Тази година: 3 000 катастрофи по-малко в София

Столичният КАТ събрал 5 милиона лева приходи от глоби
Обновена: 12 дек 2011 22:00 | 12 дек 2011 21:40, Красимир Ангелов
29
Тази година: 3 000 катастрофи по-малко в София
Снимка: Булфото

3 000 по-малко пътно-транспортни произшествия са регистрирани в София от началото на годината в сравнение с 2010 г.

Общо проверени са близо 162 хил. автомобили и 108 хил. от тях са санкционирани за различни нарушения, отчете началникът на столичния КАТ Богдан Милчев.

Той отчете, че досега за годината са събрани над 5 млн. лв. приходи от глоби.

"В София пътната безопасност е на европейско ниво и тези показатели говорят за това“, категоричен бе Милчев.

Той добави, че от началото на годината в столицата не е загинало нито едно дете при пътни инциденти.

Милчев посочи още , че за 2011 година са санкционирани над 2000 водачи за отнемане на предимство на пешеходци и над 3600 пешеходци.

"Много искаме хората да карат бавно, за да стигнат на време. Обръщам се предимно към младите водачи, защото при тях скоростта е много по-висока", обяви от своя страна вътрешният министър Цветан Цветанов.

По думите му най-добрата форма на контрол на водачите е въвеждането на технически средства.

Цветанов бе категоричен, че законодателни промени, електронните фишове и снимките, които се изпращат на нарушителите, са допринесли съществено за намаляването на процента на тежките ПТП-та.

От май месец от въвеждането на законодателните промени до сега са събрани около 3 млн. лв. точно от нарушителите, отчете вицепремиерът.

Той, заедно с евродепутатът Илияна Иванова, откриха Седмица на безопасността – част от кампанията "Всички ние на пътя – звездата си ти". Инициативата е част от кампанията и ще се състои от 19 до 25 декември.

Цветанов отчете, че от 2012 г. МВР планира да започне да въвежда техника за наблюдение на пътищата, която ще бъде купена с парите от събраните глоби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: КАТБогдан Милчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По коя статистка са намалели катастрофите? Ако е по статистика на КАТ, едва ли може да се вярва, защото закона позволи при леко ПТП да не се вика КАТ, а участниците да попълнят хартиените бланки на застрахователя. Аз също съм участвал в лека катастрофа и не викахме полиция - просто си попълнихме двустранния констативен протокол и толкоз!
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нарушенията не са намалели-дори напротив. По-малкото глоби всъщност показват повече корупция, но от КАТ си тълкуват цифрите по техен си начин. 162хил.проверени->108хил.глобени. Тоест за 54хил. водачи официално си признавате, че сте ги рекетирали с по около 20лева. Къде обаче господа Ушеви е другата, по-интересна статистика, която не се описва никъде? Там сумата е по сто!
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защото много по-малко хора си карат колите.
25
1
 
6
 
! Отговори
ADo преди 12 години
Тръгнали да се хвалят с глобите. За тях водача е виновен. Никой не отчита ,че те не са си свършили работата да организират движението . Тези глоби показват колко КАТ не си е свършил работата.
24
1
 
5
 
! Отговори
sc преди 12 години
Kak gi mrazia ot danoto na du6ata si tia reketiorii s stop palkite
23
1
 
9
 
! Отговори
Def преди 12 години
Вече не се отчитат тия с двустранните протоколи, а и заради високия акциз по-малко хора карат МПС.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МВР разби банда биячи
21
14
 
9
 
! Отговори
ПАДАРИНА преди 12 години
Ей тоя народ много *** бе и неграмотен !!!! ГЕРБ, та ГЕРБ виновен за безработица и за цени . Явно червено селските индивиди са се увеличили. Ами то по времето на ГЕРБ и Гърция, Италия, Испания, Португалия, Ирландия го закъсаха много и щеха да фалират и навсякъде се увеличиха цени и данъци, а заплати, пенсии и работни места се намалиха, ама никой не обвинява ГЕРБ - неграмотници и прости твари!
20
6
 
15
 
! Отговори
ан преди 12 години
НАМАЛЯЛИСА КАТАСТРОФИТЕ ЗАЩОТО НА ДЕН ПО 100 ЧОВЕКА СЕ ИЗНАСЯТ ПРЕЗ ТЕРМИНАЛ 2 ИНФОРМАЦИЯТА Е ОТ ПЪРВА РЪКА. ДРУГАТА ЧАСТ НЯМАТ ПАРИ ЗА ГОРИВО ЗАСТРАХОВКА И ПОДДРЪЖКА НА КОЛИТЕ. ТАКА ЧЕ РАДОСТА НА ДРУГАРИТЕ МУТРО-КОМУНИСТИ Е МНОГО ФАЛШИВА. СЛЕД ОЩЕ НЯКОЯ ГОДИНА В МУТРЕСТАНИЯ ЩЕ ОСТАНАТ САМО БАБИЧКИТЕ СТАРЦИТЕ И МУТРО-***.
19
6
 
9
 
! Отговори
Аз преди 12 години
3000 катастрофи по малко, но защо? Безработните в България при управлението на ГЕРБ са се увиличили до 20% с какво да си карат колите с пара ли? Постоянното вдигане на акциза ще направи така че колите които ще се движат ще са само на тези 2% от населението които имат финансовата възможност в България. Другото са ,,Алабализми" не ви ли е ясно дами и господа.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не казвай голяма дума че остават още 20 дни и не е валял сериозен сняг! Не се знае дали няма да наваксаме!
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
причината е жп метрото и се избегнаха свирепите задръствания
16
8
 
11
 
! Отговори
кой това? преди 12 години
Нито останаха хора, които да катастрофират, нито има пари за автомобили и гориво.
15
3
 
18
 
! Отговори
Черпим преди 12 години
А фуражките са събрали поне 50 млн. от почерпки!
14
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
най-сетне една хубава новина!!! време беше..
13
7
 
15
 
! Отговори
Stanislav преди 12 години
Ние сме в национална катастрофа, какво ни замазват очите със смешните си статистики. Да не говорим че бензина е три пъти по-скъп от САЩ и хората просто не карат колите си. Оттам е и спада в произшествията логично.
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Policiqta si var6i rabotata. V4era sledobed v moqt vhod edin kom6iq be6e zabelqzal 4e apartamenta sre6tu negoviq e razbit. Makar4e e prazen nie podadohme signal. Nikoi neznae6e dali ima nqkoi vatre moje da sa *** moje da sa narkomani alkoholici i t.n. Vazmojno e koito go e razbil dane e uspql da izbqga. Doidoha policiqta i pitaha kak e polojenieto? Nie kazahme tezi ne6ta, a te se ka4iha na gore poneje toi e na po-visok etaj i vleznaha vatre. I sled nqkolko minuti ogled kazaha 4e vsi4ko e OK.
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама това отчитат от КАТ,а иначе са 3000 повече.Питайте застрахователите.
10
3
 
11
 
! Отговори
Салахадин преди 12 години
Само аз съм "***" около моите приятели,който си плащам за ГО!!!Едва ли някога ще ми и потрябва ,освен ако не падне хеликоптер върху колата!!Както упомена един по-надолу,просто не викат КАТ вече.Защото пишат безумни актове дори на невинни!!Това никакви по-малко глупости!!
9
0
 
7
 
! Отговори
мариан преди 12 години
тоа е объркал нулите.а с убитите как сте що не кажеш