусите по К.Величков карат по релсите и оттам се насочват диагонално към спирките-неведнъж съм го виждал.
6
8
 
44
 
! Отговори
До 1 преди 12 години
Аиде бе...ставал съм свидетел не веднъж как реис 120 на спирката на румънското спира в крайна лява лента,отваря вратите и пътниците пресичат 3 платна,за да стигнат до спирката,защото НЯМА КОЙ ДА ГО ПУСНЕ да стигне до заветната му спирка.А дори и да стигне,дали от спирката ще може да се включи в лентата за наляво за черковна?Едва ли.Защото повече от половината шофьори по софииските улици не са чели правилника и реисаджиите го знаят.А я се пробваи ти да въртиш геврека цял ден сред ***
5
2
 
14
 
! Отговори
George преди 12 години
Да идат и на кръстовището на Яворов и Михайловски да видят автобусите как мачакат от лентата за завой и какви безумия правят!