Топлофикация сгря столичани! По-ниски сметки с 1%

1/3 от абонатите ще получат декемврийски сметки до 150 лева
14 яну 2012 17:54,
108
Топлофикация сгря столичани! По-ниски сметки с 1%
Снимка: Dnes.bg

За разлика от топлия ноември, в който столичани платиха бомбастични сметки на столичната Топлофикация, студеният декември ще се окаже по щадящ за портмонетата на софиянци.

Още по темата
От съобщение на дружеството става ясно, че средно с 1,1 на сто по-ниски сметки ще получат абонатите на  монополиста за последния месец на 2011 г.

Въпреки почивните празнични дни, явно софиянци са успели да оптимизират потреблението на парно.

През декември 2011 г. компанията е доставила на клиентите си в столицата 503 586 МВтч топлинна енергия, което е с 3,5 на сто по-малко в сравнение с декември 2010 г., когато консумацията е била 522 028 МВтч.

"Въпреки обичайно студеното време през декември 2011 г., когато средноденонощната температура според данните на НИМХ при БАН е била едва +1.4°С, отчитаме понижение на сметките на абонатите ни", обобщи Стоян Цветанов, изпълнителен директор на "Топлофикация София".

Според данните на изчислителния център на дружеството за декември 2011 г. близо 74% от абонатите на дружеството ще получат сметки до 150 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Топлофикация са престъпници, радиаторите ми са откачени и пак ми искат по сто лева на месец, щото ме топлели тръбите !!!!!!! Не стига, че те ползват моите тръби, които като част от апартамента са моя собственост, ами и ме карат аз да им плащам за това, вместо те на мене да ми плащат.
13
2
 
52
 
! Отговори
до 11 преди 12 години
Сигурно засичат срдномесечната температура от Мусала. Затова имаш 291 лв за ноември.
12
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На нас ни смениха декември абонатната станция в блока. И обещаха да паднат сметките. А дано! Че само топлата вода ни беше 14лв/кубик.
11
2
 
58
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Според мен обикновените хорица масово са си стояли на студено за да платят по-малко сметки.
10
2
 
60
 
! Отговори
ХАХАХА преди 12 години
На 100 лева това прави един лев :))))))))гавра
9
3
 
45
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
На мен не ми се струваше като платих 291лв сметка за ноември греене без пари, но сигурно за вас от провинцията 300 лв не са пари.
8
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така де, София като искат ГЕРБ, Барозу да им пусне от онова европейското парно, ама го няма никакво европейското парно и софиянци все гледат да се греят без пари пак на руски газ и нефт, бря бря.
7
16
 
34
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ми нали уж .. е социализъм бе .. нормално е .. шопята да искат аванта .. тъй ги научи партията .. е насели ги .. нали не щяха да си остават най презрените селяни по родните си места, нали се обиждаха да ги имат за селяни .. нали се срамуваха от това .. айде сега да плащат :) ВСИЧКИ ПЛАЩАМЕ ЗА ТОПЛОТО НА ПАНЕЛНИТЕ ОБИТАТЕЛИ .. !
6
17
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те затова и шопите все гласуват за СДС и ГЕРБ, защото цялата държава им покрива сметките за парно и се греят без пари. Шопското лицемерие стигна дотам, че все повече софиянци отказват да плащат парно, Фъндъкова също отказва да плаща за парно, а ТЕЦ София като закъса за пари, веднага министерство на финансите превежда парите, за да им е топло в София и да гласуват пак за сините от ГЕРБ.
5
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ноемврийските просто бяха прекалено напомпани, моята сметка например в сравнение с миналия сезон същия месец е със 70 % по-висока, като си смених прозорците което означава, че икономисвам, не ми духа и не ми се налага кранчето да е на мах, за да не съм голословна миналия сезон съм платила 79 лв. а този 134 е как да не се ядосваш, затова ще платя когато ми дойде изравняването, а не те да ми пускат прогнозни прекалено завишени сметки, като мои познати с два пъти по-голям апартамент имат сметка 110
4
12
 
37
 
! Отговори
Калин преди 12 години
гледам *** радиоатори.. и после що им надути сметките .. много ефективно това топло бе аууууууу
3
3
 
64
 
! Отговори
бивш софиянец преди 12 години
... топло време - големи сметки . . . студено време - малки сметки . . . И З М А М А и монопол, е това е Топлофикация София
2
7
 
39
 
! Отговори
Калин преди 12 години
какви шопи .. софето може да е в шопландия ама .. шопи там нема.. виж .. плевела от правешко, радомирско.. пернишко.. и ала бала си е поселение!!
1
17
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е тия шопи пак удариха кьоравото,пак ще има келепир за големото шопско село софия....