Фандъкова събра районните кметове, предупреждава за снега

Причината е очакваният нов снеговалеж и ниски температури
Обновена: 6 фев 2012 16:09 | 6 фев 2012 16:09, Красимир Ангелов
59
Фандъкова събра районните кметове, предупреждава за снега
Снимка: Булфото

Районните кметове трябва да следят лично за работата по почистването в столицата, разпореди кметът на София Йорданка Фандъкова.

Това е станало тази сутрин по време на заседание между районните кметове, Столичния инспекторат и представители на дирекцията "Обществен ред и сигурност" в общината.

Причината за срещата е очакваният нов снеговалеж и ниски температури.

Кметът на София Фанъдкова разпореди в районните администрации да бъдат създадени щабове за координация, както и да се обърнат към фирми и организации за осигуряване на допълнителен ресурс от хора и техника, които да съдействат при възникване на кризисни ситуации.

По-късно през деня Фандъкова се срещна и с комисаря по международно сътрудничество, хуманитарна
помощ и реакция при кризи на ЕК Кристалина Георгиева.

Еврокомисарят ни даде добра оценка на работата на общината по зимното почистване, като увери столичния кмет, че София може да разчита на съдействия и експертна помощ при справянето с кризисни ситуации, причинени от природни бедствия, както и при по-големии комунални аварии.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
Aniletevtz преди 12 години
Ейй само умници са се събрали в тоя форум, един да хванеш друг да удариш, особено тоя Румен дето кой знае кой му ги диктува тея неща да ги пише, защото той и 5 грама мозък в главата няма да измисли тоя коментар! Като сте толкова отворени всички защо не вземете да поемете властта да ви видиме до къде ще я докарате?! Ако на някой не му изнася да си отива в родното място при кравички и козлетата и да седи в изчистеното селце..ааа я се стягайте, къде ви е уважението, мрънкачи такива!!
50
0
 
3
 
! Отговори
groeg преди 12 години
румене, на тебе къде ти е мозъка аз се чудя?! Цялата сбирщина тука дето сте се събрали разбирачи и отворковци, които сигурно не сте си изринали двора на село, да не се отваряте много и да оставите общината да си върши работата и да питате как да съдействате,а не да си греете гъзовете и да давате просташкото си мнение!Хубаво е да плюеме, когато нищо не зависи от нас ама понякога трябва и да сме обективни,и да сме адекватни в мненията си.Адмирации за Столична община и кмета и за полаганите усилия!
49
0
 
3
 
! Отговори
Ти преди 12 години
Считам организацията за много добра и поздравявам кметицата :)
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да им беше пратила и по едни очила- може да не виждат - в община Искър - кмета има добри лупи - ама явно не му вършат работа
47
0
 
6
 
! Отговори
хмммм преди 12 години
Абе след като си плащаме данъци за почистване даже и по малките улички, няма ли да се намери някой да съди общината ?Или да се саберем и да си направим един групов иск срещу общината за.
46
1
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ФЪРГИ,ДА И КАЖА:- АБЕ КОТЕ..., НЕ Е РАБОТА НА КМЕТА ДА "ЛОВИ СНЕЖИНКИ..." И ДА СКИМИЧИ, ЗА ПОМОЩПИТАМ ТЕ...: - КЪДЕ СА РОТОРНИТЕ СНЕГОРИНИ И ВЛЕКАЧИТЕ С ВИСОКА ПРОХОДИМОСТ- КЪДЕ СА БУФЕРНИТЕ ПАРКИНГИ... ЗА ЛЯТО И ЗА ЗИМА...- КЪДЕ СА ТИ ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТАБЛА ОТ "ЕДИННАТА ИНФО-СИСТЕМА" ЗА ЗАДРЪСТВАНИЯ БУЛЕВАРДИТЕ...- КЪДЕ СА ТИ АВТОМАТИЧНИТЕ БАРИЕРИ ЗА СПИРАНЕ НА ДВИЖЕНИЕТО ПРЕЗ ПРОХОДИТЕ И КРИТИЧНИТЕ УЧАСТЪЦИ, ОКОЛО СОФИЯ...- КЪДЕ СА ЕЖЕЧАСТНИТЕ БЮЛЕТИНИ ПО СОФИЙСКИТЕ РАДИЯ, ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА БУЛЕВАРДИТЕ ПРИ "ЖЪЛТА" И "ЧЕРВЕНА" ОПАСНОСТ...- КЪДЕ Е ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА СЪС СНЕГОРИНИТЕ, ФАДРОМИТЕ, САМОСВАЛИТЕ, ГОРИВО И ХЛЕБОВОЗИТЕ С ПОВИШЕНА ПРОХОДИМОСТ- КЪДЕ ВИ Е ЗАКОНА ЗА СЪДЕЙСТВИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ ПРИ ИЗВЪНРЕДНА ОБСТАНОВКА ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ПО КОНСТИТУЦИЯ Чл. 61. Гражданите са длъжни да оказват съдействие на държавата и обществото в случай на природни и други бедствия при условия и по ред, определени със закон.ЕХ, КОТЕ, КОТЕ...- ТО ДА СИ КМЕТ НА ГРАД-ОБЛАСТ, НЕ Е САМО КРАДЕНЕ НА ЕДРО, НЕ Е КАТО ДА "ЛОВИШ СНЕЖИНКИ СЪС ЩАСТЛИВА УСМИВКА, КАТО ПАЦИЕНТИТЕ ОТ 4-ти КИЛОМЕТЪРТРЯБВА И АКЪЛ И ОПИТ, АМА ТИ ОТКЪДЕ ДА ЗНАЕШ КАКВО Е ТОВА!!!
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фъндъчка ходи си на село , кака.За нищо не ставаш, това е столица, не ти е селото!Никой не чисти, стълбите на подлезите са станали на пързалки!На спирките не можеш да изгазиш за се качиш в леденият автобус!Лесно е да гледаш от прозореца на кабинета си и да се возиш в служебната кола!!!На топличко е съвсем различно, нали?
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nikakva tehnika njamat za 4istene za sram stanahmeeeeeeee 20 sm snjag i krai bedstveno polozenie
43
0
 
