Пускаме метрото предсрочно, похвали се премиерът

2800 паркоместа ще има на новите метростанции до до хотел "Хемус"
Обновена: 25 яну 2012 21:27 | 25 яну 2012 19:47,
22
Пускаме метрото предсрочно, похвали се премиерът
Снимка: БТА

Първият етап от новото трасе на метрото ще бъде готов няколко месеца предсрочно, заяви премиерът Бойко Борисов.

"За две-три минути ще се преодоляват разстоянията, които иначе се преминават за 40 минути с кола", обясни той.

Още по темата

Днес премиерът инспектира стоежа на новата линия на метрополитена. Борисов се придвижи по новоизграденото трасе от бул. “Княгиня Мария Луиза“ до хотел “Хемус“.

До момента са прокопани 13 км. тунели, завършени са контактните мрежи и линиите, а работата по станциите е в довършителна фаза.

В районите на новите метростанции ще има и четири паркинга за автомобили с 2800 места.

Премиерът е препоръчал на общината цената на услугата да е по-ниска от тази на останалите платени паркинги в София, за да се стимулира използването на услугата.

Бойко Борисов допълни още, че се надява до края на 2013 година метрото да стига и до аерогарата. Той обясни, че крайният срок за това е 2014 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Бойко Борисовметро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
анонимните червени гадове не спират да плюят.Нека,това ясно показва безсилието на тези слабоумни ко****аци!Колкото до метрото,искрено му се радвам,ползвам го всеидем и се надявам,че нямада спре да се строи и след завършване на започнатото вече
19
0
 
1
 
! Отговори
Даниела преди 12 години
Едва ли Бойко е от тези дето искат да има закони и правила.Той търси само публичност.Да питам аз ,кой построй училищата ,детските градини ,НДК,театрите,болниците,големите мостове и още много ,много обекти?Комунистите против,който постоянно плювате.Какво се построй след 1987год?МОЛОВЕ ,ЖП гарата в София ,която глътна много пари -за нищо и автомагистрали и метро-с чии пари?А какво е направено за провинцията?Освен някой и друг голям магазин в ,който обаче трябва да имаш пари за да влезеш.
18
1
 
2
 
! Отговори
преди 12 години
Браво!Ето за това сме гласували - да се строи в държавата. Плюенето сме го оставили на комунистите, те и без това БВП не могат да правят.Алооо София не държавата БГ и стига сте ни занимавали с метрото докато в провинцията се води борба за къшей хляб.Лондонското метро е построено през 1850година
17
0
 
4
 
! Отговори
galfon преди 12 години
e ne razbiram - kakvo obshto ima Boiko s izgrajdaneto na metrostanciqta. Tq ne e li obshinski proekt, a ne takyv s nacionalno znachenie ?
16
4
 
5
 
! Отговори
гербофил преди 12 години
абе антигерберите, извадете си главите от задниците, и стига сте си въобразявали, че вашето мнение има политическо, икономическо , морално/а дори и историческо/ значение за някой друг , освен за вас самите/и по-важно - за вашите джобове/.За разлика от вас, има хора в тая държава, които искат тук да господстват правилата, закона ,морала - и в крайна сметка да са защитени интересите на МНОЗИНСТВОТО, а не някаква малобройна група комунисто-капиталисти и обслужващата ги в надупено съст-ие ср. класа
15
9
 
8
 
! Отговори
Антибиотик преди 12 години
Абе гербавите не се ли уморихте от простотията си? Ама наистина сте като някакви мажоретки дето все подскачат във всеки форум не ви ли омръзна да се изявявате като *** на нета? Има една дума за такива като вас в нет пространството-***!
14
1
 
5
 
! Отговори
до 11 преди 12 години
Това какво общо има с разширението на метрото?
13
8
 
6
 
! Отговори
Серж Съсел-Гейов преди 12 години
Аз го направих Метрото! Аз! Аз! И тази отсечка също! Бойко само и преряза лентичката, ама не казва, че още по мое време аз си мислех да я направя тази отсечка, даже личнах едно менче с вода и направих първата копка, а това е все едно аз съм я построил, нали другари? Обяснете го това на гадните гербажии...
12
4
 
12
 
! Отговори
DO 11 преди 12 години
ЛЕСНО Е ДА СЕ ГОВОРЯТ ГЛУПОСТИ....РЕЗЕРВА НЕ Е ПОХАРЧЕН!!!!
11
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквата още не казва защо след като похарчиха резерва, се оказа че и не изплащат външния дълг и той е нарастнал с 2 000 000 000!!!!
10
13
 
11
 
! Отговори
мутра преди 12 години
Борисов още се изживява като кмет на София - метрото т`ва, метрото онова. Голяма гордост. Добре, че успяха да пренасочат неусвоените средства по ОП Транспорт към този строеж, иначе щяхме да видим нови линии на куково лято, след 3-4 г. най рано. Но това означава по-малко пари за пътищата в страната за сметка на метрото. Това е нещото, което Борисов не казва.
9
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво!Ето за това сме гласували - да се строи в държавата. Плюенето сме го оставили на комунистите, те и без това БВП не могат да правят.
8
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Странджата да ходи да лиже околовръстното...
7
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на премиера, 20 години трябваше да минат за да се започне да се прави нещо в тази държава.
6
11
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Абе ония от тройната ламя какво са правили цял мандат, освен да крадат... - сега разбрахме как се работи за държавата...
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
4 епа студентките да звънкат да ги караме до метро а кочовете ще ходят пеша
4
2
 
12
 
! Отговори
fiat ulisse 1.8i преди 12 години
дано го пуснат по скоро че да могат студентите да си пазаруват от метро че сега само до фантастико ходят ...до карфур сменят 2 автобуса а до метро няма как да идат сега
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а така ! да оправят метрото та да си караме колите спокойно
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Конгратюлейшънс Борисов!
1
1
 
21
 
! Отговори
надежденец преди 12 години
Чакам момента с нетърпение, омръзна ми цели два селски рейса да ме свързват със София. Надявам се скоро да закрият и последните маршрутки, та дано остане само метрото.