Санкции за 120 шофьори от градския транспорт в София

Извършвали груби нарушения на Закона за движение по пътищата
31 окт 2011 20:41, Красимир Ангелов
44
Санкции за 120 шофьори от градския транспорт в София
Снимка: Булфото

Над 120 шофьори от градския транспорт в София ще бъдат санкционирани за нарушения на Закона за движение по пътищата при работата им, съобщава МВР.

Двудневната акция срещу шофьорите нарушители бе проведена на територията на столицата от 27 до 29 октомври.

При нея са използвани мобилни системи за заснемане на нарушения на Закона за движение по пътищата, извършени от водачи на автобуси и тролейбуси на територията на София.

В хода на операцията служителите на реда констатирали, че водачите на автобуси в контролирания район на бул. „Сливница” – от Сточна гара до бул. „Константин Величков”, най-често не са спирали в т.нар. джобове на автобусните спирки, а се движели неправилно по пътното платно.

Друго системно нарушение е преминаването на червен сигнал на светофара.

Най-често нарушители са водачите на тролейбуси в централната градска част, особено в района на СУ ”Св. Климент Охридски”. Те системно не осигуряват предимство на пешеходците на сигнализирана пешеходна пътека, отчитат органите на реда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: градски транспорт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
15
 
! Отговори
Жо преди 12 години
НЕ Е НАЙ-ВАЖНОТО, но аз не знам да има т. нар."джобове" на спирките по бул. Сливница от Сточна гара до бул. Константин Величков.
3
0
 
18
 
! Отговори
Пътуващ с авт.№74 преди 12 години
Тази линия или да я закрият,или да наемат друга фирма.положението е трагично.Едва ли само водачите са виновни.Началниците им не са способни да ръководят такъв транспортили каквото и да е!
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е как да е иначе-и *** взимат за 200 лева книжка,нищо че не могат да се подпишат.И това е от 20 години.80% от София е така-като сложат регулировчик и гледай сеир-никой не знае какво му сочи тоя "***"...А после СБА са много смели-не било така,взимал книжка всеки заслужил и т.н.А полицаите все още си стоят в храстите и чакат втората патрулка да цъкат белот.Дано има някакво тотално изменение в ЗДП,иначе...черната статистика ще е все така черна.Яки глоби за джигитите и това е.
1
6
 
27
 
! Отговори
sco преди 12 години
Най-накрая. Писна ми да минават тия на червено. И като съм с кола и като съм пешеходец аз за тях не съществувам......