Ниско е нивото на водата в язовирите в Столична община

Районните администрации наблюдават постоянно нивото на реките край София
Обновена: 6 фев 2012 18:11 | 6 фев 2012 18:11, Красимир Ангелов
15
Ниско е нивото на водата в язовирите в Столична община
Снимка: Архив Булфото

Нивото на водата в трите общински язовира в Столичната община е ниско, обяви директорът на дирекция "Общински земи, гори и поземлени отношения" Нина Макарова пред БТА.

Тя бе категорична, че освен предприетите мерки по подобряване на състоянието на хидротехническите им съоръжения, са изчистени и задължителните 500-метрови участъци след язовирните стени.

Миналата година е бил завършен ремонтът на язовирната стена на яз. "Мрамор", която е била надградена.

Почистени са и 52 километра речни корита, които преминават през урбанизираната територия на общината.

Районните администрации наблюдават постоянно нивото на реките, преминаващи през територията на Столичната община.

В рамките на нормалното за сезона е и нивото на река Искър и на река Лесновска. Там общината има проекти за надграждане на защитните диги, заяви Макарова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ШОК,- НЕ ЛЪЖЕ, ЧЕ СИ БЪЛГАРИН... ПРАВОПИСА ТЕ ИЗДАВА...
7
1
 
4
 
! Отговори
ШОК!!!!!!!!!! преди 12 години
ХОРА !!! ТОКУ ЩО В 12.00 ЕДИН ШОФИОР ЗАКЪСА В ПРЕСПА СНЯГ ПРЕД БЛОКА МИ НА СТОЛИЧЕН БУЛЕВАРД - МИНАХА 4 ТАКСИТА И 3 ЦИВИЛНИ КОЛИ НИКОЙ!!! НИКОЙ !!! НЕ СПРЯ ДА МУ ПОМОГНЕ АЗ ГО СМИЛИХ И ГО БУТНАХ И ИЗЛЕЗНА - Н И Е С М Е И З М Е Т БЪЛАГИТЕ!!!ДА ВИ ГО ......НА ВСИЧКИ!!!
6
0
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
КАРАДЖОВА РАЗКРИ ТАЙНАТА...- РАЗГАДАНА Е ТАЙНАТА НА 500-ТЕ ЛИПСВАЩИ ЯЗОВИРА... - ТЕ НЕ СА ЯЗОВИРИ, А СА...????"... - По повод днешното бедствие със скъсаната стена на язовир "Иваново" Караджова каза, че става въпрос за авария на ЗАЩИТНО СЪОРЪЖЕНИЕ и силно се надява това да не се повтори в близките дни..."- НЕ Е ЯЗОВИР, А СЕ ВЪДИ РИБА..., НЕ Е ЯЗОВИР, А СЕ ПОЛИВА..., НЕ Е ЯЗОВИР..., НО СЕ "ВАДЯТ" ЛУДИ ПАРИ..., ЩО Е ТО...??? А И ПАРИТЕ...??? - КОЙ ЛИ ГИ ПРИБИРА...???
5
0
 
8
 
! Отговори
Али преди 12 години
Ниско е защото е обществена тайна , че се поддържа високо ниво заради множеството малки частни вецове из област София и по Искърското дефиле ....дааа, ама тази връзка никой няма да я каже, щото е сладка хапка :)
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А на Дунав нивото как е ?
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Естествно, че ще е ниско - да не би да се е топил снега или да е валял дъжд? Ей, т`ва журналята са голема работа! Забавното ще стане обаче при снеготопежа , защото голяма част от "изчистените " речни корита са само на хартия. Да не се повтори Владая отново,уважаеми
2
0
 
4
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
////Ниско е нивото на водата в язовирите в Столична община///............споко де скоро наводнихме богров..........по малко от 7г ..сега са на ред други ОБИКНОВЕНИ ХОРИЦА........защо държавата спи и предишните правителства са раздали язовирите за стопанисване на турски фирми........ТОВА СЛУЧАЙНО ЛИ Е????????????
1
0
 
10
 
! Отговори
хахахах преди 12 години
най-весел е следния факт - каквото и да се счупи във хидросистемата всичко отива в гърция и турция - просто раликата в надморската височина.....