Само за ден: 230 заловени гратисчии в градския транспорт

Акцията продължава до 29 януари
Обновена: 20 яну 2012 17:24 | 20 яну 2012 17:24, Красимир Ангелов
55
Само за ден: 230 заловени гратисчии в градския транспорт
Снимка: Булфото

230 души са били глобени за пътуване гратис в столичния градски транспорт само в рамките на вчерашния ден, съобщи управителят на Центъра за градска мобилност Николай Костов.

Масовите проверки са продължили и днес, като само тази сутрин броя на санкционираните в трите столични квартала "Красна поляна", "Враждебна" и "Христо Ботев" е бил 110.

Контрольорите отчитат, че в следствие на масирани акции в последните 2 дни броят на глобените е нараснал с 30%.

Акцията по засилени проверки от Центъра за градска мобилност е до 29 януари, като тя се провежда съвместно с "Общинска полиция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Квартал "Христо Ботев" , София ? Да питам ли за етноса на гратисчиите?
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За общината е по-ефтино да има известни загуби от гратисчии,отколкото да назначи на заплата кондуктор във всеки автобус.Гратисчии има навсякъде по света.
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дасе родиш БЯЛ в Черна държава е проклятие !
46
3
 
4
 
! Отговори
фло преди 12 години
Нека постоянно има такива проверки
45
0
 
1
 
! Отговори
outsider преди 12 години
не знам от софия ли си или не, но единствения начин да се провери например 280 който винаги е ако рейса спре на спирката и се качат няколко контрольори. Как очакваш една жена да си пробива път през навалицата на всяка спирка и да забелязва всички новокачили се. Или ще се качват само от първата врата? Тогава тези рейсове, които са през 5 минути ще прекарват целия 5минутен интервал на спирката.
44
1
 
1
 
! Отговори
До 47. Кой ограби преди 12 години
държавата по времето на прехода?Някогашните мутри,които взеха властта с помощта на чужда армия през 1944 г.,после волю-неволю трябваше да се откажат от същата тази власт.Но,"за спомен" от социализма,си взеха,каквото можаха,та сега ще изплащат дългове и внуците ни!Какви стотинкаджийски цени?Те се поддържаха изкуствено чрез подаяния от СССР.Икономиката ни беше"колос на глинени крака".Какви заплати?Висшистите започваха със 170 лв и рядко някой стигаше до 300 лв/пред пенсия/.Повечето взимаха 200лв
43
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОДИГРАВКАТА СЪС НАРОДА Е БЕЗГРАНИЧНА. ПО ВРЕМЕТО НА ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ ОТ МУТРИТЕ ТОТАЛИТАРИЗЪМ ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСЙИТЕ КОИТО ВЗИМАХМЕ БЯХА СЪЩИТЕ КАКВИТО СЕГА МУТРИТЕ НИ ГИ ДАВАТА КАТО ПОДАЯНИЕ. САМОЧЕ ЦЕНИТЕ ПО ВРЕМЕТО НА ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ ТОТАЛИТАРИЗЪМ БЯХА В ПЪТИ ПО НИСКИ. ЕДНО БИЛЕТЧЕ ЗА ГРАДСКИЯТ ТРАНСПОРТ 6 СТОТИНКИ. ЕДИН ХЛЯБ ТИПОВ 15 СТОТИНКИ. 1 КГ СИРЕНЕ 2 ЛВ И 50 СТ. 1КГ САЛАМ ОТ МЕСО 3 ЛВ. 1Л. ОЛИО 1 ЛВ И 20 СТ. 1 Л. БЕНЗИН ПРЕЗ 80 те ГОДИНИ 50 СТОТИНКИ. ТОКА 2 СТ. КИЛОВАТ. ЧЕСТИТО ВИ ***
42
0
 
6
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
само толкова ли бе........ .много малко
41
0
 
