Столичният инспекторат пише глоби за непочистени тротоари

Общият им размер е 3220 лева
31 яну 2012 16:09, Красимир Ангелов
13
Столичният инспекторат пише глоби за непочистени тротоари
Снимка: Булфото

Глоби в общ размер на 3220 лева наложиха служители на Столичния инспекторат за непочистени от сняг и лед тротоари, съобщават от Столична община.

Съставени са 5 акта за установяване на административно нарушение, подчертават инспекторите.

Всички собственици и ползватели на недвижими имоти или части от тях са задължени да почистват прилежащите си територии и тротоарите от сняг и лед, а също така и ледените висулки от сградите по силата на Наредбата за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците на територията на Столична община, подчертават от общината.

Санкциите предвидени в наредбата за неизпълнение на това задължение са глоба с квитанция на място в размер от 10 до 50 лв. или акт за установяване на административно нарушение в размер от 150 лв. до 500 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А чие загължение е почистването на тротоарите пред училищата??? Според учителите- на общината...изобщо не съм убеден в това...
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз въпреки, че съм жена също изринах за пореден път и поредна година пред погледите на 10-15 мъже съседи, които само цъкаха с език и възклицаха колко много сняг има. И въпреки това и аз ще попитам "Кой ще глоби общината за непочистените подлези, спирки, пешеходни пътеки, тротоари и малки квартални улички?" И като не ни разрешават да слагаме снега около дърветата и в градинката къде? С кофи в банята ли да го качвам?
9
0
 
6
 
! Отговори
redordead преди 12 години
лошо няма, само ми е чудно, защо, когато има сняг гражданите са длъжни да почистват общинския тротоар, а когато реши да си опъне сергия, за същия този тротоар, трябва да плаща тротоарно право на общината?
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да дойде да ми напише глоба ще има шамар запалено вратленце и сус шут в гъзъ всеки да поема по живо по здраво ! ГлопациДа не говорим че в пресечка трета глуха никога не е минавал снегорин а извинявайте от както се помня за около 18-19 години миналата за прув *** мина :))))))))
7
0
 
2
 
! Отговори
do 6 преди 12 години
Много си прав ама не им изнася и цъкат минуси :) тя такава и държавата ама айде
6
0
 
5
 
! Отговори
Владо преди 12 години
Аз лично си почистих и тротоара пред нас а даже и улицата. Не съм седнал да се тръшкам що общината не е почистила, защото пред нас снегорин никога не минава, хванах лопатата и изчистих това е. 80% от съседите само си изровиха по една пътека до коловозите от колите и до тук.
5
0
 
12
 
! Отговори
Собствениците плащат преди 12 години
данъци! А какво плащат стотиците хиляди здрави и прави ***, които цял живот не са получавали по законен път други пари, освен тези от социалните помощи? Тези, които се оправдават, че не могат да си намерят работа, защото никога не са ходили на училище или са ходили, но само 2-3 години! Не могат ли сега да разринат поне тротоарите? Не е ли срамота 80-годишни бабички сами да чистят тротоарите пред жилищата си, а напролет Общината да чисти незаконните сметища на ***, плащайки с наши пари?!
4
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като чета коментарите, какъвто народа, такава и общината.
3
0
 
15
 
! Отговори
palechka преди 12 години
Столична община трябва да даде пример на гражданите в почистването и след това да глобява. Дни наред стъпалата в подлезите не бяха почистени. Минават , хвърлят луга, не извозват снега покрай бордюрите и ние трябва да тренираме дълъг скок, като пресичаме. Не обръщаме внимание , че тази сол унищожава обевките ни и околната среда. В Наредбата за почистване Общината дава инструкции да не се събира снега около дърветата. А, техните работници от чистотата къде събират снега. София е заприличала на кал
2
1
 
11
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
Не е ли редно първо кметицата на ГЕРБ да си плати глобите за непочистените улици, както и на тротоарите собственост на общината?
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно ми е Веска, дали като дойде време да се издължи на фирмите за почистване, ще санкционира и тях, заради непочистените навреме стълби на подлези и надлези, спирки, и площите от пътя пред спирките, алеите и пътеките, не в парка, а на булевардите, с прилежащи локални трасета и още много други места, както и самите улици и булеварди, за които трябваше да се погрижат, когато валя сняг с дни, а не да се крие и да вика, "ми то положението е тежко за всички, едва смогваме".