Топлофикация сгря столичани! По-ниски сметки с 1%

1/3 от абонатите ще получат декемврийски сметки до 150 лева
14 яну 2012 17:54,
108
Топлофикация сгря столичани! По-ниски сметки с 1%
Снимка: Dnes.bg

За разлика от топлия ноември, в който столичани платиха бомбастични сметки на столичната Топлофикация, студеният декември ще се окаже по щадящ за портмонетата на софиянци.

Още по темата
От съобщение на дружеството става ясно, че средно с 1,1 на сто по-ниски сметки ще получат абонатите на  монополиста за последния месец на 2011 г.

Въпреки почивните празнични дни, явно софиянци са успели да оптимизират потреблението на парно.

През декември 2011 г. компанията е доставила на клиентите си в столицата 503 586 МВтч топлинна енергия, което е с 3,5 на сто по-малко в сравнение с декември 2010 г., когато консумацията е била 522 028 МВтч.

"Въпреки обичайно студеното време през декември 2011 г., когато средноденонощната температура според данните на НИМХ при БАН е била едва +1.4°С, отчитаме понижение на сметките на абонатите ни", обобщи Стоян Цветанов, изпълнителен директор на "Топлофикация София".

Според данните на изчислителния център на дружеството за декември 2011 г. близо 74% от абонатите на дружеството ще получат сметки до 150 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като първа стъпка към намаляване на цените на "парното" е премахването на т.нар. "топлинни счетоводители". Разходите за техните заплати са огромни. Хората стоят на студено за да ги издържат. Защо не бъдат публикувани заплатите в тези дружества?
73
5
 
36
 
! Отговори
до 83 преди 12 години
... гениално. Аз пък живея в нетоплофицирана кооперация, последен етаж. Топля се с климатици (3 броя) и досега сметка над 160 лв е идвала само веднъж, миналия януари.У нас винаги е много по-топло, отколкот при родителите ми - те са на парно и плащат по 200-300 лв сметки.
72
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
82, щом има отклонени огромни средства от Топлофикация, значи цените не са нормални. Май си забравил(а) за Вальо Топлото? Тази теория с ниските заплати и нормалните цени е доста плиткоумна.
71
3
 
35
 
! Отговори
Ефективност... преди 12 години
Цялата система на топлофикацията е изключително неефективна - изгарят газ централно, топлината минава през километри и километри тръби и накрая стига до жилището с огромни загуби. Разбира се, всички тези загуби на топлина по трасето си ги плащаме ние...Познавам хора, които са с газификация и локално парно и плащат доста по-малко от жертвите на монополиста - вярно, че изисква инвестиции, но ефекта в крайна сметка си го има.
70
3
 
35
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Абе вие не разбрахте ли че жените ви са до време а топлофикация е до гроб!
69
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей богу, не мога да ви разбера!Ако не искате парно, събирате хората в блока,правите си събрание, зимате решение да се откажете от топлофикацията и се отказвате. Е, вярно е, че тези дето най-много мрънкат против топлофикацията,обикновено не искат да се отказват и крадат от съседите си при уж спряно парно. Глупаво е да се дава пример с климатик в топлофициран блок, но толкова разбират хората. Ако си спрете парното в блока, с климатик ще плащаш не 60-70 лева, а 250-300 лева за същата температура.
68
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Номер 77, сметките са си нормални, заплатите ни са мизерни и затова мрънкаме.
67
2
 
35
 
! Отговори
skolex преди 12 години
Наистина ноември имаше дни по 20 градуса и си беше направо топъл. Почти не съм пускал парно, а ми дойде сметка 120 лв. Уж казваха от топлофикация колко бил студен, но това е само прах в очите. Според мен просто трябваше да имат пари да захлебят за коледните премии и заплати и всичко това за сметка на обикновените хора. Те после уж ще ги върнат тия пари с изравнителната към май месец, ама защо трябва да плащаме в аванс? Затова ще си плащам по 60 70 лв на месец и накрая ще съм 0 с изравнителната.
66
0
 
38
 
! Отговори
аз преди 12 години
Ега ти прецизното изчисление 1%. Бетер от аптекарите.
65
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес бг,вие подигравате ли се на хората? 1%-ами при100 разход, с 1 лв не може вестник или кафе да си купи човек!Що за бомбастични заглавия на глупостите си измисляте?
64
1
 
35
 
! Отговори
българин преди 12 години
Вальооооо липсваш ни ,ти в кауша ний на студено,кви сметки ръсят господ да ги накаже дано
63
0
 
51
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Какви се тия сметки по 150 лв. бе ? С тези заплати от 400 до 800 лв. кое по-напред ще платите : ток ,парно , вода ,квартира , училищни разходи за децата ,кабелна и интернет , ами че то за ядене не останаха пари ! ТРАГЕДИЯ !
62
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
e, браво!
61
2
 
39
 
! Отговори
pipi преди 12 години
защо пишете само глупости 300 пъти дигнаха цените на услугата а сега се правите на интересни
60
3
 
57
 
! Отговори
до 73 преди 12 години
Отоплявам с ток вдустаен апартамент за 64 лева, а за спяното парно дължа за Ноември месец 72 лева - това е равносметката. Оказва се че половината вход сме така и повечето хора искаме изцяло да се откажем и тези мошеници.
59
3
 
37
 
! Отговори
69 преди 12 години
71, от 2 от спрените имам познати - по-доволни са без парно и хич не мислят да се връщат.С бойлери и климатици или твърдо гориво им излиза по-евтино,отколкото им излизало парното + тока. за другите - нямам идея.Интересно - от споменатите от теб - всичките ли искат парно и са им изгнили системите, без изключения?
58
1
 
37
 
! Отговори
Истината преди 12 години
В крайна сметка май не се сещате къде е прецакването. Сега сме в пазарна икономика и всеки ползва това, което му е изгодно, вкл. и парното за отопление. Щом все още ни отърва, ползваме го, но някои все мрънкат. Проблемът не е в цената на парното, а в цената на труда в България. Ако имахме нормални доходи, изобщо нямаше да се сетим, че има някакъв проблем с парното. По логиката на някои, изнудвачи са всички, които ни продават нещо, защото ни е скъпо!!!!
57
2
 
35
 
! Отговори
До 69 преди 12 години
69, и аз знам за няколко такива блока, но знам ик защо не се връщат към Топлофикация. Искат пак парно, но понеже си оставиха инсталацията без вода, тръбите и радиаторите им ръждясаха, но нямат пари да сменят всичко.
56
3
 
35
 
! Отговори
До Българин преди 12 години
Вземи си смени ника, че се излагаш. Не знаеш базисни неща, които са в законите от много години и не само в България. Всички инсталации са обща съсобственост на всички съсобственици в блока и никой няма право да ги реже, да взима наем и т.н. Ако исакш ти да си им собственик, прав ти път - купи си самостоятелна сграда, примерно къща, и всичко ще си е твоя собственост. Пей сърце, както се казва, Аналогията с кабелен оператор е безкрайно глупава и не си заслужава коментар.
55
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
65, аз пък знам за 4 блока, които са се отказали от парното преди 5 години и не са подавали молби.Колкото до "Ел. мрежата няма да издържи" - проблем на други фирми, не на клиентите.