12
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Тая защо не си гледа школото, ами се е хванала с мъжка работа?Толкова ли се свършиха мъжете в столицата, или Рапонът не търпи други около себе си?Най-вероятно.А преди много години сняг си валеше без да е природно бедствие.ОЧЕВИДНО СЕГА БЕДСТВИЕТО СА РАПОНЪТ И НЕГОВИТЕ ГЛАВАТАРИ.
42
0
 
15
 
! Отговори
- преди 12 години
Какво има да ги ПРЕДУПРЕЖДАВА? Студът и снегът са тук от 2 седмици вече!
41
0
 
19
 
! Отговори
Българин преди 12 години
.Учителка по руски език -кмет на столицата,пожарникар- премиер.Не коментирам президентът.Уникална държава.Как все още съществува?
40
2
 
9
 
! Отговори
ALO преди 12 години
А за кучетата ще ги предупреди ли ???
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Еврокомисарят ни даде добра оценка на работата на общината по зимното почистване" - добра оценка за Цариградско и жълтите павета. Защо Еврокомисарят не се разходи по кварталите да види кокво е положението, от добра оценката ще стане слаба. Не може да се дава оценка на база 2% видяно как е почистено.
38
1
 
20
 
! Отговори
ехоооооооооо преди 12 години
....... а къде са от Софийска вода и Топлофикация ............ тръбите им се пукат като балони на парти - мият улиците посред зима - предлагам да им се плати !!!!!!!!!!!!!!!
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Санитарен кордон за Манастирски ливади - там е такава мизерия - кофи преливат , улиците само се наричат 'улици' .............кошмар !!!!!!!!!
36
2
 
19
 
! Отговори
дон преди 12 години
Всеки още от лятото да си подготви едно гребло и вериги от танк.Като дойде зимата махате предните брони,закачате греблата ,слагате веригите и газ.Фандъка работа се е видяло,няма да свърши..
35
3
 
8
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
...........по предишния - беше красавец с размах - високо вдигна летвата - няма стигане - :))))))))))))) , няма вече как да се открадне толкова ;)
34
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сладурче е жената кво я плювате?Предишния кмет да не би да бе по убав?
33
1
 
18
 
! Отговори
Изумен преди 12 години
......... Сами обещават неща които никой не им иска , създават очаквания които хората с охота приемат и после ........кой ми *** в гащите ?????????? ....... Зима е - има сняг , отрицатели температури и студен вятър !!! Аз да попитам защо кръпките по бул.' България ' се отлепят и ми се залепят за колата ? Дупките по малките улици вече са кратери , а неасвалтираните улици в Манастирски ливади са пързалки които после ще станат кални и праха от които ще дишаме всички - 21-ви век Фандъкова !!!!!!!!!!
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не може да има служба и канцелария за всеки софийски киак