Хиляди гърла: Ууу!, Оставка!, Главен лъжец – Дянков!

Синдикатите поискаха премиерът Борисов да излезе и да говори
Обновена: 30 ное 2011 15:09 | 30 ное 2011 13:41,
726
Хиляди гърла: Ууу!, Оставка!, Главен лъжец – Дянков!
Снимка: архив Булфото

Над 20 хиляди души се събраха пред парламента, където започна синдикалният протест срещу промените в пенсионната система.

Множеството скандира ведно: "Оставка" и "Главен лъжец – Дянков".

Сред протестиращите има много учители, държавни служители, миньори, цивилни полицаи.

В началото на протеста синдикалните лидери призоваха премиера Бойко Борисов да излезе и да говори, на този призив протестиращите отвърнаха с: "Бойко, никога не е късно да постъпиш правилно!", "Министър Дянков, бъди така добър, иди си!"

Десетки полицаи пазят хората, за да не преминават металните заграждения около сградата на Народното събрание.

В протестна декларация, прочетена от заместник-председателя на КНСБ Валентин Никифоров, се отбеляза, че търпението на хората вече се е изчерпало и те са тук, за да се не се увеличава пенсионната възраст и да не се маха клас прослужено време.

"Господа управляващи, не се вглеждайте единствено в числата! Зад тях стоят живи хора и техните съдби! Вслушайте се в гласа ни! Нашата алтернатива е разумна!", отбеляза той.

Протестът продължава.

Още по темата

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


726
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
659
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
20 000 СРЕЩУ 7 480 000 ... МАИ СТЕ СЕ ОБЪРКАЛИ НЕЩО ???
658
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОБРЕ ЧЕ Е ДЯНКОВ ТУК И СЕГА ... ИНАЧЕ БЪЛГАРИЯ ДА Е ФАЛИРАЛА ...
657
2
 
3
 
! Отговори
аз съм преди 12 години
Веднъж народът ще скочи и ще се появят такива, които ще им се изсмеят. *** без ***.
656
1
 
2
 
! Отговори
от народа преди 12 години
тея с палатите и банките ще оправят кризата ,има нещо дето са го правили в демократичните страни н у л и ф и к а ц и я на богатството над определена сума и ето пари ще се намерят за всичко ,а не поредното истърсване на гърба на бедняка щото няма повече на къде ...
655
6
 
5
 
! Отговори
клара преди 12 години
Тези роби не смеят да кажат Оставка Борисов.
654
5
 
10
 
! Отговори
павето преди 12 години
Нали Бойко разправяше, че ще подаде оставка? Вчера цял площад му я поиска.
653
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
с викове не ставасамо безредици и анархия - такъв протест би накарал някой *** българска управляваща *** да си тръгне
652
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кой ще си подаде оставката???????/да сте чували някой да го е правил в България от висшите управници?
651
3
 
9
 
! Отговори
до 664 преди 12 години
МухахахахххахаУмните си въртят бизнеса и не им дреме !!!
650
10
 
4
 
! Отговори
М21 до 656 преди 12 години
Плебей, не обобщавай!Сигурен съм, че ти си зле!Аз, обаче , съм добре!И знаеш ли защо!Причината е проста НЕ ЗАВИСЯ ОТ ДЪРЖАВНАТА ЦИЦКА!!Да ти го обясня по просто НЕ СЪМ НА ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТА/ЕЖЕМЕСЕЧЕН ЖАЛЪК ПОРЦИОН ЗА НЕКАДЪРНИЦИ И НЕУДАЧНИЦИ/!Така че стига си тровил пространството със миризливи оплаквания!Ами и в Гърция е същото! Ревът тия, които са на държавната цицка!Проблемът им е , че там са в пъти повече от тук!
649
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Умните са на протест. :)
648
7
 
5
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Вчера с над 200 рейса бяха довлечени "възмутени" членове на казионното КНСБ от всичкия Прованс!!За какво говорим!?!?Аз бях от първите в Подкрепа 1989 г.!!Говорил съм на 100 хилядни митинги!Никакви рейсове нямахме тогава!Хората идваха сами, а от провинцията на собствена сметка!!Защото имахме кауза АНТИКОМУНИЗЪМ!А сега *** на БСП!!***!Тренчев изкукурига, а оня на КНСБ ми прилича на бавноразвиващ се с това бритонче!!
647
0
 
8
 
! Отговори
тъпанар преди 12 години
Като чета постингите, все повече се убеждавам - *** народ,слаба държава:-(
646
3
 
4
 
! Отговори
даниел преди 12 години
До колегата: Орешарски ако дойде пак ще каже те Герб това и онова...и нито 13та пенсия ще видиш нито нищо.Хора опомнете се: истината е толкова проста: отиваш магазина и искаш да си купиш за 50 лева, но в джоба ти има 5, еми няма да ти дадат...Производителността на труда ние толкова ниска, че чак се плаша...Една Грузия ни води, пък какво ли остава за бялата Европа...Не оправдавам Герб, но това е най-доброто, което могат да направят...не забравяйте кой преди тях ни докара на това дередже!!!!
645
0
 
4
 
! Отговори
Николов преди 12 години
Пожелавам успешен мач на Бойко Борисов днес,да се разпише и да се насладим на герберското движение след гола
644
7
 
30
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Бойко Борисов и Дянков пътуват в самолет. Дянков казва:- Ако хвърля тази банкнота от 100 лв, ще направя един човек щастлив.Бойко казва:- Аз ще хвърля 5 банкноти от 20 лв и ще направя 5 човека щастливи.Пилотът въздиша и казва на втория пилот:- Май не осъзнават, че ако хвърля тия двамата, ще направя 8 милиона българи щастливи!
643
14
 
5
 
! Отговори
за 640 преди 12 години
Ти си по-*** и от ***..........какъв резер е оетавила тройна колаиция ?!?!? Приказки за стари баби само................8 милиарда с 2 милиарда задължения и 800 милиона предизборно увеличени ена пенсиите...........като ги махнеш от 68 те лимиарда остават 5 , колкото и сегаМного сте прости и куманазите ще *** и внуците ви....
642
3
 
6
 
! Отговори
до М21 преди 12 години
ама как да не сме добре?такава финансова стабилност-!!!с 2 лева в джоба или с пенсия от 68 евро къде ще намерим другаде?!да сравним нашите "стабилни "доходи и цени цените и доходите на нестабилните страни?за Гърция -става въпрос за борба за отстояване на права!ако си прочел статията може и да се замислиш...
641
1
 
6
 
! Отговори
муспи преди 12 години
646, - всички работи в света са държавни, и твоята мутренска работа която мислиш че си е частен бизнес е субсидирана от бандитската държава. Държавата служи на богатите и граби бедните. Виждаш кой протестира, кой стои в парламента и кой пише глупости като тебе.
640
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
според мен протестите са излишни , ако има правителство , което да предприема адекватни мерки това е герб . задавали ли сте си въпроса предишното правителство защо нямаше протести , или всички бяхме доволни от живота.