Еколози: Долу Цеко от Алеко!

Стотици природозащитници блокираха офис на ПИБ
Обновена: 8 фев 2012 19:34 | 8 фев 2012 19:33,
78
Еколози: Долу Цеко от Алеко!
Снимка: Булфото

Стотици природозащитници се събраха на флашмоб пред офиса на Първа инвестиционна банка на площад "Народно събрание" в София.

Причината бе приемането на първо четене в парламента на скандалните промени в закона за горите, които според неправителствени организации ще облагодетелстват частни компании и ще доведат до изсичането на гори,

Изборът на място не е случаен, защото според организаторите единият от акционерите в банката е свързан с фирма „Юлен“, която управлява инфраструктурата в курорта Банско.

Според Борислав Сандов от партия Зелените част от тези фирми и самата „Юлен“ са регистрирани в офшорни зони и дори по този начин не допринасят за икономиката на България.

Още по темата
Еколозите блокираха за около 15 минути площад „Народно събрание“, като пресичаха организирано в непрекъснат поток бул. „Цар Освободител“. По този начин те привлякоха и реакциите на шофьорите, част от които ги поздравяваха.

„Този флашмоб е за горите, този флашмоб е за България, защото лобистките поправки, които се случиха днес, облагодетелстват лобистите, облагодетелстват олигарсите, които владеят българските курорти, които владеят заменките и които искат да реализират заменките чрез изсичане на гора и изнасяне на капитал в чужбина. Ние виждаме какво се случва, когато се изсичат безразборно горите, особено във водосборни зони. Те могат могат да причинят наводнения, да повреждат инфраструктура, да причиняват човешки жертви“, каза Сандов.

След като полицията пренасочи автомобилния трафик по други улици, протестиращите също решиха да пренасочат протеста си пред друг офис на банката в центъра. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: Закон за горитефлашмоб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
1
 
! Отговори
даная преди 12 години
На бг народа никога няма да му се угоди ..... какво им прече Цеко Минев не ми е ясно
69
2
 
1
 
! Отговори
вурстче преди 12 години
Момчета, не знам дали Цеко Минев може си плаща да пишат тук, но факт е, че и зелените могат да го правят. Истината е, че с мръзнене и скандиране няма да стане - и всичките ви протести го оказват. Защо не протестирате пред НС, където се гласува поправката, а сте пред офиса на банката. Аз може сега да в обвиня, че обслужвате интереси на конкурентна банка! По-полека с обвиненията.
68
1
 
3
 
! Отговори
женя преди 12 години
Бе ти чуваш ли се...?!"Четири правителства работят за един човек"?!"Държавата му наливала пари...?!?За същата държава и държавници ли говориш,които се чудят как да окрадат мен и теб,за да има за тях!?" Същата тази държава ще налива на Цеко или Пешо или който и да е...я осъзнай малко....
67
1
 
5
 
! Отговори
Wolf преди 12 години
С присъщите си гнусни милиционерски похвати Цеко Миньо кредитния милионер и разбойник от след татово време за пореден път доказа че е айдук от класа. Всички тук дето защитавате него и меркантилния му користен крадлив бизнес сте негови служители и да допълня послушни близачи на задните му части. Както и да се пенявите Витоша ще си остане в същия си вид и жалките ви опити да я докопате с мръсните си долни ръчища ще остане в миналото. Хората които живеят в кварталите около планината вече се надигат
66
1
 
5
 
! Отговори
Кало преди 12 години
Очевидно е че един и същ *** му пише коментарите тука и в манипулирания му форум от сайта на ски-федерацията! Изобщо, Цеко използва какви ли не милиционерски методи за да манипулира масовото обществено мнение.Ски-туризмът му представлява:лоша и скъпа услуга, нерви, опашки, блъсканица, ВИП коридори, платени паркинги, паяци, груби служители, изнудване на ски-учители и училища, погазени екологични норми, ценови монопол и ПРОЗИВОЛ.
65
1
 
6
 
! Отговори
Кало преди 12 години
Цеко държи Банско, Боровец и Витоша.Злоупотребява с монополното си положение, което му е дадено от 4ри последователни правителства включително и сегашното.Извива ръцете на ски-училищата, които не искат да му робуват за 300 лв заплата.От стартовете за светованта купа печели САМО той, защото държавата му налива пари за всеки старт, ГУБЕЩИ са всички скиори дето висят с часове на опашки!От мръсотиите на Цеко губи масовия БГ скиор, а като слушам еколозите и всички, които обичат природата!
64
3
 
3
 
! Отговори
milen преди 12 години
***, срещу какво протестираш, обичаш анархията ли
63
1
 
9
 
! Отговори
ТРОЛ преди 12 години
Тук, един единствен *** на Цеко, словоблудства и пише глупости !Жалко, че пътувах иначе и аз бих се присъединил към протеста !Длъжни сме да опазим природата и планините на България !
62
6
 
2
 
! Отговори
капаче преди 12 години
Тези са досадни и дразнят вече. Да бяха направили нещо за пострадалите, не само да викат!
61
6
 
2
 
! Отговори
cherna_patka преди 12 години
сега не е време за протести когато хората в село бисер страдат! пък и благодарение на цеко минев имаме стартове за световната купа в банско
60
7
 
1
 
! Отговори
Диди преди 12 години
Много спонтанен протест няма що, кой знай коя "зелена" организация го е организирала, поне на такива циркове се нагледахме в последно време. Минев поне прави нещо съществено по отношение на туризма и спорта, докато всичко останали само прибират пари и оставят след себе си разруха - визирам управлението на ПП "Витоша".
59
9
 
1
 
! Отговори
iliope4enia преди 12 години
викат долу цеко, който помага за оправяне щетите от навдоненията в Бисер. А те катовикат на кой помагат?
58
0
 
1
 
! Отговори
ema преди 12 години
Като гледам се доста хората,които ще ходим на Витоша на ски :)))
57
8
 
1
 
! Отговори
палава снежинка преди 12 години
Няма да стане така застроено , защо не оставите хората да си свършат работата ами типично за българите не спирате да мрънкате
56
6
 
1
 
! Отговори
jenq.mavrikova преди 12 години
Не,някой иска да има къде да кара ски и да разпуска през зимата....Нормално е да се използва капацитета на Витоша
55
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой иска планината да заприлича на ненужно застроеното черноморие и после да се чудим защо хотелите са празни
54
0
 
11
 
! Отговори
Andrey Kovatchev преди 12 години
Браво на протестиращите. Жалко, че този път нямах възможност да се присъединя. На троловете на Витоша ски във форума - скрийте се. За пореден път ни ограбват и федерация по ски получава нерегламентирана държавна помощ. За сметка на наште данъци. За да пълнят хотелите на жената на Цеко. Няма как да не се отврати, като знае, че в Алпите кръг на световното струва кръгло милион евро, а тука държавата за същото се ръси на Цеко два милиона лева. Само с това си избива разходите та отгоре. Кражба е това
53
10
 
2
 
! Отговори
Славка преди 12 години
Защо протестират знаят ли? Някой ги е излъгал, подкокоросал ги е и нали е модерно да се протестира те са хукнали. Толкова ми е нагласено всичко, че чак е смешно!
52
5
 
4
 
! Отговори
иваило преди 12 години
дайте нищо да не правим, да остане тука диващюина и никой да не дойде. какво ви е виновен Минев?
51
5
 
2
 
! Отговори
iwailo преди 12 години
абе що само лаете бе, някой ви подкокоросва ли