5
 
! Отговори
ВОЛЕН преди 12 години
Добре ,няма да пътувам до 29 януари
40
2
 
5
 
! Отговори
outsider преди 12 години
Във Варна от години билетите се продават в автобусите като билетопродавачът е и контрольор. И много рядко допълнителният контрол открива пътници без билет. Когато и в София направят същото, гратисчиите на практика ще изчезнат. Но по някакви причини Столична община не го прави, а вместо това прави зрелищни акции.
39
2
 
13
 
! Отговори
Хрътката преди 12 години
Гратис до дупка !!! Така и сетивата се развиват и изострят , ставаш като трапер ! Няма само *** да пътуват така ,я !!!
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нов коментар.на някой случвало ли му се е ,да се качи в рейс,да си купи продупчен билет, и контролата вижда че билета е многократно ползван,и когато направи забележка и кажеш че е от шофъора и си трае :)
37
1
 
15
 
! Отговори
Българин преди 12 години
33 - това съм го виждал преди години в 72 - на първата спирка след гетото - контролите спираха рейсът и го атакуваха с няколко полицаи, изхвърляйки от него един след друг нечленоразделно виещи *** и женските им.... но акцията тогава остана една единствена, щото маймуните (или по-точно мръсните им защитници) се разпищели, че им нарушавали "човешките права" - да обикалят из София за чужда сметка и - дотам.
36
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Днес висяха на спирката в Красна поляна цялата тумба - три контроли и трима ушеви, ама нямах време да гледам какво ще правят. Иначе съм виждал всякакви неща - примерно веднъж крастава *** без билет тръгна да се зъби на контрольорка и двама млади *** (с акуратно продупчени билетчета) просто я изхвърлиха с два-три ритника от автобусът на спирката... бе всякакви неща може да види човек из тая лудница.
35
0
 
14
 
! Отговори
Българин преди 12 години
31 - ами ние сме си виновни, защото ги търпим !!! Защо ти и още двама трима не скочихте на контролата и не разбихте нейната муцуна, а по възможност и на гнусния *** ?!? Само така трябва да правим !!! Веднъж така и с мене - имах билет, ама не си го дадох (в автобус 60) и пратих контрольорът обратно към задната част на автобусът, да провери ***, които подмина - и той ПАК почна да проверява САМО белите !!! Но тогава и белите му креснаха да се разкара и той се изниза като мишка !!!
34
1
 
11
 
! Отговори
За сегашния период, преди 12 години
в град като София, градският транспорт е крайно необходим. Да се пътува само с лични автомобили,които 80% са трошки,е смешно. Тези коли мърсят въздуха и създават задръствания. Оправдано е да се ползват,ако без тях човек не може да си вади хляба- напр.,поединично работещи майстори,правещи ремонти по домовете,носят със себе си материали и инструменти,кола им е нужна .Останалите,като нямат пари за приличен автомобил и живеят в град,който още няма нужната инфраструктура,ще ползват градски транспорт!
33
3
 
10
 
! Отговори
До Иво 30.За разлика преди 12 години
от теб,мога да пътувам с джип,но не се хваля с това.Заслугата не е моя - получавам "българска" средна заплата срещу висококвалифициран труд.Добрите финансови възможности дължа на предишните поколения,от които наследих недвижими имоти в София,рентират се добре.Защо не ползвам личен автомобил?Защото живея в централната част на града,там е местоработата ми.Ходя или пеша,или взимам градски транспорт за по няколко спирки -затова не са ми безразлични проблемите му.Кола непременно-това е комплексарщина
32
1
 
13
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Купих си миналата година карта,а мизерните контрольори ме свалиха от рейса под предлог,че е била фалшива-нищо не плащам в тая мафиотска държава ***.ви ***.
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от къде идват всички блага в държавата и по колко пъти трябва да плащаме за тях
30
0
 
25
 
! Отговори
пътуващ с два билета преди 12 години
да се качат в рейсовете за кварталите Факултета,Филиповци и Хр.Ботев и тогава да се хвалят колко гратисчии са глобили но без охрана разбира се.