Половината пари в бюджета на София отиват за инвестиции

Ще преасфалтират площ, равна на 83 футболни игрища
9 фев 2012 21:22,
19
Половината пари в бюджета на София отиват за инвестиции
Снимка: архив, Булфото

Над 47 на сто от средствата в бюджета за 2012 година на Столичната община са за инвестиции, каза заместник-кметът по финансите Дончо Барбалов пред съветниците от Столичния общински съвет. 

Само за преасфалтиране на улици общината е предвидила разходи за площ, равна на 83 футболни игрища. Тя ще се ремонтира тази година.

"България не е много голяма и е отворена икономика, а случващото се в останалите страни има отражение и у нас", посочи Барбалов.

Заместник-кметът отчете, че в бюджета за миналата година е постигнато изпълнение на заложените приходи с 38,9 млн. лв. повече от 2010 година.

Миналата година инвестициите, включени в бюджета, са били 507 млн. лв., а малко над 399 млн. лв. са парите за тях по европейски програми.

"В проекта за бюджет за 2012 година общината се е стремила да  даде максималното за софиянци", каза още Барбалов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова обясни, че не приема упреци за това, че до момента не е преодолян недостигът от места за детски градини, тъй като строителството се движи по програма, която е достъпна за всички и може да се проследи. 

Фандъкова припомни, че в последните години се строи канализация на много места в града, където тя липсва, пише БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: бюджетСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой си отивал? Инвестиции ли?
13
0
 
19
 
! Отговори
ee преди 12 години
То бива бива но такова нещо?Г-жа Фандъкова първо погледнете общините,като например в Надежда 3,в окаяно състояние са.Тавана ще ми падне от техният теч,плащам данъци но вашите общини ми рушят тавана за които не ми плащат за ремот,боя и то много често.
12
0
 
18
 
! Отговори
изумен преди 12 години
Каква мярка е 83 футболни игрища ??????Що за глупост , какво трябва да ни покаже това сравнение ? Ало Учителката - Кмет си , Политик си , а влез в час !!!!!!!!!!!!И забрави тона и маниера на поведение от родителските срещи - съвет :)
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Улчината мрежа в София беше 3400 км, сега би трябвало да е повече. От тях 428 км бяха първостепенна улична мержа. С асфалтирането на 83 футболни игрища колко км чулина мержа ще се асфалтира? 34 км или 34 километра.
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако това наистина са 531200 кв.м.,това прави доста малко километри. Тесните еднопосочни улички са широки около 7 метра,ако се паркира от едната страна, което е около 75 км.Двупосочните улици с по една лента в всяка посока са горе-долу около 15 метра широки,ако се паркира отстрани,което е около 35 км.По-широките булеварди с да кажем по три ленти в всяка посока са широки около 26 метра, което е около 20 км. В София от всеки такъв вид улици има стотици километри,а тесните са хиляди километри.
9
3
 
22
 
! Отговори
Opaaa преди 12 години
Абе гербери от къде ги вадите тези мерни единици?!?!?
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ясно! Футболното игрище вече се превръща в национална единица мярка :(
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И колко процента от площите нуждаещи се от преасфалтиране са етзи 83 футболни игрища Една стотна от процента или доста по-малко?Герберастия ...За тези пари можеха да преасфалтират половин София, но ... герберастия.
6
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи половината за инвестициите на Цецко, а другата половина за Тиквата.Еми разделиха по равно. Другите *** пак го издухаха. Поне форумът им остана.
5
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ясно е, че София и България са две различни неща... кво повече да коментирам?!?
4
3
 
22
 
! Отговори
Инвестиции преди 12 години
В частни палати? Или яхти?
3
3
 
33
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
ЕЙ ***, трафика в вътрешно кварталните улици на Белите брези. Кои от къде се сети от там минава. недомислие безхаберие Само еднопосочно движение и спиране на тънкажите и 20 тонните фирмени камиони дето по цял ден яздат и тровят с дизелови отпадъчни газове децата!!!!!!!!
2
1
 
31
 
! Отговори
dzivko преди 12 години
ииии тия измервания по трънският курс са ми любими,ако го бяхте обърнали в селски тоалетни цифрата щеше да е още по-голяма :)
1
2
 
39
 
! Отговори
зъл преди 12 години
E много бе :))). Явно пак нашите фирми ще лапнат сума милиони за 8,300 км. пари на балъците. Само да не ги направят както беше Цариградско, щото ще ги глобят и ще им плащат после да си оправят буклучавото изпълнение. А тия 8 км. на фона на всички улици, които приличат на Бейрут след бомбандировка са едно огромно нищо. Демек спете спокойно и продължавайте да си трошите колите из ямите